Gepida Accu elektrische fiets

Als je een kapotte of versleten fietsaccu hebt, wil je dat natuurlijk zo snel en zo voordelig mogelijk opgelost hebben. Reparatie was wellicht de eerste gedachte die in je opkwam met de bedoeling een voordelige maar goede oplossing te vinden. Tegelijkertijd lijkt een refurbished accu je ook wel interessant. Langzamerhand raakt de fietsaccu reparatie meer en meer ingeburgerd, net zoals de refurbished fiets accu. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk om een kapotte of versleten accu te herstellen. Aangenomen dat de reparatie onmogelijk is, blijkt meestal ook nog dat refurbished niet verkrijgbaar is. Als onverhoopt reparatie of refurbished niet mogelijk is willen we jou toch graag verder helpen. Ook in dit geval kunnen wij je van dienst zijn met een gewoon erg goede compatibele accu of een accu elektrische fiets.

Gepida

Soms word je de keuze ontnomen als blijkt dat revisie van je oude fietsaccu of de aanschaf van een refurbished accu onmogelijk blijken. Voor een fabrikant is het voordelig om nieuwe producten te verkopen, daarom wordt er wel eens voor beschermende software gekozen. Revisie beperkend zijn vooral ook de “smart” fietsaccu’s en accu’s die van binnen volgegoten zijn met kunststof. Bij echte schade aan de accu zoals bijvoorbeeld een zwaar gehavende accubehuizing kan het daarentegen toch voordelig zijn om te zien of wij een refurbished vervanging kunnen aanbieden.

De keuze voor origineel of compatible:

In vergelijking tussen origineel of compatible springt het prijsverschil vaak als eerste in het oog.  Het prijsverschil tussen de beide uitvoeringen kan zeker een argument zijn waardoor je anders kijkt naar de compatibele fietsaccu. De E-bike fabrikant hanteert vaak wat grotere marges zodat bijvoorbeeld reclamecampagnes, speciale acties enz. bekostigd kunnen worden. Goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Fietsaccu’s zijn spreekwoordelijk ons dagelijks brood, door alle praktijkervaring die we hebben gekregen in de fietsaccu revisie en reparatie van duizenden fietsaccu’s hebben wij het vakmans-oog voor de kwaliteit van compatibele fietsaccu’s. Fietsaccu-specialist als we zijn, maken wij een afgewogen keuze in ons aanbod van compatibele fietsaccu’s, waarbij wij vooral letten op de kwaliteit. Shoppen kan lonen, maar als je gaat voor de absolute bodemprijs kom je vaak op schimmige buitenlandse websites, met even schimmige kwaliteit en garantie. Vertrouwde kwaliteit voor een redelijke prijs vind je vaak bij de fietsaccu-specialist, hij weet waar hij het over heeft, en kan een gedegen advies geven waar je als klant echt mee vooruit kan.

Belangrijk bij je keuze:

Het belangrijkste bij de keuze van de fietsaccu is dat de accuspanning identiek is met de bestaande accu. Bij een hogere accuspanning is het mogelijk dat andere onderdelen van je e-bike oplader (onherstelbaar) beschadigd raken. De Accucapaciteit echter geeft wel wat meer vrijheid. Accucapaciteit kun je eigenlijk vergelijken met de benzinetank van een auto. Kort door de bocht genomen, is accucapaciteit evenredig verbonden met je actieradius, verdubbeling van de accucapaciteit brengt verdubbeling van de actieradius. Andere dingen waar je op moet letten zijn natuurlijk de uitvoering, de vorm zogezegd, maar ook de laadaansluiting is van groot belang.

Extra zekerheid bij de keuze voor de fietsaccu-specialist.

Hebben onze technici na onderzoek van jouw ter reparatie aangeboden fietsaccu moeten concluderen dat de accu niet te redden is, is de oorzaak van de teloorgang van de accu vaak ook aan te wijzen, ook als deze buiten de accu gelegen is.  Je nieuwe aanwinst zal daarom ook een langer leven zijn beschoren bij het voorkomen van gevolgschade, meer zekerheid dus.