Onze diensten

Expert Analyse:

  • Grondige beoordeling van de huidige staat van uw boot accu om eventuele gebreken of slijtage op te sporen.
  • Diagnostisch onderzoek naar de capaciteit, het prestatieniveau en de verwachte levensduur van uw accu.

Reparatie en Revisie:

  • Professionele reparatiediensten om de functionaliteit en levensduur van uw defecte boot accu's te verbeteren.
  • Vakkundige revisie van versleten accu's, inclusief vervanging van cellen en andere cruciale onderdelen om de accu weer in nieuwstaat te brengen.

Accu Vervanging:

  • Levering van gloednieuwe accu's als een kosteneffectieve oplossing voor oude of onherstelbare accu's.
  • De mogelijkheid om te upgraden naar accu's met een hogere capaciteit of naar accu's met geavanceerdere technologieën zoals lithium-ion, voor betere prestaties en een langere levensduur.

Advies en Aanbevelingen:

  • Deskundig advies over welke accu het beste past bij uw specifieke boot en gebruikssituatie.
  • Handige tips voor het onderhoud en het correct opladen van uw accu om de levensduur te verlengen.

Elektrische boot accu met Lithium-technologie

Lithium-technologie heeft de accuwereld getransformeerd, en dat is ook in de watersportsector goed merkbaar. De unieke samenstelling van lithium accu's zorgt voor een werking die verschilt van traditionele lood, AGM en gel accu's. De kern van de lithium accu bevat lithium-ionen die effectief elektrische energie omzetten in bruikbare accucapaciteit. Een van de grote pluspunten is dat lithium accu's niet gevoelig zijn voor de oriëntatie waarin ze worden geplaatst. Dankzij hun vaste structuur kunnen ze in elke positie worden gemonteerd, waardoor ze extreem veelzijdig zijn voor gebruik in elektrische boten.

Kiezen voor een Lithium Accu in uw Elektrische Boot

Het kiezen voor een lithium accu in uw elektrische boot komt met een scala aan voordelen. Allereerst kunnen lithium accu's vrijwel volledig worden ontladen—tot wel 95-100% van hun capaciteit—zonder schade. Dit is aanzienlijk meer dan de 50-80% die mogelijk is met lood, AGM en gel accu's. Ook zijn ze ongeveer twee keer zo licht; een 12V 100AH lithium accu weegt bijvoorbeeld slechts rond de 14 kg. Dit maakt het transport en de installatie een stuk eenvoudiger. Daarnaast vereisen lithium accu's vrijwel geen onderhoud, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik. Ze kunnen ook in elke oriëntatie worden gemonteerd, wat ze bijzonder geschikt maakt voor inbouw in ruimtes met ongewone vormen of beperkte ruimte, zoals in elektrische boten, campers en caravans.

Contact

Bel de klantenservice

+31 (0)485 782 565

Vind antwoord op jouw vraag in ons helpcentrum

Wij hebben veel vragen al beantwoord voor je.

Naar het helpcentrum

Accu voor een Elektrische Buitenboordmotor

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte accu voor een elektrische buitenboordmotor, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. De eisen voor een bootaccu kunnen behoorlijk verschillen van die voor andere soorten accu's, zoals fiets- of autoaccu's.

Capaciteit en Actieradius

Net zoals bij e-bikes, is de capaciteit van de accu, gemeten in Ah (Ampère-uur), van cruciaal belang. Een hogere Ah-waarde betekent dat de accu een langere actieradius heeft, wat vooral handig is voor langere vaartochten.

Spanning en Vermogen

De spanning van de accu, gemeten in Volt (V), moet compatibel zijn met de elektrische buitenboordmotor. De meeste moderne elektrische buitenboordmotoren zijn ontworpen om efficiënt om te gaan met hogere spanningen, wat resulteert in betere prestaties en efficiëntie.

Type Accu

Er zijn verschillende types accu’s beschikbaar, waaronder loodzuur-, lithium-ion-, en AGM-accu's. Lithium-ion accu's zijn doorgaans lichter en efficiënter, maar ook duurder. Loodzuuraccu's zijn goedkoper maar hebben een lagere energiedichtheid en zijn zwaarder.

Duurzaamheid en Onderhoud

Het is ook belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van de accu. Sommige accu's zijn beter bestand tegen de maritieme omstandigheden en vergen minder onderhoud, wat op de lange termijn kosten kan besparen.

Veiligheid

Zorg ervoor dat de accu voldoet aan alle veiligheidsnormen, vooral omdat je te maken hebt met water en elektriciteit. Overweeg een accu met ingebouwde beveiligingsmechanismen tegen overladen, kortsluiting en oververhitting.

De Elektrische Sloep: Een Duurzaam en Comfortabel Alternatief

Een elektrische sloep biedt tal van voordelen die bijdragen aan een comfortabele en milieuvriendelijke vaarervaring. Het meest opvallende voordeel is het geluidsloze varen; de elektromotor is volledig stil, wat zorgt voor een rustgevende sfeer aan boord. Bovendien is een elektrosloep milieuvriendelijk, omdat er geen CO2-uitstoot is. Ook het onderhoud van de elektromotor is minimaal, wat op de lange termijn kostenbesparend werkt. Met een krachtig accupakket kan men onder normale omstandigheden tussen de 6 en 10 uur varen, wat een ruim bereik biedt voor de meeste dagtochten.

Echter, het is belangrijk om de beperkingen in overweging te nemen. Het aantal laadpalen aan het water is nog steeds beperkt, en het opladen van de accu kan tijd vergen. Dit betekent dat je je tochten zorgvuldig moet plannen. De topsnelheid van een elektrische sloep is over het algemeen lager dan die van een benzine-aangedreven model, wat een afweging kan zijn als snelheid en watersport hoog op je prioriteitenlijst staan. Tenslotte is de initiële aanschafprijs van een elektrische sloep vaak hoger, hoewel dit gecompenseerd kan worden door lagere onderhoudskosten en de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzaam en krachtig accupakket voor een maximaal bereik.