Bolton Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Bolton accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Er zijn geen producten beschikbaar

Bolton Reparatie en Revisie

Een Bolton accu revisie is ideaal als je ooit een Bolton elektrische fiets hebt gekocht. Deze fietsen zijn inmiddels wat ouder, net zoals sommige modellen van Trek en Sparta. De kans is groot dat je er met een volle acculading steeds minder ver mee kunt fietsen. Dat komt waarschijnlijk doordat de accu versleten is. Bij oudere elektrische fietsen is het steeds moeilijker om er een nieuwe accu bij te kopen. Bovendien is het maar de vraag of die nieuwe accu wel echt nieuw is. Hij kan wel jaren in een winkel op de plank hebben gelegen. Met een Bolton accu revisie krijg je gegarandeerd nieuwe moderne oplaadbare cellen in je accupack.

Wanneer kun je een Bolton accu revisie doen?

Er zit een duurzame gedachte achter een Bolton accu revisie. De fiets is misschien al een aantal jaren oud en de elektrische cellen zijn uitgeput. Maar de behuizing van de accu is nog prima in orde. En ook de elektronische power management regeling doet het nog uitstekend. Er is dus geen enkele reden om die onderdelen weg te gooien en te vervangen. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s is men gespecialiseerd in een Bolton accu revisie. De oude oplaadbare batterijen in het accupack worden vervangen door het nieuwste type li-ion-cellen.

Zorgvuldige procedure

Het is bekend dat oplaadbare accu’s tijdens het opladen erg heet kunnen worden. Zo heet, dat de behuizing en de componenten die er tegenaan liggen kunnen smelten. In het ergste geval kan er zelfs brand ontstaan. Bij een Bolton accu revisie wordt daarom heel voorzichtig te werk gegaan. De behuizing van het accupack wordt open gemaakt en de oplaadbare cellen worden verwijderd. Met een speciale techniek worden de nieuwe cellen passend in het accupack gemonteerd. Daarna wordt de behuizing weer zodanig afgesloten dat de onderdelen in het accupack niet oververhit kunnen raken tijdens het opladen.

Controles na een Bolton accu revisie

Na het vervangen van de oplaadbare cellen door nieuwe moderne exemplaren is de Bolton accu revisie nog niet voltooid. Er wordt een volledige cyclus doorlopen van het opladen van het accupack en het volledig ontladen van de cellen. Daarbij wordt gecontroleerd of de temperatuur in het accupack niet te hoog wordt. Ook wordt gekeken of de bestaande power management regeling goed samenwerkt met de nieuwe oplaadbare cellen. Pas als alle controles naar tevredenheid zijn afgerond wordt het accupack teruggestuurd naar de eigenaar van de elektrische fiets.

Jarenlang fietsplezier na een Bolton accu revisie

Door een Bolton accu revisie kun je weer vele jaren zonder problemen rondfietsen op je elektrische fiets. Het is zelfs mogelijk dat je fiets een nog grotere actieradius heeft dan toen je hem nieuw kocht. Om de accu’s in je fiets in goede conditie te houden kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Laad het accupack elke maand minimaal één keer op, ook als je de fiets niet gebruikt. Het is beter om de accu’s niet volledig op te laden, maar tot maximaal 85 procent. Laat hem ook liefst niet volledig ontladen, maar houd een marge van 20 procent. Het belangrijkste is dat ene accupack nooit wordt opgeladen bij temperaturen onder nul.