Greenway-accu Scooters en E-bikes

Als uw E-bike of E-scooter al goed heeft gepresteerd, kan het op een gegeven moment tekenen van ouderdom gaan vertonen. Een afnemende prestatie kan snel het rijplezier verminderen. In plaats van een nieuwe accu te kopen, is een goedkopere en effectievere oplossing om de huidige accu te laten repareren. Vooral als het prestatieverlies wordt veroorzaakt door een defect in de oplader of het energiemanagementsysteem, zou een nieuwe accu een slechte investering zijn.

Procedure van een Greenway-accu reparatie

Nadat de accu van uw E-bike of E-scooter de werkplaats van KWSSeuren heeft bereikt, begint een uitgebreide diagnose. Deze analyse, samen met uw gemelde gebreken, vormt de basis voor de daaropvolgende reparatiewerkzaamheden. Geïdentificeerde defecten in de meegeleverde oplader of in het accumanagementsysteem worden eerst verholpen. Als het daadwerkelijk gaat om ouderdom van de accucellen, worden deze volledig vernieuwd.

Gebruik van nieuwe accucellen bij de Greenway-accu reparatie

KWSSeuren gebruikt altijd de nieuwste en meest moderne Li-Ion-accucellen, rechtstreeks afkomstig van Samsung en Panasonic. Deze cellen hebben een geoptimaliseerde gewicht-prestatieverhouding en bieden betere prestaties bij een lager gewicht. Daarom kunt u ook kiezen voor een hogere capaciteit zonder invloed op de E-motor of de snelheidslimiet.

Greenway E-bike accu: optie voor extra capaciteit

De nieuwste accucellen bieden een betere gewicht-prestatieverhouding, waardoor een verhoogde capaciteit mogelijk is zonder dat de grootte verandert. Deze extra capaciteit heeft geen invloed op de E-motor of de snelheidslimiet, maar vergroot wel uw actieradius. Houd er rekening mee dat de laadtijd bij een hogere capaciteit dienovereenkomstig langer is.

Onderhoudstips na de reparatie

Om de levensduur van de gerepareerde accu te verlengen, zijn enkele voorzorgsmaatregelen aan te raden. Laad de accu nooit op bij temperaturen onder het vriespunt en vermijd diepe ontlading. Als de accu voor een langere periode niet wordt gebruikt, zoals tijdens een winterstop, moet de laadtoestand maandelijks worden gecontroleerd en indien nodig worden bijgeladen. Het is ook belangrijk om de accu te beschermen tegen waterinfiltratie, bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden.