KWS Seuren Accu elektrische fiets

KWS Seuren accu revisieAls je een elektrische fiets op leeftijd hebt kan een KWS Seuren accu revisie ervoor zorgen dat je nog vele jaren met plezier op die fiets kunt rijden. Het grote probleem bij oudere elektrische fietsen is dat de accu zijn capaciteit begint te verliezen. Dat merk je doordat je steeds minder kilometers met een volle acculading kunt fietsen. Nieuwe accu’s zijn voor deze fietsen niet meer verkrijgbaar. Met een KWS Seuren accu revisie kan de bestaande accu een flinke oppepper krijgen, zodat hij nog een groot aantal jaren vooruit kan. Op een KWS Seuren accu revisie wordt twee jaar garantie gegeven.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Het doel van een KWS Seuren accu revisie

Het uitgangspunt bij een KWS Seuren accu revisie is een bestaand accupack met een nog prima werkende oplader en een batterij management systeem. Dat systeem zorgt ervoor dat de oplaadbare cellen correct worden opgeladen en gecontroleerd kunnen ontladen. Het batterij management systeem zit bij vrijwel alle accupacks geïntegreerd in de behuizing van het accupack. De oplaadbare cellen in een oud accupack zijn altijd versleten. De grote truc bij een KWS Seuren accu revisie is dat die versleten cellen worden vervangen door nieuwe. Dat zijn uiteraard moderne cellen van een ander type, maar die worden zo gekozen dat ze prima samenwerken met het oude batterij management systeem en de oude oplader.

Veel controles bij een KWS Seuren accu revisie

Een succesvolle KWS Seuren accu revisie valt of staat met de controles rondom het verwisselen van de oplaadbare cellen. Daar wordt veel aandacht aan besteed. Het eerste wat wordt gedaan als een accupack binnenkomt is controleren of alle elektrische componenten nog goed werken. Als het nodig is kan het batterij management systeem worden vervangen. Ook een andere oplader is vaak wel beschikbaar als de originele kapot is. Na het verwisselen van de oplaadbare cellen doorloopt het gereviseerde systeem een volledige cyclus van opladen en ontladen van het accupack. Pas als dat naar tevredenheid verloopt wordt het accupack teruggestuurd naar de eigenaar.

Accu revisie kost veel tijd

Voor een KWS Seuren accu revisie moet je je accupack opsturen. Het duurt tien dagen voordat je het weer terug hebt. Dat is best lang, maar die tijd is nodig om de noodzakelijke controles uit te voeren. Als het erg druk is kunnen er zelfs wachtrijen ontstaan voor de testapparatuur. Toch zijn deze tests essentieel voor een KWS Seuren accu revisie. Want alleen als een accupack alle controles en tests goed heeft doorstaan is de kwaliteit goed genoeg om er twee jaar garantie op te geven.

Andere storingen aan de E-bike

KWS Seuren Fietsaccu’s is gespecialiseerd in het repareren van problemen met de accu’s van elektrische fietsen. Maar de monteurs hebben zoveel ervaring in het omgaan met en de werking van de elektrische systemen van een E-bike, dat ze ook allerlei andere problemen kunnen oplossen. Als je bijvoorbeeld een probleem hebt met de regeling van de trapondersteuning of met het instellen van de fietscomputer, dan kun je altijd contact opnemen met KWS Seuren. Waarschijnlijk is het dan wel noodzakelijk dat je de hele E-bike naar de werkplaats brengt.