Peper Accu elektrische fiets

Peper accu revisieDoor een Peper accu revisie krijgt jouw Peper E-bike weer evenveel power als toen hij nieuw was. Peper is een Nederlands bedrijf uit Lelystad, dat elektrische citybikes en vouwfietsen produceert. Bij de vouwfietsen komt het regelmatig voor dat de accu voortijdig kapot gaat. Dat gebeurt ook bij de vouwfietsen van Lacros en Nimoto. De reden voor die snelle slijtage van de accu van een vouwfiets is de gebruikswijze. Veel vouwfietsen worden alleen in de vakantie gebruikt. Tijdens de lange periodes dat ze stil staan ontlaadt te de accu te ver. Dat kan alleen worden verholpen met een Peper accu revisie.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Een Peper accu revisie na diepteontlading

De accu van een elektrische fiets moet eigenlijk elk maand worden opgeladen tot minimaal 50 procent van de capaciteit. Ook als de fiets niet wordt gebruikt is dat opladen noodzakelijk. Alleen daarmee kan worden voorkomen dat de cellen te ver ontladen. Bij ernstige diepteontlading kan de accu niet meer worden opgeladen met de oplader van de fiets. Meestal is de schade aan de oplaadbare cellen zo groot dat er niets ander overblijft dan een nieuwe accu te kopen of een Peper accu revisie te laten uitvoeren.

Wat is een Peper accu revisie

Het belangrijkste onderdeel van een Peper accu revisie is dat de oplaadbare cellen in een accupack worden vervangen door nieuwe. Die nieuwe cellen behoren tot de modernste die verkrijgbaar zijn. Er is veel vakkennis nodig om te kunnen bepalen welke nieuwe cellen goed kunnen samenwerken met het bestaande batterij management systeem en de oplader van de Peper E-bike. Na een accu revisie is de accu weer zo goed als nieuw. Je kunt er weer even ver mee fietsen als toen de fiets nieuw was.

Geluk bij een Peper accu revisie

Soms heb je geluk als je de accu door diepteontlading thuis niet meer kunt opladen, want dan is het mogelijk om het accupack met professionele apparatuur toch nog op te laden. Als de cellen niet te erg beschadigd zijn kun je de accu daarna weer normaal gebruiken. Als je je accu vanwege diepteontlading voor een Peper accu revisie opstuurt naar KWS Seuren zal eerst worden geprobeerd om de accu alsnog op te laden. Als dat lukt heb je geluk, want daarmee zijn nauwelijks kosten gemoeid. Als het nodig is om de oplaadbare cellen te vervangen kost dat tussen 300 en 400 euro.

Meer kilometers fietsen na een Peper accu revisie

Bij een Peper accu revisie heb je de mogelijkheid om meer capaciteit in je accupack te laten plaatsen dan er oorspronkelijk in zat. Dat heeft als voordeel dat je verder kunt fietsen, soms tot wel twee keer zo ver als voorheen. Met extra capaciteit in de accu is het risico wel groter dat je vergeet de accu op tijd bij te laden. Wees daar alert op en hang de accu elke maand een keer aan de oplader. Voor de accu kan dat geen kwaad en je bespaart er veel geld mee. Want als je de accu beschermt tegen diepteontlading heb je er jaren langer plezier van.