Gazelle Accu elektrische fiets

Ook voor de elektrische fietsen van Gazelle, één van de bekendste fietsmerken in Nederland, kan een Gazelle accu revisie worden uitgevoerd. De fabrikant is begonnen met de gazelle innergy accu. Later is dit over gegaan naar Panasonic en Impulse. Gazelle staat al tientallen jaren bekend om zijn kwalitatief uitstekende producten, net als prestigieuze merken als Koga, Giant en Trek. Maar zelfs de accu van de elektrische fietsen van deze gerenommeerd merken zal na een aantal jaren gebruik in kwaliteit terug lopen. Dat merk je doordat je steeds minder ver kunt rijden met een volgeladen accu. Gelukkig is dat vrij eenvoudig te verhelpen door een Gazelle accu revisie uit te laten voeren.

Gazelle accu revisie

Als je een Gazelle fiets accu revisie uit laat voeren wordt het accupack van je elektrische fiets open gemaakt en gecontroleerd. De oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Dat zijn altijd cellen van het modernste type. Die zijn veel flexibeler in gebruik dan de originele, vooral wat betreft het opladen van de accu. De nieuwe cellen werken uitstekend samen met het originele batterij management systeem van je fiets en met de fiets oplader.

Gazelle Made in Germany of Assembled in the EU

Er zijn een aantal accu's van de Gazelle innergy die wij niet kunnen reviseren. Een aantal innergy accu's hebben een ander productieproces  gehad. De gehele behuizing is hierbij ingegoten waardoor het cellenpakket en de elektronica niet uit de behuizing te krijgen zijn. Op de achterzijde van de accu zit een sticker met daarop de tekst: "Made in Germany" of "Assembled in the EU". De ingegoten accu's zijn de accu's met "Assembled in the EU". Deze kunnen wij dus niet reviseren. Mocht uw accu zijn ingegoten, dan kunnen wij een alternatieve compatible accu aanbieden.

Verschillende soorten Gazelle accu’s

Er is een brede range aan Gazelle fietsaccu’s beschikbaar voor verschillende soorten e-bikes, waaronder de Gazelle Orange C7. Deze accu's zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals brons, zilver, goud en platina, afhankelijk van hun capaciteit en actieradius. Voordat u een nieuwe Gazelle accu koopt, is het essentieel om te weten welk type accu compatibel is met uw fiets. Wilt u bijvoorbeeld een grotere actieradius, dan kunt u kiezen voor de Gazelle accu goud of platina versie. Het is ook belangrijk om te weten waar de accu zich bevindt, of dit nu op het frame of op de bagagedrager is, aangezien dit invloed heeft op het rijgedrag van de fiets.

Het gebruik na een Gazelle accu revisie

Door de nieuwe oplaadbare cellen die bij een Gazelle accu revisie in je accupack worden gezet is het niet meer nodig om de accu altijd volledig op te laden of te ontladen. Bij de nieuwe li-ion cellen is het juist goed om de accu tussentijds voor een deel op te laden. In het dagelijks gebruik is dat ook veel prettiger. Tussentijds opladen is ook goed voor de conditie van de accu. Als je dat regelmatig doet kan het accupack tot wel 2.000 keer een cyclus van opladen en ontladen doorstaan.

De Gazelle Innergy accu revisie is een van de meest voorkomende

De Gazelle Innergy accu's die sinds 2011 geleverd zijn kunnen normaal gesproken gewoon gereviseerd worden. Soms komt het voor dat de elektronica (BMS) defect is. Deze elektronica kunnen wij ook vervangen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een complete Gazelle Innergy accu te leveren, zodat u een tweede accu krijgt. Ook de nieuwere Gazelle Panasonic accu en de Impulse accu maken een grote opmars op het moment. De Gazelle Impulse en panasonic staan bekend om de problemen met de elektronica. De BMS van de Gazelle Panasonic kunnen wij vervangen of repareren en in dat geval is vaak geen volledige revisie nodig. Hierdoor zullen de kosten meevallen.

Gazelle accu opladen en onderhoudstips

Wanneer u trotse eigenaar bent van een e-bike met een Gazelle accu, is het van groot belang deze accu goed te onderhouden voor een lange levensduur. De Gazelle Innergy accu is bijvoorbeeld een veelvoorkomend model en heeft specifieke onderhoudsrichtlijnen. Een goede vuistregel is om de accu op te laden wanneer deze nog 20 tot 30% capaciteit heeft; zo voorkomt u 'diep ontladen', wat schadelijk kan zijn voor de accu. Als u merkt dat uw Gazelle accu Innergy blijft knipperen tijdens het opladen, is dit vaak een teken dat er problemen zijn die mogelijk een Gazelle accu reset noodzakelijk maken.

Het gebeurt vaak dat een fietsaccu kapot gaat door onoplettend gebruik. Om te voorkomen dat jouw accu na een Gazelle accu revisie snel achteruit gaat moet je de volgende voorzorgsmaatregelen nemen. Laad de accu elke maand tot minimaal 50% op, ook als de fiets niet wordt gebruikt. Daarmee voorkom je diepteontlading, waarbij de accu zo ver leeg loopt, dat hij niet meer kan worden opgeladen. Een andere belangrijke tip is de accu nooit op te laden als de temperatuur onder nul is. Laad een accu bij voorkeur altijd binnenshuis op.

Gazelle Innergy accu kopen

De Gazelle Innergy accu is een Li-ion accu die bekend staat om zijn lage zelfontlading en lange levensduur. Hoewel deze accu’s over het algemeen duurder zijn dan bijvoorbeeld NiMH accu’s, zijn ze het extra geld vaak waard door hun hogere efficiëntie en betere prestaties. Als de accu van uw elektrische fiets Gazelle aan vervanging toe is, kan het een slimme investering zijn om te kiezen voor een Gazelle Innergy accu, gezien de voordelen zoals een langere levensduur en betere actieradius.

Gazelle accu resetten

Als u tegen problemen aanloopt met uw Gazelle accu, zoals bijvoorbeeld een accu die blijft knipperen, kan een simpele reset vaak al uitkomst bieden. Het Gazelle accu resetten kan meestal eenvoudig zelf worden uitgevoerd. Voor de Gazelle Innergy accu bevindt de reset-knop zich meestal in het achterlicht of de reflector. Na het succesvol resetten van de accu is het een goed idee om deze volledig op te laden voor u weer de weg op gaat. Dit zorgt ervoor dat de accu optimaal functioneert en verlengt de levensduur.

Hoe lang gaat een Gazelle accu mee voordat deze vervangen moet worden?

De gemiddelde levensduur van een Gazelle fietsaccu ligt tussen de 3 tot 5 jaar, wat overeenkomt met ongeveer 500 tot 1000 volledige laadcycli. Na deze periode kan de accu nog functioneren, maar zal de capaciteit en dus de actieradius afnemen.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn Gazelle accu?

Om de levensduur van de Gazelle accu te maximaliseren, laad je deze regelmatig op, zelfs als de fiets niet in gebruik is. Vermijd het langdurig opslaan van de accu in volledig lege of volledig geladen toestand. Idealiter bewaar je de accu bij een laadstatus van 40-60% in een koele, droge omgeving.

Hoe lang duurt opladen accu elektrische fiets Gazelle?

De oplaadtijd van een Gazelle fietsaccu varieert, maar gemiddeld duurt het 3 tot 6 uur om een volledig lege accu volledig op te laden. Dit is afhankelijk van de accucapaciteit en de gebruikte oplader.

Wat kost een accu voor een elektrische fiets Gazelle?

De kosten van een nieuwe accu voor een Gazelle elektrische fiets zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type accu, de capaciteit, en het specifieke model van de fiets. Over het algemeen ligt de prijsrange voor een nieuwe Gazelle accu tussen ongeveer €300 en €800. Deze variatie in prijs weerspiegelt de diversiteit in accutypes die Gazelle aanbiedt, van basis modellen met een lagere capaciteit en actieradius tot meer geavanceerde accu's met hogere capaciteiten en langere actieradius. Naast de aankoop van een nieuwe accu zijn er ook mogelijkheden voor reparatie en revisie van Gazelle-accu's. Reparatie kan een optie zijn als er specifieke defecten zijn, zoals problemen met de elektronica of verbindingen binnen de accu. Revisie is een meer uitgebreide aanpak, waarbij de oude accucellen vervangen worden door nieuwe, wat de levensduur van de accu aanzienlijk kan verlengen. Deze optie is vaak kosteneffectiever dan het kopen van een volledig nieuwe accu en is ook milieuvriendelijker.