Giant Accu elektrische fiets

Een Giant Twist accu kopen is vaak het eerste waar je aan denkt bij een versleten fiets accu. De kilometers zijn vele malen minder geworden of de fietsaccu stopt er regelmatig mee tijdens het fietsen. Om weer optimaal gebruik te kunnen maken van uw elektrische fiets is het belangrijk een oplossing te vinden. Het is tijd om uw Giant accu te vervangen voor een ander exemplaar of toch te kiezen voor een fietsaccu revisie. Bij KWS Seuren hebben wij een groot aanbod aan verschillende mogelijkheden. Wij hebben refurbished fietsaccu's, kunnen uw huidige fietsaccu reviseren of u bent bij ons aan het juist adres om een nieuwe fietsaccu te kopen.

Giant

Bij het woord revisie denken veel mensen aan het oppoetsen van oude onderdelen, waardoor een apparaat het weer veel beter doet. Een Giant accu revisie heeft niets te maken met het oppoetsen van onderdelen. Bij een Giant accu revisie worden de oude oplaadbare cellen in het accupack vervangen door nieuwe. Dat zijn moderne cellen, die kleiner zijn dan de originele en meer kracht kunnen leveren. Bij een Giant accu revisie wordt er goed op gelet dat de nieuwe cellen goed kunnen samenwerken met het batterij management systeem en met de oplader. De behuizing, de elektronica en de elektrische fiets oplader worden dus niet vervangen.

Giant Accu opladen: Tabel

Tabel oplaadduur met 4A-oplader (230 V) voor EnergyPak

Capaciteit/EnergyPak300 Wh400 Wh500 Wh
AC-spanning230 V230 V230 V
Lading van 80%2:20 uur3:00 uur3:40 uur
Lading van 100%4:40 uur6:00 uur7:20 uur


Tabel oplaadduur met Smart-oplader (230 V) voor verschillende EnergyPaktypen

Capaciteit/EnergyPaktypeSmart Compact 375 WhSmart Compact 500 WhSmart Integrated 400 WhSmart Integrated 500 WhSmart Integrated 625 Wh
Lading van 60%1:05 uur1:25 uur1:10 uur1:25 uur1:50 uur
Lading van 80%1:35 uur2:05 uur1:50 uur2:05 uur2:40 uur
Lading van 100%3:15 uur4:10 uur3:20 uur4:10 uur5:00 uur

Uw Giant elektrische fiets onderhouden

Het onderhoud van uw Giant elektrische fiets is zeer belangrijk voor het optimaal kunnen gebruiken van uw elektrische fiets. Een van de meeste belangrijkste onderdelen is de accu van de elektrische fiets die verwerkt zit in de e-bike. In een aantal gevallen is de accu verwerkt in de framebuis of zelfs op de framebuis. Maar in de meeste gevallen zit de accu op de achterdrager van de Giant.

Giant Twist accu revisie

Een Giant accu revisie geeft jouw elektrische fiets weer al zijn kracht terug. Bij de aanschaf van een elektrische fiets kun je niet om een bekend merk als Giant heen. Giant staat vaak vooraan bij veel technische innovaties, net zoals concurrenten Sparta en Stella. Zo was Giant één van de eersten die met de middenmotor kwam. Deze elektrische fietsen zijn vooral populair bij senioren, omdat ze daarmee minder snel mee vallen dan met een fiets met een motor in het voorwiel. Maar ook bij deze fietsen zal de accu na een aantal jaren versleten raken. Dan kun je minder ver fietsen. De Giant Twist accu is de meest gebruikte accu van Giant.

Extra capaciteit kiezen bij een accu Giant Twist revisie

Tot wel de dubbele actieradius is meestal mogelijk bij een Giant Twist accu revisie. Deze accu is geplaatst in de fietstas. De fietstas Giant Twist dubbele accu is een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met revisie. Misschien weet je nog hoe ver je met een volle accu kon rijden toen je de elektrische fiets kocht. Als je een Giant accu revisie laat uitvoeren krijgt je accu weer diezelfde capaciteit. Maar als je nog verder wilt kunnen rijden met een volgeladen accu kun je de capaciteit ook uitbreiden. Dat kan soms wel tot het dubbele van de originele capaciteit. Als je dat doet wordt de actieradius van je elektrische fiets twee keer zo groot als toen de fiets nieuw was. Houd er rekening mee dat het bij extra capaciteit veel langer duurt voordat een lege accu helemaal is opgeladen.

Twee jaar garantie op een Giant Twist accu

Bij KWS Seuren zijn al honderden accu’s van Giant gereviseerd. Het team heeft er enorm veel ervaring mee. Zo hebben wij gemerkt dat als de Giant accu nog ondersteuning geeft revisie zo goed als zeker uitgevoerd kan worden. Zelfs als een accu geen ondersteuning of indicatie meer weergeeft op het display kunnen we dit verhelpen. Wekelijks reviseren en repareren we verschillende modellen Giant accu’s, zoals bijvoorbeeld: de Giant Twist Go Double accu, maar ook de Giant Twist 36V en de Giant Twist 24V. Misschien kun je maar een heel klein eindje rijden of wil de accu niet goed laden. Neem in dat geval altijd contact op met de specialisten van KWS Seuren. Zij stellen alles in het werk om deze problemen te verhelpen.

Levensduur accu Giant Twist

Om de levensduur te verlengen van uw Giant Twist accu is het belangrijk een aantal punten mee te nemen. Om zolang mogelijk plezier te hebben van je elektrische fiets moet je de fietsaccu na de aankoop van een Giant accu goed verzorgen. Eén van de belangrijkste dingen waarop je moet letten is dat de accu goed beschermd wordt tegen regen. Een ander cruciaal punt is dat een accupack nooit mag worden opgeladen bij temperaturen onder nul. Een laatste tip is dat je de accu elke maand moet opladen tot minstens 50%, zelfs als je de elektrische fiets niet gebruikt. Hiermee wordt schadelijke diepteontlading voorkomen.