Keola Accu elektrische fiets

Ook de Keola accu zal na jaren gebruik capaciteit verliezen. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Keola Accu elektrische fiets

Een Keola accu revisie moet worden uitgevoerd in een speciaal ingerichte werkplaats. Daar is apparatuur aanwezig om alle elektrische componenten van een E-bike door te meten en te testen. Een Keola accu revisie betreft niet alleen de elektrische cellen in het accupack, maar ook het batterij management systeem en de oplader. Het is dus een totale inspectie van het elektrische circuit van je E-bike. KWS Seuren Fietsaccu’s is hierin gespecialiseerd. Een accu revisie kan bij elke fiets met een oplaadbare accu worden uitgevoerd, dus ook bij systemen van Phyllion en Bafang.

Een grotere actieradius na een Keola accu revisie

De actieradius is de maximale afstand die je met je E-bike kunt fietsen als de accu is opgeladen. Die is afhankelijk van de capaciteit van je accu. Als je een accu revisie laat uitvoeren kun je ervoor kiezen om meer capaciteit in je accu te laten plaatsen dan er oorspronkelijk in zat. Je kunt dan met een volgeladen accu een grotere afstand fietsen dan daarvoor. Extra capaciteit in je accu is niet schadelijk voor de E-bike. Je kunt er ook niet sneller door fietsen, alleen verder, tot wel twee keer zo ver als daarvoor.

Accu revisie in tien dagen

Omdat een accu revisie alleen door een gespecialiseerd bedrijf, zoals KWS Seuren Fietsaccu’s, veilig kan worden uitgevoerd, moet je de accu van je E-bike opsturen. KWS Seuren is gevestigd in de buurt van Nijmegen. Je moet er niet alleen de accu, maar ook de oplader naartoe sturen. Soms moet ook de fietscomputer worden meegestuurd. Het batterij management systeem is een onderdeel van het accupack, dus dat kun je niet vergeten. Na het opsturen van je accu voor een Keola accu revisie wordt deze na ongeveer tien dagen teruggestuurd. Het accupack is dan helemaal gecontroleerd en je kunt er weer jaren onbezorgd mee fietsen.

E-bike instellen na een Keola accu revisie

In principe is het niet nodig om de fietscomputer opnieuw in te stellen na een Keola accu revisie. Maar als je dat niet doet klopt er niets meer van de resterende afstand die op de fietscomputer wordt aangegeven. Als je dat vervelend vindt moet je die computer resetten. Bij elke fiets gaat dat op een andere manier. Hoe je jouw E-bike moet restten is te vinden in de handleiding van je fiets. Als je de fietscomputer meestuurt naar KWS Seuren voor een Keola accu revisie zullen de monteurs de fietscomputer voor je resetten.