Stella Fietsen en Accu's

Stella fietsen zijn in de loop der jaren een begrip geworden in Nederland, vooral dankzij hun intensieve marketingcampagnes en aantrekkelijke prijspunten. Deze fietsen worden compleet en klaar voor gebruik thuis afgeleverd, inclusief een accu die naadloos past onder de bagagedrager. Dit betekent dat als je een Stella accu of een nieuwe accu voor je Stella fiets wilt kopen, je verzekerd bent van eenvoud en compatibiliteit. Deze accu's voor Stella fietsen zijn specifiek ontworpen om naadloos aan te sluiten bij het Stella bagagedrager systeem, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Stella e-bike accu

Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in een elektrische fiets kan het merk Stella je in de afgelopen jaren niet zijn ontgaan. Het bedrijf voert intensieve campagnes op tv en internet om het rijden op een elektrische fiets onder de aandacht te brengen. Stella heeft daardoor beslist bijgedragen aan de populariteit van de elektrische fiets. De fietsen die het bedrijf zelf produceert zitten qua prijs aan de onderzijde van de middenklasse. Stella besteedt veel aandacht aan service. Als je een accu elektrische fiets aanschaft wordt die kant-en-klaar thuis afgeleverd. Op de fietsen wordt vijf jaar garantie gegeven.

Na een Stella accu revisie is je elektrische fiets weer in staat om zonder bijladen grote fietstochten af te leggen. Bij een accu revisie worden de 18650 cellen in het accupack vernieuwd. De overige onderdelen die zorgen voor de elektrische energie voor de trapondersteuning worden hergebruikt. Daardoor is een Stella veel goedkoper dan een nieuwe accu, terwijl het resultaat identiek is. Je kunt een accu revisie laten uitvoeren door de specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s. KWS Seuren heeft in de loop der tijd veel expertise opgebouwd op het gebied van revitaliseren van accu’s.


De noodzaak van een Stella accu revisie

Zoals met alle e-bikes, kunnen Stella fietsaccu's na verloop van tijd hun efficiëntie verliezen. Dit is vergelijkbaar met andere merken zoals Amslod en Sparta. In deze gevallen biedt een Stella accu revisie uitkomst. Tijdens een Stella accu revisie worden de verouderde 18650 cellen vervangen door nieuwe, waardoor je fiets weer net zo efficiënt wordt als toen hij nieuw was. Met kosten die voordeliger zijn dan een nieuwe accu is een Stella accu revisie of reparatie bovendien een stuk goedkoper dan een geheel nieuwe accu.

Wat kost een nieuwe accu bij Stella?

Het direct aanschaffen van een nieuwe accu bij Stella is niet altijd een eenvoudige optie. Maar maak je geen zorgen, er is een voordeliger alternatief. KWS Seuren is gespecialiseerd in het repareren en reviseren van Stella accu's. In veel gevallen is een revisie aanzienlijk goedkoper dan het kopen van een nieuwe accu. Als je merkt dat de accu van je e-bike niet meer dezelfde prestaties levert als een paar jaar geleden, is het waarschijnlijk tijd voor revisie in plaats van vervanging. Wij kunnen de meeste Stella modellen, zoals Type 1 en Type 2, probleemloos herstellen, vooral als de accu nog enige ondersteuning biedt.

Nieuwe Stella Accu Kopen

Voor degenen die op zoek zijn naar een vervanging voor de Stella Type 2 accu, hebben wij goed nieuws. Naast revisiediensten bieden we ook compatibele accu's aan die perfect dienen als vervanging voor de originele Type 2 batterij. Deze compatibele accu's zijn ontworpen om naadloos samen te werken met je e-bike en bieden dezelfde betrouwbaarheid. Mocht je echter gehecht zijn aan je originele batterij en deze willen behouden, dan raden we een revisie aan. Zo kun je de levensduur van je huidige accu verlengen zonder de noodzaak van een volledig nieuwe aankoop.

Moderne Technologie in Stella Accu's

Bij een Stella accu revisie wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie Li-Ion cellen, ter vervanging van de oudere NiCad cellen die gevoelig zijn voor het zogeheten 'geheugeneffect'. Dit betekent dat de nieuwe cellen in je Stella batterij veel minder last hebben van verminderde capaciteit over tijd. Zo kun je na een Stella accu revisie langer en zorgelozer genieten van je fietstochten. Verzorging van een accupack

De wijze waarop je een accupack gebruikt na een Stella accu revisie is minder kritisch dan voorheen. Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Een accupack is erg gevoelig voor vocht. Let er dus goed op dat je accupack niet nat kan worden door regenbuien. Je moet de accu ook niet helemaal leeg laten lopen. Dat kan leiden tot diepteontlading, waarbij de cellen beschadigen. Maak er dus een gewoonte van om de accu elke maand tot minimaal de helft op te laden, ook als je de fiets niet gebruikt.

Onderhoud van je Stella Accu

Hoewel de nieuwe Li-Ion cellen in je Stella accu robuuster en efficiënter zijn, is goed onderhoud nog steeds belangrijk. Bijvoorbeeld, vocht kan schadelijk zijn voor de accu. Ook is het raadzaam de accu niet volledig leeg te laten lopen om diepteontlading te voorkomen. Een goede vuistregel is om de accu maandelijks tot minstens de helft op te laden, ook als de fiets niet in gebruik is.

Hoe kan ik de levensduur van mijn Stella fietsaccu maximaliseren?

Om de levensduur van uw Stella fietsaccu te maximaliseren, is het belangrijk om de accu regelmatig op te laden, ook als u de fiets niet vaak gebruikt. Laat de accu niet volledig leeglopen en probeer deze op te laden wanneer de capaciteit rond de 20-30% ligt. Verder is het aan te raden om de accu op te bergen in een droge, koele omgeving en extreme temperaturen te vermijden. Regelmatig onderhoud en controle kunnen ook bijdragen aan een langere levensduur.

Diverse Opties in Stella Accu's

Stella biedt verschillende typen fietsaccu’s aan, zoals de Stella accu Type 2 en Stella Albatros accu. Deze komen in verschillende vermogens, van 396Wh tot 630Wh. Afhankelijk van je behoeften en budget kun je de voor jou meest geschikte Stella accu kiezen. Het aanbod van Stella accu’s uit onze webshop is van zeer hoogwaardige kwaliteit, en om het plaatje compleet te maken, zijn de prijzen ook zeer competitief. Het kan echter nodig zijn om ook een nieuwe universele oplader aan te schaffen bij je nieuwe accu.

Welke fietsmodellen zijn compatibel met de Stella accu type 1?

Tot 2014 produceerde Stella de accu type 1 voor al haar elektrische fietsen. Na dit jaar introduceerde Stella de accu type 2. De fietsmodellen die Stella tot 2014 heeft gemaakt en die geschikt zijn voor de accu type 1 zijn:

  • Albatros
  • Firenza
  • Milano
  • Romeo
  • Sardena

Stella Type 3 Accu Slim

De Stella Type 3 Accu Slim is een speciale accu ontworpen voor bepaalde e-bike modellen van Stella, waaronder de Stella Copenhague e-bike. In vergelijking met de Stella Type 2 accu heeft de Type 3 een platter design, met afmetingen van 374x13x54mm (LxBxH). Deze accu is te herkennen aan typenummers zoals JCEB360-11.6, JCEB360-14, en EBT360-145S3. Bij een revisie van de Stella Slim 36V Li-ion fietsaccu plaatsen we een nieuw binnenwerk in de originele behuizing, altijd met gebruik van hoogwaardige cellen om de kwaliteit te waarborgen. Deze specifieke accu wordt geproduceerd door Joycube/Phylion. Een uniek kenmerk van de Stella Type 3 Accu Slim is dat het een 'Smart' accu is, wat betekent dat deze kan communiceren met de fiets. Hierdoor is het essentieel dat bij revisie de originele elektronica behouden blijft. Voor een revisie zijn zowel de behuizing als de oplader nodig.

Stella accu laad niet op

Wanneer uw Stella accu niet meer oplaadt, kan dit wijzen op een probleem met het accupakket, de elektronica binnenin de accu, of soms zelfs met de lader zelf. Een eerste stap in het oplossen van dit probleem kan het volledig leegfietsen van de accu zijn. Wanneer de ondersteuning uitvalt, is de accu helemaal leeg, wat u inzicht geeft in de actieradius van de batterij. Bij sommige modellen kan het probleem eenvoudig worden verholpen door de zekering aan de buitenkant van de accu te vervangen. Als deze aanpakken niet werken, kan het probleem bij de lader liggen, die mogelijk vervangen moet worden.

Indien noch het leegfietsen, noch het vervangen van de zekering of de lader het probleem oplost, is het waarschijnlijk dat er intern iets mis is met de accu. Dit vereist een grondige diagnose door een specialist. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de gehele elektronica in de accu te vervangen. Door een dergelijke reparatie kan uw Stella accu weer naar behoren functioneren en verlengt u de levensduur van uw elektrische fiets zonder direct grote investeringen te hoeven doen.

Wat moet ik doen als mijn Stella accu niet goed oplaadt?

Als uw Stella accu niet goed oplaadt, controleer dan eerst of de lader en de connectoren in goede staat zijn. Probeer de accu te resetten door deze volledig te ontladen en vervolgens opnieuw op te laden. Als het probleem aanhoudt, kan het nodig zijn om de zekering te vervangen of om professionele diagnose en reparatie te zoeken, vooral als het probleem intern lijkt te zijn. Onthoud dat het belangrijk is om met accu's en elektronica voorzichtig te zijn en de hulp van een specialist te zoeken indien nodig.