Yamaha Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Yamaha accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Yamaha fietsaccu revisie

Als de prestaties van de super krachtige motor van je Yamaha E-bike minder worden kun je een Yamaha accu revisie laten uitvoeren. Want als je de fiets veel hebt gebruikt is de kans groot dat de accu in de fiets versleten is. Dat merk je onder anderen doordat je met een volgeladen accu nog maar kleine afstanden kunt fietsen. Een versleten accu krijgt door een Yamaha accu revisie weer nieuwe energie. Je kunt hem zelfs nog krachtiger maken dan hij al was toen je de fiets net nieuw had. Hoe dat moet is te lezen op de website van KWS Seuren Fietsaccu’s.

Waaruit bestaat een Yamaha accu revisie?

Bij een Yamaha accu revisie wordt het elektrische systeem dat de krachtbron is van je E-bike grondig geïnspecteerd. Eerst worden de elektrische componenten, zoals het ingebouwde batterij management systeem en de oplader, aan een check onderworpen. Als die systemen goed werken worden de versleten cellen in de accu vervangen door nieuwe exemplaren. Tenslotte wordt de accu met de nieuwe onderdelen goed getest. Er wordt een volledige cyclus doorlopen van opladen en ontladen van de accu. Als alles goed functioneert wordt de accu teruggestuurd naar de eigenaar van de E-bike.

De kracht van nieuwe cellen na een Yamaha accu revisie

Bij een Yamaha accu revisie wordt het zwakke punt van een accupack, de cellen, hersteld. De nieuwe cellen die worden gebruikt zijn van een ander type dan de originele. KWS Seuren maakt altijd gebruik van de modernste cellen die verkrijgbaar zijn. Die zijn kleiner, minder zwaar, krachtiger en flexibeler in het gebruik. Ze gaan ook veel langer mee dan de oude. Oude cellen konden circa 500 keer worden opgeladen, maar de nieuwe cellen die bij een Yamaha accu revisie worden gebruikt zijn tot wel 2500 keer op te laden.

Een Yamaha accu revisie laten uitvoeren

Als je door KWS Seuren een accu revisie wilt laten uitvoeren moet je dat online reserveren. Op de site kies je het merk Yamaha en het model accu dat in jouw E-bike zit. Je kunt ook aangeven hoeveel capaciteit moet worden ingebouwd. Na het voltooien van het bestelproces krijg je instructies over het opsturen van de accu en de oplader. Een Yamaha accu revisie duurt maximaal tien dagen. Daarna krijg je de accu weer thuisgestuurd, zodat je hem weer kunt gebruiken. Op een Yamaha accu revisie wordt twee jaar garantie gegeven. Mankementen aan de energievoorziening die in die periode ontstaan worden gratis gerepareerd.

Diepteontlading is funest

De meeste schade aan je accupack na een Yamaha accu revisie ontstaat in periodes waarin de E-bike niet wordt gebruikt. De meeste eigenaren van een elektrische fiets denken er niet aan dat de accu dan langzaam leegloopt. Dat leidt tot diepteontlading, wat schadelijk is voor de oplaadbare cellen. Diepteontlading is gemakkelijk te voorkomen. Wen je aan om de accu elke maand een keer op te laden tot minimaal 50 procent. Dat is maar een kleine moeite en daarmee zorg je ervoor dat je jaren langer plezier hebt van de accu in je E-bike.