Saxonette Accu elektrische fiets

Door een Saxonette accu revisie leeft je oude elektrische SpartaMet weer helemaal op. SpartaMet was één van de eerste fietsen met trapondersteuning. Aanvankelijk werd de extra trapkracht geleverd door een benzinemotortje en later door een elektrische motor. Het elektrische systeem werd gemaakt door Sachs. Toen dat bedrijf in zwaar weer terecht kwam werd de licentie verkocht aan E-Bike 4all. Dat maakt onder de naam Saxonette E-bike nog steeds fietsen die voortborduren op de SpartaMet. De accu’s voor deze fietsen kun je met een Saxonette accu revisie weer zo goed als nieuw maken.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Wat wordt bereikt met een Saxonette accu revisie?

Elke accu gaat na een aantal jaren gebruik langzaam kapot. Dat merk je doordat je met een volle acculading steeds minder ver kunt fietsen. Dat gebeurt vanzelf en je kunt er maar weinig tegen doen. De enige oplossing is een nieuwe accu of een Saxonette accu revisie. Een nieuwe accu is echter heel prijzig. Het is bovendien de vraag of er voor oude E-bikes nog wel nieuwe accu’s te koop zijn. Een Saxonette accu revisie is een uitstekend alternatief. Daarbij worden nieuwe oplaadbare cellen in de oude behuizing van je accupack gezet.

De kwaliteit van een Saxonette accu revisie

Als je nieuwe oplaadbare cellen in een oud accupack zet wordt dat accupack weer als nieuw. Of eigenlijk wordt het nog beter dan nieuw. Want de nieuwe oplaadbare cellen hebben een betere kwaliteit dan de oude. Bij een Saxonette accu revisie worden de oude NiCad cellen vervangen door moderne Li-Ion cellen. Die zijn kleiner, lichter en hebben meer capaciteit. Het leuke van een Saxomette accu revisie is, dat je je accupack kunt laten uitrusten met meer capaciteit dan er ooit in de bestaande accu’s werd geleverd.

Het effect van een Saxonette accu revisie

Na een Saxonette accu revisie kun je weer net zo ver met je elektrische fiets rijden als toen hij nog nieuw was. Als je extra capaciteit hebt laten plaatsen kun je nog veel verder rijden, tot wel twee keer de afstand van vroeger. Een ander positief effect van een Saxonette accu revisie is dat je veel flexibeler kunt omgaan met de accu. Je kunt hem af en toe een uurtje aan de oplader hangen, zodat hij weer deels wordt opgeladen. Bij de oude NiCad cellen was dat schadelijk voor de levensduur van het accupack. Dat moest altijd volledig worden opgeladen.

De levensduur van je accu verlengen

Als je accu na een Saxonette accu revisie weer in een goede conditie is wil je dat graag zo houden. Er zijn enkele trucs die daarbij helpen. De eerste is je accu elke maand een keer op te laden tot minimaal 50 procent. Dat moet je ook doen als je de E-bike niet gebruikt. Door het regelmatig opladen voorkomen je dat er schadelijke diepteontlading optreedt. Een andere tip is de accu altijd binnenshuis bij kamertemperatuur op te laden. Als je een accu bij lage temperaturen oplaadt kan dat schadelijk zijn. Tenslotte moet je de accu beschermen tegen vocht door regenbuien.