E-bike vision Accu elektrische fiets

Als je een kapotte of versleten fietsaccu hebt, wil je dat natuurlijk zo snel en zo voordelig mogelijk opgelost hebben. De eerste gedachte die je had was repareren, of misschien dacht je daarnaast aan een refurbished accu, daarom ben je natuurlijk ook op onze site terecht gekomen. Langzamerhand raakt de fietsaccu reparatie meer en meer ingeburgerd, net zoals de refurbished fiets accu. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk om een kapotte of versleten accu te herstellen. Als reparatie technisch niet mogelijk is, is het helaas ook zelden mogelijk om een refurbished accu aan te schaffen. Toch willen, en kunnen wij je ook in dit geval graag verder helpen. Hetzij met een hoogwaardige maar voordeligere compatibele fietsaccu, of met een originele fietsaccu.

Redenen om een nieuwe fietsaccu aan te schaffen:

Soms word je de keuze ontnomen als blijkt dat revisie van je oude fietsaccu of de aanschaf van een refurbished accu onmogelijk blijken. Voor een fabrikant is het voordelig om nieuwe producten te verkopen, daarom wordt er wel eens voor beschermende software gekozen. Revisiebeperkend zijn vooral ook de “smart” fietsaccu’s en accu’s die van binnen volgegoten zijn met kunststof. Is je fietsaccu fysiek kapot, bijvoorbeeld door een valpartij, is een reparatie vaak onmogelijk, wellicht dat in dit geval een refurbished uitvoering een goede oplossing is.

Persoonlijke voorkeur, origineel of compatible?

Het eerste verschil dat opvalt als je origineel en compatibel met elkaar vergelijkt is de prijs. Steevast blijkt dat de originele fietsaccu duurder is dan een compatibele fietsaccu. De E-bike fabrikant hanteert vaak wat grotere marges zodat bijvoorbeeld reclamecampagnes, speciale acties enz. bekostigd kunnen worden. De prijs/kwaliteitsverhouding is bij onze compatibele fietsaccu’s dik in orde. Fietsaccu’s zijn spreekwoordelijk ons dagelijks brood, door alle praktijkervaring die we hebben gekregen in de revisie en reparatie van duizenden fietsaccu’s hebben wij het vakmans-oog voor de kwaliteit van compatibele fietsaccu’s. De compatibele fietsaccu’s die wij aanbieden, zijn van een uitstekende kwaliteit en worden ook verkocht met een 2 jarige garantie termijn. Shoppen kan lonen, maar als je gaat voor de absolute bodemprijs kom je vaak op schimmige buitenlandse websites, met even schimmige kwaliteit en garantie. Vertrouwde kwaliteit voor een redelijke prijs vind je vaak bij de fietsaccu-specialist, hij weet waar hij het over heeft, en kan een gedegen advies geven waar je als klant echt mee vooruit kan.

Aandachtspunten bij de aanschaf:

Waar je ten allen tijden op moet letten is dat de nieuwe fietsaccu dezelfde accuspanning heeft als de originele. Een verkeerde accuspanning kan aanzienlijke gevolgen hebben, een te hoge accuspanning kan delen van je fiets onherstelbaar beschadigen. Is de spanning te laag dan zal je fiets niet of nauwelijks werken. Veel vriendelijker is de keuze in de accucapaciteit, dit kent geen nadelen, wel voordelen. Kies je een andere accucapaciteit heeft dit uitsluitend invloed op de actieradius van je elektrische fiets. Neem je een hogere accucapaciteit kun je verder fietsen bij gelijkblijvende omstandigheden. Kort door de bocht genomen, is accucapaciteit evenredig verbonden met je actieradius, Dubbele accucapaciteit betekent ook dubbele actieradius. Praktisch moet je bij je keuze ook letten op de fysieke uitvoering van de accu, de juiste vorm en de juiste laadaansluiting.

Extra service van KWS Seuren de fietsaccu specialist.

Als je je bestaande fietsaccu bij ons ter reparatie hebt aangeboden en wij in onze werkplaats vast hebben moeten stellen dat je oude fietsaccu niet te herstellen valt, weten wij vaak wel uit de resultaten van de standaard begincontrole af te leiden of je oude accu stuk is gegaan door fouten in de E-Bike of lader. Je nieuwe aanwinst zal daarom ook een langer leven zijn beschoren bij het voorkomen van gevolgschade, meer zekerheid dus.