Floretti Accu elektrische fiets

Floretti accu reviseren: Wat houdt dit precies in?Na jaren van gebruik neemt de capaciteit van uw Floretti accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Floretti

Een Floretti fiets accu revisie kan het aantal jaren waarmee je op je E-bike kunt rijden aanzienlijk vergroten. Net zoals sommige modellen van Sparta en Giant worden de elektrische fietsen van Floretti al een aantal jaren niet meer gemaakt. Er zijn bijna geen reserveonderdelen meer verkrijgbaar. Een nieuwe accu is dus nergens meer te koop. En als je ergens een tweedehands accu vindt is het maar de vraag of die nog wel helemaal goed is. Met een Floretti accu revisie heb je toch de kans om je accu te vernieuwen.

Liever een Floretti accu revisie dan een nieuwe accu

Als je bij toeval een nieuwe accu vindt voor je Floretti E-bike moet je daar niet teveel geld voor neerleggen. Want de accu’s voor deze e-bike accu worden al jaren niet meer gemaakt. Deze ‘nieuwe’ accu heeft dus oplaadbare cellen die een aantal jaren oud zijn. Doordat ze al jaren op de plank liggen is hun capaciteit sterk teruggelopen. Een Floretti accu revisie is een betere optie. Bij een Floretti accu revisie krijg je nieuwe moderne oplaadbare cellen in je accu pakket. Als je een beetje goed voor de accu zorgt, kun je daar jaren mee vooruit.

Wat gebeurt er bij een Floretti accu revisie?

Bij een Floretti accu revisie worden de onderdelen van het accupack die nog goed werken opnieuw gebruikt. Dat betekent dat het batterij management systeem en de elektrische fiets oplader niet vervangen hoeven te worden. Alleen de oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Je krijgt dan moderne li-ion-cellen. Die zijn kleiner, wegen minder en aan het gebruik worden minder strenge eisen gesteld. Na een Floretti accu revisie beschik je dus over een accu van een betere kwaliteit dan toen de accu nieuw was. In de meeste gevallen kun je met een volle acculading een grotere afstand fietsen dan voorheen.

Het onderhoud van een fietsaccu

Het is niet zo moeilijk om de accu van je fiets na een Floretti accu revisie in goed conditie te houden. Het belangrijkste is dat hij regelmatig wordt gebruikt. Het is bij de nieuwe li-ion-cellen niet meer nodig om het accupack telkens volledig op te laden en te ontladen. Als de accu regelmatig tot circa 80 procent wordt opgeladen is dat voldoende. Ook als de elektrische fiets een lange periode niet wordt gebruikt moet de accu elke maand worden opgeladen. Daarmee wordt een schadelijke diepteontlading voorkomen. Je moet de accu in geen geval continu aan de oplader hangen.

Vocht is funest voor een fietsaccu

Het grootste gevaar voor een fietsaccu na een Floretti accu revisie van KWS Seuren is vocht. Bescherm je accupack daarom goed tegen regenbuien. Door de accu op te laden bij temperaturen onder nul kan er condensatievocht in het accupack ontstaan. Dat is zeer schadelijk. Laad je accu, vooral in de winter, liefst op bij kamertemperatuur. Je zal merken dat je met je elektrische fiets in de wintermaanden aanzienlijk minder ver kunt rijden met een volle accu. Dat is normaal. Een fietsaccu heeft bij lage temperaturen een lagere capaciteit. Dit herstelt zich als het weer wat warmer wordt.