Fischer Accu elektrische fiets

Na aantal jaren neemt de capaciteit van uw Fischer accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Fischer

Met een Fischer accu revisie kun je de actieradius van deze allround elektrische Duitse vouwfiets flink vergroten. Dat is een interessante optie als je de fiets al een aantal jaren hebt en als de accu begint te verslijten. Net als de vouwfietsen van Dahon en Ecotraveller kun je de Fischer vouwfiets het hele jaar door gebruiken. In opgevouwen toestand is hij gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer. Eenmaal op je bestemming is hij geschikt om er vele tientallen kilometers mee rond te toeren, zonder dat het nodig is om de accu bij te laden.

Waarom kies je voor een Fischer accu revisie?

Er zijn twee redenen waarom je voor een Fischer accu revisie kunt kiezen. De eerste is dat je de accu steeds vaker moet opladen. De andere is dat de standaard accu, die bij de fiets wordt geleverd, te weinig capaciteit heeft. In beide gevallen ben je niet tevreden over de afstand die je met een volle accu kunt rijden. Bij een Fischer accu revisie kun je meer capaciteit in je accu laten zetten dan er in zat, tot maximaal het dubbele. Dat is niet schadelijk voor de motor. Je kunt er ook niet harder door fietsen, maar wel een stuk verder.

Is een nieuwe accu beter dan een Fischer accu revisie?

Een andere optie voor het vernieuwen van je fietsaccu is een nieuwe fietsaccu kopen. Eigenlijk is dat zonde, want dan betaal je ook voor een nieuw batterij management systeem, dat onderdeel uitmaakt van het accupack. Bij een nieuwe accu wordt niet gecontroleerd of de accu wel goed werkt in jouw fiets. Een nieuw accupack is ook bijna twee keer zo duur als een Fischer accu revisie. Als de behuizing van je accupack niet zwaar beschadigd is, kun je dus beter kiezen voor een Fischer accu revisie. Daar krijg je zelfs twee jaar garantie op.

Reparatie bij een defecte Fischer accu revisie

Zelfs als jouw accupack niet meer werkt kun je een Fischer accu revisie laten uitvoeren. Of dat succesvol is hangt uiteraard af van de defecte onderdelen. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s kunnen de volgende reparaties worden uitgevoerd: reparaties aan de laadpoort en de laadconnector, het vervangen van schakelaars en lampjes op de behuizing van het accupack, het vervangen van losse onderdelen in het accupack, zoals de printplaat van het batterij management systeem en vervanging van delen van de behuizing.

De accu in de winter bewaren

Na een Fischer fiets accu reviseren wil je uiteraard graag dat je accu in een goede conditie blijft. Dat doe je door de accu vooral goed te verzorgen als je niet met je elektrische fiets op pad gaat, zoals in de winter. Leg de accu het liefst op een plek neer waar het niet te koud is. Voordat je hem weg legt moet hij tot minimaal 50 procent worden opgeladen. Daarna is het noodzakelijk om de accu minimaal elke twee, maar liever elke maand opnieuw op te laden tot minimaal 50 procent. Je mag de accu niet continu aan de fietsoplader laten hangen.