Kalkhoff Accu elektrische fiets

Als de accu van je Kalkhoff E-bike langzaam de geest begint te geven kun je een Kalkhoff accu revisie laten uitvoeren. Kalkhoff is een Duitse producent, vooral van een grote collectie E-bikes. Het bedrijf maakt deels gebruik van de elektrische onderdelen van externe bedrijven, maar heeft ook in eigen beheer ontwikkelde motoren en accu’s. Zoals voor de accupacks van elk merk geldt, gaan ook de prestaties van de accu in een Kalkhoff E-bike na een aantal jaren merkbaar achteruit. Je moet dan een nieuwe accu kopen, maar je kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief: een Kalkhoff accu revisie.

Het effect van moderne oplaadbare cellen

Moderne li-ion oplaadbare cellen hebben veel gunstiger eigenschappen dan de oudere NiCad cellen uit je oude accupack. De nieuwe cellen wegen minder, ze zijn kleiner en ze hebben een grotere capaciteit. In het gebruik zijn moderne oplaadbare cellen wat minder kritisch dan de oude cellen. Bij de nieuwe cellen wordt het aanbevolen om de accu af en toe een uurtje aan de oplader te hangen. De oude cellen moesten altijd helemaal worden opgeladen en vervolgens volledig worden ontladen. Voor een elektrische fiets is dat in het dagelijks gebruik niet erg praktisch.

Bestellen van een Kalkhoff accu revisie

Via de website van KWS Seuren Fietsaccu’s kun je eenvoudig een Kalkhoff accu revisie bestellen. Op de site zoek je eerst naar het merk Kalkhoff. Kies vervolgens voor ‘Revisie’ en zoek het model accu op dat in jouw elektrische fiets is gemonteerd. Nu moet je nog kiezen welke capaciteit je accupack na de Kalkhoff accu revisie moet hebben. Daarna kun je de bestelling afronden. KWS Seuren stuurt je vervolgens een e-mail. Daarin staan aanwijzingen over hoe je de accu en de accessoires moet inpakken. Er is een sticker bijgevoegd waarmee je het pakket gratis door PostNL kunt laten bezorgen.

Garantie op een Kalkhoff accu revisie

Ongeveer tien werkdagen na het opsturen van jouw accupack naar KWS Seuren krijg je de gereviseerde accu weer thuisgestuurd. Het enige wat je hoeft te doen is de accu op te laden en dan kun je weer met je E-bike fietsen. Het kan noodzakelijk zijn dat je de fietscomputer moet resetten. Hoe dat moet staat in de handleiding van de E-bike. Na het resetten geeft de fietscomputer nauwkeuriger aan hoe ver je nog kunt fietsen met de resterende capaciteit in de accu.

Kalkhoff Accu Storing

Als je een Kalkhoff e-bike bezit, is het mogelijk dat je af en toe te maken krijgt met accu-storingen. Foutmeldingen zoals 'Communicatiefout met de batterij' of 'Motortemperatuur te hoog' kunnen voorkomen. In dergelijke gevallen is het belangrijk om eerst de accu los te koppelen en weer aan te sluiten. Als de foutmelding blijft, kan het BMS (Battery Management System) mogelijk de fout corrigeren door de accu kort in de oplader te plaatsen. Is het probleem dan nog niet verholpen, dan is het raadzaam contact op te nemen.

Kalkhoff Accu Resetten

Als je storingen ondervindt of als de LED-indicatoren foutieve signalen geven, zoals 3 knipperende LED's, kan het soms helpen om de accu te resetten. Plaats de accu kort in de oplader om het BMS te laten resetten. Werkt dit niet, probeer dan een andere accu.

Kalkhoff Batterij Vervangen

Is de capaciteit van je Kalkhoff Batterij verminderd of is er een defect opgetreden? Dan kun je overwegen een nieuwe batterij van hetzelfde merk aan te schaffen. Bij KWS Seuren bieden we je naast originele accu's ook compatibele en refurbished opties. Als specialisten in het repareren en reviseren van fietsaccu's kunnen wij het vervangingsproces deskundig voor je uitvoeren. Het zelf openmaken van de accubehuizing is af te raden, omdat dit de accucellen kan beschadigen. 

Bij KWS Seuren wordt eerst een grondige diagnose van je Kalkhoff accu uitgevoerd om de aard en de omvang van het probleem te identificeren. Afhankelijk van de resultaten kun je kiezen voor reparatie, revisie, of vervanging door een originele, compatibele of refurbished accu. Ons deskundig team begeleidt je in dit proces, zodat je altijd de beste keuze maakt voor jouw e-bike en rijbehoeften.

Kalkhoff Accu kopen

Als je overweegt een nieuwe Kalkhoff accu te kopen, is het essentieel dat deze compatibel is met jouw specifieke e-bike model. Bij KWS Seuren zorgen we ervoor dat je een accu aanschaft die aan alle eisen voldoet, inclusief kwaliteit en garantie. Wij adviseren ook over het juiste onderhoud om de levensduur van je nieuwe accu te maximaliseren, zoals het bewaren van de accu bij een kamertemperatuur tussen 10 en 20 graden Celsius. Zo geniet je langer van je e-bike met de zekerheid van een betrouwbare energiebron.