Greens fiets accu

Als je na jaren van gebruik bemerkt dat de capaciteit van je Greens fiets accu is verminderd, gebeurd dit vaak terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Ook de fiets zelf heeft in deze jaren niet veel slijtage vertoond. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Er zijn geen producten beschikbaar

Greens Bikes Accu elektrische fiets

Als de accu van je Greens elektrische fiets slijtage begint te vertonen wordt het tijd voor een Greens accu revisie. De elektrische fietsen van het Duitse merk Greens kenmerken zich doordat ze allemaal zijn uitgevoerd met een middenmotor. Het zijn e-bikes in het wat lagere prijssegment. Net zoals bij de elektrische fietsen van merken als Giant en Stella worden de prestaties van de oplaadbare accu na een aantal jaren minder. Dat merk je doordat er met een volle accu minder kilometers gereden kunnen worden. Dat is te verhelpen met een Greens accu revisie. Die kan worden uitgevoerd bij KWS Seuren.

Wat kost een Greens accu revisie?

Een accu revisie is niet goedkoop, maar kost aanzienlijk minder dan een nieuwe accu. De prijs stijgt naarmate je een hogere capaciteit kiest. Voor een nieuwe accu betaal je al snel tussen 400 en 600 euro. Een Greens accu revisie kost tussen de 300 en 450 euro. Dat betekent dat je voor een nieuwe accu met de laagste capaciteit ongeveer evenveel neer moet tellen als voor een Greens accu revisie met de hoogste capaciteit. Ofwel, met een gereviseerde accu die volledig is opgeladen kun je ongeveer twee keer zo ver fietsen als met een even dure nieuwe accu.

Onderdelen hergebruiken bij een Greens accu revisie

Als je een nieuwe elektrische fiets accu koopt zijn uiteraard alle onderdelen nieuw. De oplaadbare cellen, de behuizing en het batterij management systeem; een nieuwe accu is een totaalpakket. Eigenlijk is dat jammer. Want hoewel de oplaadbare cellen in je accu na een aantal jaren versleten zijn, geldt dat niet voor de behuizing en voor het elektrische systeem. Bij een Greens accu revisie wordt daar handig gebruik van gemaakt. Want alleen de versleten oplaadbare cellen worden vervangen. De rest van de componenten wordt gecontroleerd. Als ze goed werken worden ze hergebruikt.

De modernste oplaadbare cellen

Bij een Greens accu revisie door KWS Seuren fietsaccu’s worden de nieuwste en modernste oplaadbare cellen gebruikt. Dat zijn li-ion cellen. Die zijn veel kleiner en lichter dan de oplaadbare NiCad cellen van vroeger. De nieuwe cellen hebben ook veel meer capaciteit. Daarom kun je bij een Greens accu revisie de capaciteit van je oude accupack opwaarderen, tot wel twee keer de capaciteit die de accu had toen je de elektrische fiets kocht. Een ander voordeel van moderne oplaadbare cellen is dat ze veel flexibeler zijn bij het opladen van de accu.

Accu revisie is werk voor specialisten

Een Greens accu revisie bij KWS Seuren moet worden uitgevoerd door specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s. Het is een lastige klus, waar je veel materiaalkennis voor moet hebben. Bovendien kan een Greens accu revisie alleen goed worden uitgevoerd als je over het juiste gereedschap beschikt. Door te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf kies je voor veiligheid en betrouwbaarheid. Want dan ben je er zeker van dat de nieuwe oplaadbare cellen goed samenwerken met het batterij management systeem. Ook is de kans nihil dat de accu bij het opladen zo heet wordt dat er brand ontstaat.