Kemp starley Accu elektrische fiets

Wie nog een e-bike heeft van Kemp Starley zal ongetwijfeld graag gebruik maken van een Kemp Starley accu revisie. Het model Starley van fabrikant Kemp werd geïntroduceerd in 2009. Vanwege de lage prijs was het een populair model. Tegenwoordig zijn er geen nieuwe fietsen van het merk te vinden, maar op Marktplaats kom je ze soms nog weleens tegen. Nieuwe accu’s zijn ook niet neer te vinden. De enige manier om de capaciteit van je accu een impuls te geven is een Kemp Starley revisie bij KWS Seuren Fietsaccu’s.

Kemp starley Accu elektrische fiets

Bij een Kemp Starley accu revisie worden alle componenten die te maken hebben met de energievoorziening van je E-bike gecontroleerd. Zoals de oplader, de behuizing van het accupack en het batterij management systeem. Als er een mankement in één van die onderdelen wordt gevonden wordt dat gerepareerd. Als dat niet meer mogelijk is wordt het onderdeel vervangen door een gelijkwaardige component. De oplaadbare cellen worden vervangen. Bij een Kemp Starley accu revisie worden de meest moderne nieuwe oplaadbare cellen gebruikt van het type li-ion. Die zijn klein, ze wegen bijna niets en hebben een grotere capaciteit dan de oude cellen.

De conditie van de accu na een Kemp Starley accu revisie

Als je de accu na een Kemp Starley revisie weer thuisgestuurd krijgt verkeert hij in een aanzienlijk betere conditie dan ooit tevoren. De capaciteit is even groot of zelfs groter dan toen het accupack nieuw was. Doordat er moderne oplaadbare cellen zijn toegepast kun je als gebruiker veel flexibeler omgaan met het opladen. Bij oude cellen werd geadviseerd om deze alleen volledig op te laden. Bij de nieuwe cellen wordt het aanbevolen om het accupack af en toe een tijdje aan de oplader te hangen. Het accupack is daarna niet volledig opgeladen, maar door af en toe bij te laden gaan de cellen veel langer mee.

Een Kemp Starley accu revisie bestellen

Voor een Kemp Starley accu revisie moet het accupack worden opgestuurd naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Het duurt ongeveer tien dagen voordat je je accu weer terug krijgt. Het bestellen van een Kemp Starley accu revisie doe je via de website. Zoek eerst het merk Kemp Starley op en selecteer daarna het model accu dat in jouw E-bike zit. Vervolgens kies je naar hoeveel capaciteit je accupack moet worden opgewaardeerd. Rond daarna de bestelling af en stuur het accupack op. Doe dat volgens de aanwijzingen die je per e-mail van KWS Seuren krijgt.

Tips voor het accugebruik na een Kemp Starley accu revisie

Door voorzichtig om te gaan met je accupack kun je er jaren langer plezier van hebben. Dat kan als je deze tips opvolgt. Bescherm het accupack goed tegen vocht. Zorg ervoor dat er geen regenwater in het accupack terecht kan komen. Laad de accu altijd op bij kamertemperatuur en doe dat elke maand. Ook als je de fiets niet gebruikt is het belangrijk dat de accu maandelijks wordt opgeladen. Laad de accu nooit op in een omgeving waar het vriest. Dat is funest.