Pegasus Accu elektrische fiets

Met een Pegasus accu revisie zal de actieradius van je elektrische fiets worden hersteld naar het niveau van toen de fiets nieuw was. Het is een normaal verschijnsel dat de capaciteit van oplaadbare accu’s na verloop van tijd daalt. Je moet ze vaker opladen en er kan minder ver worden gefietst met de elektrische fiets. Dat is vervelend, want dan kun je niet meer meedoen aan lange fietstochten. Met een nieuwe accu is het probleem wel op te lossen, maar dat is erg kostbaar. Een Pegasus accu revisie kost veel minder en heeft hetzelfde resultaat.

Pegasus Accu elektrische fiets

Wie een E-bike van Pegasus heeft gekocht heeft diep in de buidel getast. Deze elektrische fietsen behoren tot de beste in hun soort. Ze zijn vergelijkbaar met de fietsen van Koga en Trek. Van zo’n E-bike verwacht je dat je er comfortabel op kunt rijden en dat de accu voldoende capaciteit heeft voor lange fietstochten. In het begin is dat ook zo, maar na een aantal jaren oud neemt de afstand die je ermee kunt fietsen behoorlijk af. Dat komt doordat de cellen in de accu versleten zijn. Dan wordt het tijd voor een accu revisie.

Uitleg van de werkzaamheden bij een Pegasus accu revisie

Het doel van een accu revisie is om het oude accupack zodanig te behandelen dat de capaciteit van de accu weer wordt hersteld naar het niveau van toen de fiets nieuw was. Eerst worden de behuizing van het accupack en de printplaat van het batterij management systeem grondig gecheckt op fouten en beschadigingen. Als die worden aangetroffen worden ze hersteld. Daarna worden de oude oplaadbare cellen vervangen door nieuwe. Tenslotte wordt gecontroleerd of de nieuwe oplaadbare cellen goed samenwerken met de oplader en met het oude batterij management systeem.

De risico’s van een Pegasus accu revisie

Het uitvoeren van een Pegasus accu revisie is niet eenvoudig. Als de nieuwe cellen niet matchen met de oude elektronica gaan er onderdelen kapot. Er kan zelfs brand ontstaan tijdens het opladen. Een ander risico is dat het accupack, dat niet is ontworpen om open te worden gemaakt, slecht wordt afgesloten. Dan komt er vocht in het accupack en ook dan gaan de oplaadbare cellen kapot. Door een Pegasus accu revisie bij KWS Seuren Fietsaccu’s te laten uitvoeren ben je gevrijwaard van deze risico’s. Want KWS Seuren geeft twee jaar garantie op elke accu revisie.

Een Pegasus accu revisie bestellen

Een Pegasus accu revisie kost 300 tot 400 euro, afhankelijk van de gekozen capaciteit van de oplaadbare cellen. Dat is veel goedkoper dan een nieuwe accu, want dan betaal je tussen de 500 en 900 euro. Een Pegasus accu revisie bestellen gaat via de website van KWS Seuren. Nadat de bestelling is afgerond moet je het accupack en de accessoires, zoals de oplader, opsturen naar KWS Seuren. Aanwijzingen over hoe je de accu moet opsturen worden per e-mail naar je opgestuurd. Je krijg je accu na ongeveer tien dagen terug met minimaal evenveel capaciteit als toen hij nieuw was.