Cannondale Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren verminderd de capaciteit van uw Cannondale accu. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in prima staat zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Cannondale

Als na lange tijd de actieradius van je Cannondale elektrische fiets achteruit loopt is het tijd voor een Cannondale accu revisie. Bij een Cannondale accu revisie wordt door de monteurs van KWS Seuren het hele elektrische systeem van je fiets nagekeken. Als er defecten worden gevonden in het batterij management systeem of in de oplader worden die gerepareerd. Daarna worden alle oplaadbare cellen in het accupack vervangen door nieuwe exemplaren. Na een Cannondale accu revisie heb je de garantie dat je fiets net zo goed presteert als toen je hem nieuw kocht. En soms zelfs nog beter.

De actieradius vergroten

Bij de aankoop van je fiets heb je destijds gekozen voor een bepaalde capaciteit van de accu. Dat doe je op basis van een inschatting hoeveel kilometers je op één acculading verwachtte te fietsen. In de praktijk blijkt dat vermogen soms toch wat aan de krappe kant. Vooral als je je fiets enkele dagen achtereen nodig hebt en er weinig tijd is om de accu op te laden. Bij een Cannondale accu revisie kun je de capaciteit van de accu opwaarderen, tot wel twee keer zo hoog als je originele accu. Dan kun je met een volle accu dubbel zo ver fietsen.

Waarom kun je na een Cannondale accu revisie verder fietsen?

Ook als je er niet voor kiest om de capaciteit van de accu te verhogen is de kans groot dat je met de nieuwe accucellen verder kunt rijden dan voorheen. Dat komt doordat er een nieuw type cellen wordt gebruikt, dat efficiënter werkt. Een ander voordeel van deze li-ion-cellen is, dat je minder hoeft op te letten bij het opladen. Bij de ouderwetse NiCad batterijen werd aanbevolen om de accu telkens volledig op te laden en weer volledig te ontladen. Bij de nieuwe batterijen is het geen enkel bezwaar als je het accupack voor bijladen af en toe een half uurtje aan de lader hangt.

Gebruik van de fiets na een Cannondale accu revisie?

Aangeraden wordt om de eerste vijf keer na een Cannondale accu revisie het accupack volledig op te laden en dit ook volledig te ontladen. Dat betekent dat je door moet fietsen totdat de trapondersteuning stopt. Hierdoor krijgt het accupack het snelst zijn maximale capaciteit. Tevens zorg je ervoor dat het display op je fiets nauwkeuriger aangeeft wat het resterende aantal kilometers is. Het is aan te bevelen om na de eerste keer opladen van de accu de resetknop in te drukken en de accu daarna verder op te laden. Hoe je moet resetten staat in de handleiding van je fiets.

Accuonderhoud na een Cannondale accu revisie

Na een Cannondale accu revisie stelt het onderhoud van de accu niet zoveel voor. Je kunt de fiets het beste gewoon gebruiken en de accu af en toe bijladen. Volledig op- en ontladen wordt niet aanbevolen, maar het kan geen kwaad. Het enige wat erg slecht is voor de accu is het opladen bij temperaturen onder nul. Dan gaat hij heel snel kapot. Je moet het accupack ook goed beschermen tegen vocht. Zorg dus voor een goede waterdichte afdichting als je de fiets dagelijks