Avancer Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Avancertec accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Avancer accu reparatie en revisie

Als je al een wat oudere Avancer elektrische fiets hebt kan een Avancer accu revisie je actieradius een flinke impuls geven. Het voordeel van een Avancer accu revisie is dat deze veel minder kost dan de aanschaf van een nieuwe accu. Bij een Avancer accu revisie ben je er bovendien zeker van dat er met nieuwe oplaadbare cellen wordt gewerkt. Als je een compleet nieuw accupack koopt loop je het risico dat dit al jarenlang ergens in een magazijn heeft gelegen. Dan koop je wel een nieuw accupack, maar dan zijn de oplaadbare cellen niet meer in topconditie.

Hoe bestel je een Avancer accu revisie?

Een Avancer accu revisie kun je online bestellen. Je gaat naar de site van KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar kies je in het merkenoverzicht voor Avancer. Je zal zien dat er voor dat merk twee soorten accu’s zijn waarvoor je een Avancer accu revisie kunt bestellen. Eerst kies je de accu die in jouw elektrische fiets zit. Daarna heb je de mogelijkheid om het vermogen van je accu te selecteren. Dat is bepalend voor de afstand die je met een volle accu kunt fietsen. Bij de moderne accu’s die voor een Avancer accu revisie worden gebruikt wordt aanbevolen om een wat hoger vermogen te kiezen.

Waarom een hoger vermogen kiezen?

Bij oudere accupacks moest je met het opladen van de accu wachten totdat hij helemaal leeg was. Als er eenmaal werd opgeladen moest je wachten totdat de accu volledig vol was. Daarmee werd voorkomen dat de accu ‘lui’ werd en vermogen verloor. Bij nieuwe accu’s is dat niet nodig. Je mag zo’n accu best half opladen of beginnen met opladen als de accu nog lang niet leeg is. Die zijn dus flexibeler in het gebruik. Je kunt het beste een accupack nemen met een wat hoger vermogen. Daarmee kun je veel korte ritjes maken of één lange rit zonder het opladen tot in detail te moeten plannen.

De levensduur van de accu verlengen

Na een Avancer accu revisie heb je weer een accupack dat in topconditie verkeert. Hier zijn wat tips om hem zo lang mogelijk in die conditie te houden. Laad de accu liefst niet maximaal op en rijd hem niet helemaal leeg. Je kunt de accu beter af en toe even aan de lader hangen, totdat hij 75 – 85 procent is opgeladen. Het aantal keren waarmee je de accu dan kunt opladen en weer laten ontladen kan daardoor wel vijf keer zo groot worden.

Gevaren voor een accupack

Een Avancer accu revisie is weggegooid geld als je het accupack niet beschermt tegen de winterkou. Ronduit schadelijk is het als je de accu bij temperaturen onder nul oplaadt. Daardoor kan door condensatie van vocht roest in de accu ontstaan. Als je dat per ongeluk toch hebt gedaan is het zaak de accu meteen een aantal dagen binnen neer te leggen bij kamertemperatuur. Het vocht kan dan misschien op tijd verdampen. Wie zijn E-bike in de winter niet gebruikt moet de accu elke maand opladen, want anders gaat hij kapot. Ook dat moet liefst bij kamertemperatuur.