Lacros Accu elektrische fiets

Een Lacros accu revisie kan ervoor zorgen dat jouw Lacros elektrische vouwfiets je op vakantie weer kilometers ver laat rijden. Lacros produceert allerlei typen elektrische fietsen, maar is het meest bekend van de elektrische vouwfietsen. Die kun je meenemen in de trein, in de camper of in de caravan, zodat je op de plaats van bestemming flinke fietstochten kunt maken. De trapondersteuning is extra fijn als je ergens in een heuvelachtig terrein staat. Het grote probleem bij zo’n fiets, die meestal alleen in de vakanties wordt gebruikt, is dat de accu snel achteruit kan gaan.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Lacros Accu elektrische fiets

Om de oplaadbare accu van een E-bike in goede conditie te houden moet je hem goed verzorgen. Dat geldt voor elke merk accu, dus ook van Phyllion en Bosch. Het allerbelangrijkste is dat je voorkomt dat er diepteontlading plaats kan vinden. Bij diepteontlading raken de oplaadbare cellen zo ver ontladen, dat het batterij management systeem opnieuw opladen blokkeert. Je kunt de accu dan niet meer gebruiken. Met een Lacros accu revisie kun je de accu dan weer in orde krijgen. Maar als je hem niet goed onderhoudt zal het probleem binnen afzienbare tijd opnieuw ontstaan.

Een Lacros accu revisie voorkomen

De beste manier om te voorkomen dat de accu van je elektrische vakantiefiets kapot gaat is de fiets regelmatig te gebruiken. Als dat niet kan, bijvoorbeeld omdat de vouwfiets binnen in de caravan wordt opgeborgen, moet je er in elk geval voor zorgen dat de accu elke maand een keer wordt opgeladen. Door dat trouw te doen voorkom je dat er diepteontlading ontstaat en er een Lacros accu revisie nodig is. Het opladen moet bij voorkeur bij kamertemperatuur gebeuren. Probeer absoluut te voorkomen dat je de accu oplaadt bij temperaturen onder nul, want dat is funest voor oplaadbare cellen.

Wat is een Lacros accu revisie?

Bij een Lacros accu revisie wordt het accupack open gemaakt. De oude oplaadbare cellen worden verwijderd en er worden nieuwe oplaadbare cellen voor in de plaats gezet. Door de nieuwe cellen zo te kiezen dat die goed kunnen samenwerken met het bestaande batterij management systeem en met de oplader is het niet nodig om andere onderdelen te vervangen. Een Lacros accu revisie kost ongeveer 300 euro. Dat is een tamelijk goedkope operatie. Het is veel goedkoper dan nieuwe accu, want dan ben je tussen de 500 en 700 euro kwijt.

Neem de tijd voor een Lacros accu revisie

Als je de vouwfiets na een lange periode weer gaat gebruiken is het goed om de werking van de accu te controleren. Doe dat ruim voordat je vertrekt naar je vakantieadres, want als het nodig is om een Lacros accu revisie te doen heb je die tijd wel nodig. Een accu revisie kost ongeveer tien werkdagen. Je kunt een accu revisie bestellen op de site van KWS Seuren. Selecteer eerst het merk Lacros en kies dan de accu die in jouw vouwfiets zit. Kies de gewenste capaciteit en rond de bestelling af. Via e-mail ontvang je dan instructies over het opsturen van de accu.