De noodzaak van betrouwbare Accu’s

Een tillift accu is periodiek aan vervanging toe. De betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze accu's zijn essentieel voor een veilig en efficiënt gebruik van de tilliften.

Diversiteit in Tillift accu’s

Ons assortiment bevat accu's geschikt voor diverse modellen tilliften, zoals Arjo Sarita, Trixie Walker, Sara Marisa, en vele anderen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat vrijwel elke tillift kan worden voorzien van een nieuwe, betrouwbare accu. Of het nu gaat om een reparatie of revisie. Lithium accu's, lood of NiMH pakketten.

Wat is een Tillift?

Een tillift is een apparaat dat speciaal ontworpen is om zorgvragers te helpen bij het verplaatsen of veranderen van positie. Dit kan zijn van bed naar rolstoel of andersom. Tilliften zijn er in verschillende vormen, waarvan de passieve en actieve tillift de meest voorkomende zijn.

De passieve Tillift

Een passieve tillift, zoals de modellen Quinty, Tilly, Tracey, en Wendy 3, tilt de zorgvrager volledig op. Deze wordt gebruikt voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen staan en helpt bij het voorkomen van fysieke overbelasting van de zorgverlener.

De actieve Tillift

De actieve lift of stalift helpt bij het overeind komen van mensen die nog enige ondersteuning van hun benen kunnen gebruiken. Deze tilliften zijn geschikt voor cliënten in de actieve of geleid-actieve mobiliteitsklasse en vereisen een bepaalde mate van schouderfunctie van de gebruiker.

Wanneer kiezen voor welke Tillift?

De keuze tussen een actieve of passieve tillift hangt af van de fysieke capaciteiten van de zorgvrager. Bij het verlies van sta-functie wordt aangeraden over te schakelen naar een passieve tillift. Deze beslissing is belangrijk voor zowel de veiligheid van de zorgvrager als het welzijn van de zorgverlener. 

Bij KWS Seuren zetten we ons in voor de duurzaamheid en levensduur van tillift accu's door middel van gespecialiseerde reparatie- en revisiediensten. Onze expertise ligt in het volledig refurbishen van oude accu's, waarbij ze weer functioneren alsof ze nieuw zijn. Dit proces omvat een grondige diagnose en vervanging van componenten zoals cellen en elektronica, waar nodig. Door dit proces kunnen we de levensduur van een accu eindeloos verlengen, wat niet alleen kostenefficiënt is voor zorginstellingen, maar ook bijdraagt aan een duurzamere omgeving. 

Onze klanten kunnen vertrouwen op een hernieuwde, betrouwbare energiebron voor hun tilliften, wat zorgt voor een consistente en veilige werking. Bovendien biedt onze service een duurzaam alternatief voor het volledig vervangen van accu's, waardoor de impact op het milieu vermindert. Bij KWS Seuren combineren we technische expertise met een commitment aan kwaliteit en duurzaamheid, om ervoor te zorgen dat elke gereviseerde accu voldoet aan de hoogste standaarden voor veiligheid en prestatie in de zorgsector.


Accu's voor tilliften, actief en passief

Tilliften, zowel in de vorm van actieve als passieve varianten, hebben diverse toepassingen in verschillende omgevingen, voornamelijk binnen de gezondheidszorg en thuiszorg. Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen:

 1. Gezondheidszorginstellingen: In ziekenhuizen, revalidatiecentra, en verpleeghuizen worden tilliften veelvuldig gebruikt om patiënten die beperkte mobiliteit hebben te verplaatsen. Dit kan zijn voor dagelijkse activiteiten zoals naar het toilet gaan, douchen, of verplaatsen van bed naar rolstoel.

 2. Thuiszorg: Tilliften zijn ook een essentieel hulpmiddel in de thuiszorg, waar ze mensen met beperkte mobiliteit helpen om langer zelfstandig te blijven wonen. Ze vergemakkelijken het werk van mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers.

 3. Revalidatie: In revalidatie-instellingen worden actieve tilliften gebruikt om patiënten te helpen bij het uitvoeren van sta- en loopoefeningen, vooral in de vroege stadia van revalidatie.

 4. Zwembaden en Wellnesscentra: Tilliften worden gebruikt in openbare zwembaden, spa's, en wellnesscentra om mensen met een handicap of beperkte mobiliteit veilig in en uit het water te helpen.

 5. Onderwijsinstellingen: In scholen en educatieve centra met speciale behoeften kunnen tilliften studenten met fysieke beperkingen helpen bij dagelijkse activiteiten en transfers.

 6. Vervoer: Sommige tilliften zijn ontworpen voor gebruik in voertuigen, zoals aangepaste bussen of ambulances, om personen met een beperking te helpen in- en uitstappen.

 7. Noodhulp en Evacuatie: In sommige gevallen worden tilliften gebruikt in noodsituaties voor de evacuatie van personen die niet zelfstandig kunnen verplaatsen.

 8. Sport- en Recreatiecentra: Tilliften zijn handig in sportfaciliteiten, zoals sportscholen of recreatiecentra, om mensen met beperkingen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sport- en recreatieactiviteiten.

Deze toepassingen tonen de veelzijdigheid en het belang van tilliften in het ondersteunen van de mobiliteit en dagelijkse activiteiten van individuen met beperkte fysieke capaciteiten, waardoor hun levenskwaliteit wordt verbeterd.

Voor en nadelen van Tilliften

Voordelen van Tilliften

 1. Veiligheid: Tilliften verminderen het risico op vallen en blessures bij patiënten, vooral bij transfers zoals van bed naar rolstoel of naar het toilet.

 2. Vermindering van Fysieke Belasting: Ze helpen bij het voorkomen van rug- en spierpijn bij zorgverleners door het zware tillen te minimaliseren.

 3. Comfort voor de Gebruiker: Tilliften bieden een comfortabelere en waardigere manier om patiënten te verplaatsen, wat vooral belangrijk is voor mensen die veel tijd in bed doorbrengen.

 4. Diverse Toepassingen: Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende omgevingen zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, en thuis.

 5. Verhoogde Onafhankelijkheid: Actieve tilliften kunnen sommige patiënten helpen om een mate van zelfstandigheid te behouden bij het opstaan of verplaatsen.

Nadelen van Tilliften

 1. Kosten: De aanschaf van een tillift kan duur zijn, vooral voor modellen met geavanceerde functies of voor persoonlijk gebruik thuis.

 2. Ruimte: Tilliften vereisen voldoende ruimte om veilig te kunnen manoeuvreren, wat een probleem kan zijn in kleinere woningen of faciliteiten.

 3. Training: Correct gebruik van een tillift vereist training. Onjuist gebruik kan leiden tot ongelukken of ongemak voor zowel de gebruiker als de verzorger.

 4. Onderhoud en Reparaties: Tilliften vereisen regelmatig onderhoud en soms reparaties, wat extra kosten en inspanningen met zich meebrengt.

 5. Afhankelijkheid van Stroom: Elektrische tilliften zijn afhankelijk van stroom of opgeladen batterijen, wat een probleem kan zijn bij stroomuitval of als de batterij leeg is.

 6. Mogelijke Ongemakken: Sommige patiënten kunnen het gebruik van een tillift als ongemakkelijk of onwaardig ervaren, vooral in het begin.

 7. Beperkingen in Gebruik: Niet elke tillift is geschikt voor alle soorten transfers of alle gebruikers, wat kan leiden tot de noodzaak van meerdere soorten liften.