Flowbike Accu elektrische fiets

Uw Flowbike E-bike accu zal in de loop der jaren capaciteit verliezen. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Flowbike

Met een Flowbike accu revisie zorg je ervoor dat je veel verder kunt fietsen met een volle accu. Flowbike is een Belgisch bedrijf dat elektrische fietsen maakt voor de onderkant van de markt. De fietsen zijn zeer gunstig geprijsd. Er worden motoren en accupacks van andere merken gebruikt. Net zoals elektrische fietsen van Koga, Stella of Sparta, lopen de prestaties van de elektrische fiets na een aantal jaren gebruik achteruit. Dat merk je doordat je met een volle accu minder ver kunt fietsen. Dat is op te lossen met een nieuwe accu of door een Flowbike fiets accu revisie bij KWS Seuren te laten uitvoeren.

Het risico van een nieuwe accu

Als je een nieuwe accu koopt voor je elektrische fiets neem je een behoorlijk risico. De belangrijkste vraag is hoe nieuw zo’n accu is. Het is immers best mogelijk dat zo’n nieuwe accu al een aantal jaren in een magazijn ligt. Al die tijd is de accu niet opgeladen, en dat gaat ten koste van de kwaliteit van de cellen. Als je een nieuwe accu wilt kopen voor je elektrische fiets is het goed om naar de productiedatum van de accu te kijken. Een veel goedkopere en betere oplossing is een Flowbike accu revisie.

Het resultaat van een Flowbike accu revisie

Bij een Flowbike accu revisie krijg je in feite een geheel nieuwe accu. De versleten onderdelen, waaronder de oude oplaadbare cellen, worden vervangen door nieuwe exemplaren. De componenten die nog goed werken worden opnieuw gebruikt. Daarbij moet je denken aan de behuizing, het batterij management systeem en de  e-bike oplader. Eventuele beschadigingen aan het accupack worden hersteld. Dat wil zeggen dat een kapotte printplaat, lampjes, schakelaars en connectoren vernieuwd worden voordat de nieuwe oplaadbare cellen worden geplaatst. Als je accupack na een Flowbike accu revisie weer in elkaar is gezet heb je dus de beschikking over een accupack in topconditie.

Veiligheid bij een Flowbike accu revisie

Een accupack wordt bij het opladen erg warm. Daar is bij het ontwerp van zo’n accupack rekening mee gehouden. Er is voldoende koeling aanwezig om te voorkomen dat het pack in brand vliegt. Bij een Flowbike accu revisie wordt aan de brandveiligheid veel aandacht besteed. Het weer in elkaar zetten van een accupack is een nauwkeurig klusje, dat alleen door professionele monteurs goed kan worden uitgevoerd. Haal dus zelf nooit een accupack van een elektrische fiets uit elkaar. Dat kan leiden tot ernstige ongelukken.

Garantie op een Flowbike accu revisie

Om aan te geven hoe groot het vertrouwen van KWS Seuren elektrische fiets accu is in de kwaliteit van een Flowbike accu revisie wordt er liefst twee jaar garantie op de accu gegeven. Als er in die periode defecten ontstaan worden die gratis gerepareerd. Uiteraard moet je je accu wel goed onderhouden. Hij mag niet nat worden en je mag hem niet opladen bij temperaturen onder nul. Je moet er bovendien voor zorgen dat de accu niet te ver kan ontladen. Dat doe je door hem elke maand op te laden, ook als je de elektrische fiets niet gebruikt.