ls je een Ruhrwerk E-bike hebt is dat waarschijnlijk al een oud exemplaar, die nodig toe is aan een Ruhrwerk accu revisie. De E-bikes van Ruhrwerk zijn al een aantal jaren niet meer leverbaar. Dat geldt ook voor nieuwe accu’s van dat merk. Als je accu ermee ophoudt hoef je gelukkig niet te wanhopen, want bij KWS Seuren Fietsaccu’s kan je oude accu weer helemaal worden opgefrist. Na een Ruhrwerk accu revisie is het accupack weer in dezelfde conditie dan toen je de elektrische fiets nieuw kocht. Je kunt er dus weer jaren zorgeloos mee rijden.
KWS Seuren is gespecialiseerd in het repareren van fietsaccu’s. Het bedrijf heeft een werkplaats in de buurt van Nijmegen, waar speciaal gereedschap en meetapparatuur aanwezig is. Daardoor kan elke accu worden gerepareerd, zelfs als er geen nieuwe onderdelen meer voor verkrijgbaar zijn. Bij het bedrijf is de kennis aanwezig om de originele oplaadbare cellen te vervangen door moderne oplaadbare cellen. Die nieuwe cellen worden zo gekozen, dat ze goed samenwerken met het oude batterij management systeem en de oplader. Behalve dat de oplaadbare cellen worden vervangen, bestaat een Ruhrwerk accu revisie ook uit een volledige check-up van het elektrische systeem.
Voor eigenaren van oude elektrische fietsen, zoals van Keola en BionX, zijn de activiteiten van KWS Seuren een echte uitkomst. Het komt best vaak voor dat zo’n elektrische fiets nog prima in orde is, op het accupack na. Nieuwe accupacks zijn voor deze oude fietsen vaak ook niet meer verkrijgbaar. Een Ruhrwerk accu revisie is dan de enige oplossing. Het hangt dus van de creativiteit van bedrijven als KWS Seuren af of je nog een aantal jaren plezier van je E-bike kunt hebben. Gelukkig lukt het in vrijwel alle gevallen om met succes een Ruhrwerk accu revisie uit te voeren. Daarbij worden de bestaande componenten zoveel mogelijk hergebruikt.
Als je weet dat een Ruhrwerk accu revisie de laatste optie is voor je E-bike, kan het geen kwaad om extra voorzichtig te zijn met het accupack. Door de accu verstandig te gebruiken kun je de levensduur vaak met een aantal jaren verlengen en een Ruhrwerk accu revisie kunt uitstellen. Het belangrijkste is dat je de accu altijd oplaadt bij kamertemperatuur, liefst binnenshuis. Opladen bij temperaturen onder nul is funest. Vocht is ook schadelijk voor de accu. Bescherm het accupack dus goed tegen regen.
Een veel voorkomende oorzaak van een kapotte accu is diepteontlading. Dat ontstaat als de accu na een Ruhrwerk accu revisie maandenlang niet wordt opgeladen. Dat gebeurt in de winter, als de fiets niet wordt gebruikt. De oplaadbare cellen ontladen dan zo ver dat de accu met de oplader niet meer kan worden opgeladen. Dat lukt soms alleen nog met een speciale voeding van KWS Seuren. Om diepteontlading te voorkomen moet je de accu elke maand tot minimaal de helft opladen. Dat moet elke maand gebeuren, ook als je de elektrische fiets niet gebruikt.