Matrabike Accu elektrische fiets

Met een Matrabike accu revisie kun je de accu van je elektrische fiets zodanig opwaarderen dat je veel langere fietstochten kunt maken. Matrabike is een dealer, die elektrische fietsen van allerlei merken verkoopt. Bij KWS Seuren zijn de accu’s te vinden die in deze fietsen zitten. Als je dus een elektrische fiets bij Matrabike hebt gekocht, kun je onder deze categorie alle toegepaste accu’s vinden. Met een Matrabike accu revisie wordt je accu weer opgefrist, zodat de actieradius van je fiets een stuk groter wordt. Met een Matrabike accu revisie kun je de accu van je elektrische fiets zodanig opwaarderen dat je veel langere fietstochten kunt maken. Matrabike is een dealer, die elektrische fietsen van allerlei merken verkoopt. Bij KWS Seuren zijn de accu’s te vinden die in deze fietsen zitten. Als je dus een elektrische fiets bij Matrabike hebt gekocht, kun je onder deze categorie alle toegepaste accu’s vinden. Met een Matrabike accu revisie wordt je accu weer opgefrist, zodat de actieradius van je fiets een stuk groter wordt.

Matrabike Accu elektrische fiets

Het accupack is het duurste en meest kwetsbare deel van een elektrische fiets. De accu bepaalt soms voor wel 40 procent de prijs van de elektrische fiets. Daarom is het jammer dat de accu vaak al na enkele jaren minder goed begint te werken. Daar merk je in het begin niet zoveel van, maar na verloop van tijd begint het op te vallen dat je met een volle accu niet meer zo ver kunt fiets dan toen de fiets nieuw was. Dat kun je oplossen door een nieuwe accu te kopen of een Matrabike accu revisie te laten uitvoeren.

Een nieuwe accu of een Matrabike accu revisie?

Als de afstand die je met een volle accu kunt rijden zo kort is dat je er hinder van ondervindt moet je actie ondernemen. Je kunt een nieuwe accu aanschaffen, maar dat is kostbaar. Je moet dan rekening houden met prijzen van 500 tot 700 euro. Een Matrabike accu revisie kost tussen 300 en 400 euro. Voor dat bedrag wordt de elektrische installatie van je fiets gecontroleerd en krijg je nieuwe oplaadbare cellen in je accupack. In feite betekent een Matrabike accu revisie dus dat je een nieuwe accu krijgt in de oude behuizing.

Accu revisie online bestellen

Een Matrabike accu revisie is werk voor specialisten, zoals bij KWS Seuren Fietsaccu’s werken. Het reviseren van een accu vraagt specifieke kennis en je hebt er speciaal gereedschap voor nodig. Een Matrabike accu revisie is bij KWS Seuren op de site te bestellen. Eerst kies je voor het merk Matrabike. Dan krijg je een overzicht van alle accu’s die in de fietsen zitten die bij dit bedrijf worden verkocht. Kies vervolgens het type accu voor jouw fiets en selecteer de gewenste capaciteit. Na het afronden van de bestelling krijg je per e-mail instructies over het opsturen van het accupack en de bijbehorende componenten.

Gebruik van de accu na een Matrabike accu revisie

Als je de gereviseerde accu na een Matrabike accu revisie weer thuisgestuurd krijgt moet je hem eerst opladen. Daarna kun je hem in de fiets doen en weer jarenlang met plezier rondrijden. Hier volgen enkele onderhoudstips om de levensduur van je accu te verlengen. Laad de fiets bij voorkeur af en toe een uurtje op in plaats van hem telkens volledig op te laden. Li-ion-cellen kunnen dan wel 2000 keer een oplaad- en ontladingscyclus doorstaan. Let ook op dat de accu elke maand een keer wordt opgeladen, ook als je de fiets niet gebruikt.