Shimano Accu elektrische fiets

Shimano Steps accu elektrische fietsDe Shimano Steps accu's zijn sterk in opmars voor de elektrische fiets. Het aandrijfsysteem dat is ontwikkeld door Shimano wordt steeds meer toegepast op bekende merken. Ze zijn bekend vanwege de kwaliteit en betaalbaarheid. Ook zijn de e-bike accu's zeer gebruiksvriendelijk en zijn leverbaar als bagagedrager accu en frame accu.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Shimano Steps Accu

Als specialist in het reviseren en repareren van fietsaccu's weten we dat de keuze voor de juiste accu essentieel is voor uw elektrische fiets. De Shimano Steps accu's zijn toonaangevend in de markt.Heeft u een Shimano motor dan betekent dit vaak dat er een Shimano accu op de fiets zit, maar dit is niet altijd het geval. Het is ook mogelijk dat u een accu heeft die compatible is met de Shimano motor.

Shimano geschikt voor meerdere accu's

Shimano heeft besloten om de software van hun middenmotoren open te stellen voor andere fabrikanten. Dit betekent simpelweg dat andere fietsfabrikanten nu Shimano's motoren kunnen gebruiken en combineren met hun eigen accu's en displays. Voor fietsliefhebbers betekent dit meer keuze: meer soorten elektrische fietsen met verschillende functies en stijlen. Dit maakt het voor iedereen makkelijker om een elektrische fiets te vinden die perfect bij hun wensen past.

Shimano Steps Accu's

 • Shimano Steps E6000 Serie: Deze accu's zijn ontworpen voor stadsfietsen en trekkingfietsen. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Typische modellen zijn de BT-E6000 en BT-E6010, die vaak als bagagedrager- of frameaccu's worden gebruikt.
 • Shimano Steps E8000 Serie: Deze serie is gericht op sportievere e-bikes, zoals elektrische mountainbikes. De accu's, zoals de BT-E8010, bieden hogere capaciteiten en zijn ontworpen om de uitdagingen van off-road rijden aan te kunnen.
 • Shimano Steps E5000 Serie: Deze serie is speciaal ontworpen voor stadsfietsen en is ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer en stedelijke omgevingen. De E5000 serie staat bekend om zijn lichte gewicht en soepele, stille werking, waardoor het een uitstekende keuze is voor comfortabele stadsritten.
 • Shimano Steps E7000 Serie: De E7000 serie is meer gericht op off-road en mountainbike gebruik. Deze accu's bieden een sterke combinatie van kracht en duurzaamheid, wat ze ideaal maakt voor ruig terrein en veeleisende trails.
 • Shimano Steps E6100 Serie: Specifiek ontworpen voor de moderne e-bike rijder, combineert de E6100 serie efficiëntie met hoge prestaties. Deze accu's zijn geschikt voor een breed scala aan e-bikes, inclusief stadsfietsen en trekkingfietsen, en bieden een uitstekende balans tussen vermogen en bereik.

Shimano Steps 500 Wh, BT-E6000 en BT-E6001

Met name de Shimano Steps accu van 400Wh en 500Wh zijn populair. De Shimano Steps BT-E6000 en BT-E6001 modellen worden veel gebruikt in combinatie met het Shimano Steps systeem. Deze accu's passen op tal van fietsmerken zoals Gazelle, Giant, Stella en Cross, en zijn beschikbaar als zowel bagagedrager- als frameaccu's. En tegenwoordig ook intube accu's. Dit zijn accu's die verwerkt zijn in het frame.

Resetten en Reviseren van de Shimano Steps Accu

Bij problemen met de Shimano Steps accu, zoals wanneer de accu knippert of niet opgeladen kan worden, is het vaak mogelijk de Shimano Steps accu te resetten. Wanneer resetten niet helpt, is het mogelijk dat er grotere Shimano Steps accu problemen zijn. In dat geval is het aan te raden de accu te laten reviseren, na te laten kijken of een refurbished accu te bestellen. Zo heeft u de kwaliteit van een nieuwe accu voor een aantrekkelijke prijs.

Shimano Accu en lader problemen

BeschrijvingMogelijke oorzaakOplossing
LED-lampje van de accu licht niet op.Accupeil lange tijd 0% of accu na aankoop niet opgeladen.Laad accu op. Zo niet, contacteer plaats van aankoop.
Accu loopt snel leeg.Einde levensduur of te hoge accutemperatuur.Vervang accu of gebruik binnen toegelaten temperatuurbereik.
Kan niet opladen.Problemen met aansluitingen of laadstekker.Controleer aansluitingen en probeer opnieuw. Zo niet, contacteer plaats van aankoop.
Acculader warm.Meerdere accu's achtereenvolgens opgeladen.Wacht tussen laadbeurten.
LED-lampje van acculader licht niet op.Problemen met laadstekker of accu volgeladen.Controleer aansluitingen en probeer opnieuw. Zo niet, contacteer plaats van aankoop.
Accu kan niet worden verwijderd/geplaatst.-Contacteer plaats van aankoop.
Vloeistof lekt uit accu of abnormale geur/rook merkbaar.-Stop gebruik en contacteer plaats van aankoop.
Fietscomputer start niet.Accu opladen of lage peil van fietscomputer accu.Stop opladen of laad fietscomputer op.
Sleutel kan niet worden omgedraaid.Vreemd materiaal in accu of accuhouder.Schoonmaken en probeer opnieuw. Zo niet, contacteer plaats van aankoop.
Accu klettert.Verkeerde montage of vervorming.Contacteer plaats van aankoop.
LED-verlichting licht niet op.Langere periode van niet-gebruik of hoge accutemperatuur.Laad accu of laat rusten in toegelaten temperatuurbereik. Zo niet, contacteer plaats van aankoop.
Scherm fietscomputer licht kort op.Lage accuniveau of verkeerde verbinding.Laad accu op of controleer verbinding. Zo niet, contacteer plaats van aankoop.

Shimano Steps accu problemen

Led indicatorProbleemOplossing
1e led knippert, 5e led brandOverstroombeveiliging accu geactiveerd.Tijdens opladen: laadstekker verwijderen en opnieuw verbinden. Als probleem blijft: controleer originele Shimano-accu en netsnoer. Of probeer deze te vervangen.
1e led knippert, 4e led brandTemperatuur buiten bedrijfsbereik.Bij hoge temp: koel leggen. Bij lage temp: binnen leggen tot geschikte temp bereikt.
1e led knippert, 3e led brandAccu herkent aandrijfeenheid niet.Tijdens opladen: laadstekker verwijderen en opnieuw verbinden. Als probleem blijft: controleer Shimano-accu en netsnoer. Of probeer deze te vervangen.
1e led knippert, 2e led brandFout tijdens opladen.Acculader verwijderen en aan-uitschakelaar indrukken.
1e led knippert, 5e led knippertElektrische afwijking in accu.Acculader verbinden en verwijderen, aan-uitschakelaar indrukken met accu verbonden. Als fout alleen bij accu: controleer originele Shimano-accu en netsnoer. Of probeer deze te vervangen.


Shimano Steps foutcodes

FoutcodeKnipperende ledProbleemOplossing
E023Knippert herhaaldelijk 5 keerElektrische afwijking in accu.Verwijder acculader, druk aan-uitschakelaar. Bij fout of display E023: vervang de accu.
E024Knippert herhaaldelijk 4 keerOverstroombeveiliging accu geactiveerd.Probeer een andere accu te plaatsen en kijk of het probleem zich opnieuw voordoet.
Geen displayDit wordt weergegeven bij oplaadfout.Verwijder acculader en druk aan-uitschakelaar. Indien geen verandering probeer componenten uit te wisselen.
W200 (W020)Knippert herhaaldelijk 3 keerTemperatuur buiten bedrijfsbereik.Bij hoge temp: koel leggen. Bij lage temp: binnen leggen tot geschikte temp bereikt.
E025Knippert herhaaldelijk 1 keerAccu herkent aandrijfeenheid niet.Sluit een andere accu of aandrijfunit aan om het probleem vast te stellen


Vind de Juiste Shimano Accu in Onze Fietsaccuwinkel

Of u nu een Shimano e-bike accu of een Shimano fiets accu nodig heeft, in onze fietsaccuwinkel vindt u wat u zoekt. We beantwoorden graag al uw vragen over accu compatibiliteit en Shimano accu problemen.

Uitgebreide Shimano Service

Nieuwe Service: 

Shimano Service Centers en gespecialiseerde dealers bieden nu ook ondersteuning voor accu's van de partnermerken Darfon en Trend Power.

Serviceverandering: 

Voorheen moesten dealers voor deze accu's contact opnemen met de fietsfabrikant of de batterijproducent. Shimano heeft dit proces vereenvoudigd door ook service voor specifieke Darfon- of Trend Power-batterijen aan te bieden via hun eigen netwerk.

Deze uitbreiding van de servicecapaciteiten illustreert Shimano's toewijding aan zowel duurzaamheid als uitstekende klantenservice, waarmee ze niet alleen de kwaliteit van hun eigen producten waarborgen, maar ook een breder scala aan e-bike systemen ondersteunen.

Shimano of Bosch motor? Bosch vs Shimano

Wanneer je de wereld van elektrische fietsen verkent, kom je al snel twee prominente namen tegen: Bosch en Shimano. Beide merken hebben een uitstekende reputatie opgebouwd, maar ze bieden elk unieke eigenschappen die hen onderscheiden. 

Bosch: Middenmotor, Krachtig en technologie

Bosch staat in de e-bike wereld bekend om zijn betrouwbaarheid en hoogwaardige prestaties. Hun motoren, zoals de Active Line, Performance Line en de krachtige CX Line, zijn ontworpen voor een optimale efficiëntie. Of je nu door de stad rijdt of het ruigere terrein verkent, Bosch biedt een motor die aan jouw behoeften voldoet.

 • Techniek: Bosch loopt voorop als het gaat om technologie. Hun systemen zijn voorzien van intuïtieve displays en zelfs geïntegreerde navigatie, perfect voor de tech-savvy fietser.
 • Stille motoren: Een van de grote pluspunten van Bosch is de stille werking van hun motoren, wat zorgt voor een rustige en plezierige rijervaring.
 • Accu-mogelijkheden: Met een scala aan accu's die variëren in capaciteit, biedt Bosch voor elk type fietser een passende actieradius.


Shimano: Lichtgewicht en Veelzijdig

Shimano heeft zich snel een weg gebaand in de e-bike sector en staat bekend om zijn lichtgewicht motoren en veelzijdigheid. Het Steps systeem van Shimano, met modellen als de E5000, E6000, E7000 en E8000, is geliefd onder zowel stadsfietsers als avontuurlijke mountainbikers.

 • Hoog Piekvermogen: Waar Shimano echt schittert, is in het hoge piekvermogen van hun motoren, ideaal voor sportief gebruik en uitdagende routes.
 • Gebruiksgemak: Shimano focust op eenvoud en intuïtieve bediening, wat hun systemen toegankelijk maakt voor een breed publiek.
 • Accu's: Shimano accu's zijn niet alleen krachtig maar ook stijlvol geïntegreerd in het ontwerp van de fiets.


De keuze tussen Bosch en Shimano aandrijvingen hangt af van persoonlijke voorkeuren en het beoogde gebruik. Bosch is ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en geavanceerde technologie, terwijl Shimano een goede keuze is voor diegenen die waarde hechten aan lichtgewicht, veelzijdigheid en piekvermogen. Beide merken bieden hoogwaardige e-bike ervaringen met hun eigen unieke voordelen.

Shimano accu opladen

De Shimano accu opladen is eenvoudig en kan met diverse Shimano Steps accu laders. In veel gevallen kan dit rechtstreeks vanuit het frame van de fiets. In sommige gevallen is het ook mogelijk de accu op te laden zodra deze uit de fiets genomen is met een zogenoemd Shimano koppelstuk.

Wat is Shimano STEPS W013 (W106) Foutcode?

Af en toe kan er een foutcode op je scherm verschijnen. De meeste van deze codes zijn niet ernstig en soms zelfs geen echt probleem. Een veelvoorkomende foutcode is W013, die overeenkomt met de W106 code.

De W013 (of W106) foutcode bij het Shimano STEPS-systeem komt vaak voor, maar is gelukkig eenvoudig op te lossen. Shimano beschrijft deze code als: W013 / W106 – Initialisatie van de koppelsensor niet succesvol voltooid.

Hoewel deze beschrijving niet veel zegt over hoe je het probleem als ebiker kunt oplossen, is deze fout gewoonlijk niet ernstig.

Hoe los je Shimano STEPS W106 Foutcode op?

Als de W013/W106 foutcode op je scherm verschijnt en je merkt dat de motor minder of helemaal geen ondersteuning biedt, probeer dan het volgende:

 1. Schakel het STEPS-systeem uit: Gebruik de aan/uit-knop om het systeem uit te schakelen.
 2. Controleer de pedalen: Zorg ervoor dat je voeten niet op de pedalen staan en dat er niets anders op de pedalen of krukarm drukt. Als je fiets ergens tegenaan leunt, zorg er dan voor dat de pedalen en krukarmen vrij zijn en nergens tegenaan drukken.
 3. Schakel het systeem weer in: Nadat je hebt bevestigd dat er niets in contact is met je pedalen of krukarmen, schakel het systeem dan weer in. Dit zou het probleem moeten oplossen.
 4. Harde reset: Als het probleem aanhoudt, voer dan een 'harde reset' uit door de aan/uit-knop 12 seconden ingedrukt te houden en het systeem opnieuw in te schakelen.

Hoe voorkom je de W013/W106 Foutcode?

Om de W013/W106 foutcode te voorkomen, volg je deze stappen:

 • Schakel het systeem NIET in terwijl je trapt.
 • Schakel het systeem NIET in als je voet (of iets anders) op je pedaal of krukarm rust.
 • Schakel het systeem NIET in als de ebike leunt op het kettingblad

Wat als je nog steeds de W013/W106 foutcode ziet?

Als je alle stappen hebt geprobeerd en nog steeds de W013/W106 foutcode ziet, neem dan contact op met de winkel waar je je fiets hebt gekocht voor verdere hulp.

 

Is het mogelijk om Shimano accu's te gebruiken in combinatie met motoren van andere merken?

Nee, het is niet mogelijk om Shimano accu's te gebruiken in combinatie met motoren van andere merken. Shimano accu's zijn specifiek ontworpen om te werken met Shimano motoren en systemen, en zijn niet compatibel met motoren van andere fabrikanten. Echter, Shimano biedt wel ondersteuning voor fabrikanten die hun eigen accu's op de markt brengen, welke gekoppeld kunnen worden met Shimano motoren. Deze externe accu's moeten echter voldoen aan strenge eisen gesteld door Shimano, om een goede werking en compatibiliteit met hun systemen te waarborgen.

Hoe weet ik wanneer mijn Shimano accu aan vervanging toe is?

Wanneer uw Shimano accu aan vervanging toe is, kunt u dit herkennen aan een aantal tekenen. Ten eerste, als uw fiets foutcodes weergeeft die gerelateerd zijn aan de accu, is dit een duidelijke indicator van problemen. Ten tweede, een merkbare vermindering in de ondersteuning die uw fiets biedt, zoals verminderde kracht of inconsistentie in prestaties, kan duiden op een verslechterende accu. Ten derde, een afgenomen actieradius - als u merkt dat uw fiets niet meer zover rijdt op een volle lading als voorheen, is dit een teken dat de accu zijn capaciteit verliest. Voor een accurate beoordeling en advies is het raadzaam om uw accu te laten nakijken bij een Shimano Service Center of een erkende dealer.

Kunnen specifieke weersomstandigheden leiden tot het verschijnen van errorcodes bij Shimano accu's?

 1. Lage temperaturen: Accu's van Shimano, net als de meeste lithium-ion accu's, kunnen bij lage temperaturen minder efficiënt worden. Bij zeer lage temperaturen kan de accu minder vermogen leveren of trager opladen, wat mogelijk resulteert in een errorcode. In extreme gevallen kan de accu zelfs tijdelijk stoppen met functioneren.

 2. Hoge temperaturen: Aan de andere kant kunnen hoge temperaturen ook problemen veroorzaken. Oververhitting van de accu, bijvoorbeeld door directe blootstelling aan zonlicht in de zomer, kan leiden tot een veiligheidsuitschakeling en errorcodes. Dit is een beschermingsmechanisme om schade aan de accu te voorkomen.

 3. Vocht en water: Hoewel Shimano accu's ontworpen zijn om bestand te zijn tegen normale rijomstandigheden, inclusief regen, kan overmatige blootstelling aan water of vocht problemen veroorzaken. Dit kan leiden tot kortsluitingen of corrosie, wat op zijn beurt weer kan resulteren in foutmeldingen.

 4. Condensatie: Bij snelle temperatuurwisselingen, bijvoorbeeld wanneer een koude accu in een warme omgeving wordt gebracht, kan condensatie optreden in de accu of het elektronische systeem, wat potentieel tot foutcodes kan leiden.