Accu elektrische fiets

Wij hebben het grootste aanbod aan fietsaccu's. In onderstaand overzicht kunt u uw merk fiets accu vinden. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan zoals; nieuwe fiets accu's. Revisie van uw fietsaccu, verschillende refurbished fietsaccu's of reparatie aan uw accu elektrische fiets. Vind het merk fiets en kies de gewenste mogelijkheid, capaciteit en bestel. Staat uw e-bike accu er niet tussen? Stuur ons een mail via info@kwsseuren.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Komt u er niet uit bel ons: +31 (0) 485 78 25 65.

Accu elektrische fiets

De accu van een elektrische fiets is heel belangrijk! Deze zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt trappen en is voor het grootste deel verantwoordelijk voor de actieradius die je kunt fietsen. De fiets accu (of batterij) zorgt ervoor dat er energie naar je motor gaat. Deze zorgt op zijn beurt weer voor de ondersteuning die je ervaart tijdens je fietstocht. De motor zorgt voor het grootste deel het rijgedrag en de wegligging van de fiets. De accu zorgt voor de voeding van de motor. Zonder de fiets accu heb je geen ondersteuning van je elektrische fiets. Zoals met iedere batterij is het nodig deze ook weer op te laden net zoals je met je laptop of telefoon doet. Benieuwd hoe je moet omgaan met de accu van je elektrische fiets? Lees dan even verder.


De accucapaciteit van je elektrische fiets

De geleverde capaciteiten in fiets accu’s kunnen erg verschillen. Een tijdje geleden waren er alleen nog maar lagere capaciteiten beschikbaar maar door de snelle ontwikkelingen op het gebied van accu’s worden de capaciteiten ook groter. Tegenwoordig zien wij dat de 400Wh of zelfs de 500Wh steeds meer geleverd worden. Bij sommige merken en types is het mogelijk bijvoorbeeld een 600Wh of zelfs 750Wh tegen bijbetaling te nemen. Een accu met een hogere capaciteit staat gelijk aan een hogere actieradius. Zo kunt u verder fietsen zonder de fiets accu tussentijds op te laden. Een 500Wh batterij levert 2 keer zoveel energie als een 250Wh batterij.

Wanneer is de fiets accu niet meer goed?

Je zult merken dat een fiets accu niet meer zo goed werkt als de prestaties afnemen. Dit is in veel gevallen te herkennen aan een afnemende actieradius. Je kunt dan minder lang fietsen voordat de accu weer aan de lader moet. Ook kan het zijn dat de laatste blokjes op het display plots wegvallen. Dit heeft in de meeste gevallen met ouderdom te maken. Net zoals een mobiele telefoon een aantal jaren geleden 2 of zelfs 3 dagen mee ging. Kan het zijn dat je je mobiel tegenwoordig dagelijks moet opladen. De accu is en blijft een slijtage product die om de paar jaar vervangen of gereviseerd dient te worden. Op deze manier kunt u weer als vanouds gebruik maken van uw elektrische fiets.


De actieradius van uw elektrische fiets

De actieradius is een ander woord voor de afstand die je kunt fietsen op 1 volle batterij (Zonder tussentijds opladen). Zo heb je voor korte ritjes naar de supermarkt een andere accu nodig dan voor de lange toertochten in het weekend of naar je werk maakt. Je bent natuurlijk erg benieuwd naar de afstand die je kunt fietsen met je nieuwe elektrische fiets. Helaas is hier niet een eenduidig antwoord op te geven en blijft het lastig dit te berekenen. Net zoals dat niet ieder mens gelijk is, is ook niet iedere fiets gelijk. Hetzelfde geldt voor de wegen die bereden worden, dit kan erg veel invloed hebben op de actieradius van iedere elektrische fiets in combinatie met de fiets accu. Een aantal factoren die hier nog meer invloed op hebben zijn bijvoorbeeld de temperatuur, de mate van ondersteuning van je elektrische fiets. Maar ook de mate van ondersteuning die je zelf biedt aan je fiets.

Hoe ga je nu eigenlijk om met je elektrische fiets accu?

De accu van je elektrische fiets behandel je ongeveer op dezelfde manier als je mobiele telefoon. Regelmatig laden is geen probleem. Na iedere rit zet je de e-bike weer aan de elektrische fiets oplader als je de volgende dag weer een rit gepland hebt. Indien je enkele kilometers gefietst hebt en de accu heeft maar een paar procent verloren dan is het niet meteen nodig de accu op te laden. Een stelregel die wij regelmatig gebruiken is: houdt de accu minimaal boven de 20 % en bij langdurige opslag boven de 80%. De eerste paar keer raden wij aan de accu 4 tot 6 keer volledig leeg te fietsen. Zo weet je precies hoe ver je ongeveer kunt komen. Hierna is het niet meer nodig de accu helemaal leeg te fietsen.


Levensduur fiets accu

Bij gemiddeld gebruik kan de accucapaciteit na een jaar of 3 tot 5 al flink afnemen. We zien de laatste jaren wel dat de kwaliteit van de cellen velen malen hoger is dus de levensduur van je fiets accu gaat wel vooruit. Daarna is het mogelijk je accu zelf te vervangen of te laten reviseren. Bij vervangen van je accu voor een nieuw exemplaar moet je al snel rekenen op een prijs van enkele honderden euro’s tot in sommige gevallen wel meer dan 1.000,-- euro. Bij een revisie van de batterij worden alleen de slijtage onderdelen vervangen waardoor je in heel veel gevallen geld kan besparen. Ook is het met een fietsaccu revisie in veel gevallen mogelijk een hogere capaciteit te nemen dan dat er nieuw beschikbaar is.

Aankoop van een accu voor een elektrische fiets

Waar op te letten bij het kopen van een accu voor je elektrische fiets?

  • Zorg ervoor dat je het juiste model accu bij je elektrische fiets hebt. De accu moet passen in de slede die ervoor bedoeld is. Dit kan zijn de zadelpen, bagagedrager, of het frame. 
  • De spanning dient ten allen tijden hetzelfde te blijven. Deze moet overeenkomen met de eisen van de motor, wordt er een verkeerde spanning gebruikt kan dit schade opleveren aan de motor. 
  • Verder is de capaciteit van belang voor de afstand die je kunt gaan fietsen. De meeste accu’s van elektrische fietsen zijn leverbaar in meerdere uitvoeringen, verschillende capaciteiten. Kies de capaciteit waarvan je zeker weet dat je hier nog jaren mee vooruit kan. Ook als de capaciteit iets afneemt.


Bij de aankoop van een nieuwe accu is het dus belangrijk dat je de juiste accu besteld. Ga je voor een duurzamere revisie van je batterij dan hoeft je hier niet zoveel op te letten. Het gespecialiseerde accu revisie bedrijf weet precies wat de specificaties zijn die jij nodig hebt voor je elektrische fiets.

Wat kost het om een fiets accu te reviseren?

De kosten van een fietsaccu kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals merk, type en capaciteit. 

  • Prijzen lopen uiteen van minimaal €200 tot maximaal €1200. Een gemiddelde nieuwe fietsaccu kost tussen de €350 en €550, meestal met een capaciteit van 400Wh tot 500Wh. 
  • Er zijn verschillende opties bij het kiezen van een accu: revisie, een nieuw origineel model, of een compatibele vervangende accu. 
  • Een revisie is over het algemeen goedkoper, met kosten variërend van €275 tot meer dan €600, maar biedt meestal een hogere capaciteit. 
  • Vervangende accu's zijn vaak goedkoper dan nieuwe en kosten tussen de €200 en €500. 
  • Nieuwe originele accu's zijn het duurst, met prijzen vanaf €400 tot wel €1200. Door deze uiteenlopende prijs- en kwaliteitsopties is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken afhankelijk van uw behoeften en budget.