Facebook Pixel
Goedkope fiets accu

Goedkope fiets accu

Een goedkope fiets accu kopen is mogelijk als je je bewust bent van de mogelijkheden. Een dure fiets accu wil niet altijd zeggen dat dit meteen een goede koop is. Er zijn heel veel verschillende soorten en maten fiets accu's op de markt. In sommige gevallen betekent een bekend merk ook een betere kwaliteit van de fiets accu.

Dit gaat zeker niet altijd op, de accu bestaat uit verschillende onderdelen. Zowel uit slijtage onderdelen maar ook onderdelen die niet kapot kunnen gaan. Het is belangrijk dat er niet op de verkeerde onderdelen bespaard wordt.

Goede accu elektrische fiets kopen? Bekijk hier onze mogelijkheden.

Goedkope fiets accu revisie

Een fiets accu revisie is in veel gevallen een goedkope oplossing voor het nieuw leven inblazen van een fietsaccu. Een thema dat tegenwoordig actueler is dan ooit. De duurzaamheid en circulaire economie.  Hierbij worden onderdelen hergebruikt om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de grondstoffen die beschikbaar zijn.

Een fiets accu revisie is in veel gevallen een veel betere en goedkopere oplossing dan bijvoorbeeld een nieuwe accu. Er worden alleen onderdelen vervangen die gevoelig zijn aan slijtage.

Een fietsaccu revisie begint vaak al vanaf €250 en loopt op tot maximaal €500, waarbij het in veel gevallen ook mogelijk is de capaciteit te verhogen. Dit doordat er gebruik gemaakt kan worden van de nieuwste techniek en beste kwaliteit.

De goedkoopste fietsaccu is een revisie van de accu. Doordat een nieuwe fietsaccu vaak pas begint vanaf €500 ben je met een revisie vaak al veel minder kwijt. In veel gevallen zelfs met een hogere capaciteit en de nieuwste cellen op de markt. Wel zien we dat de accu's van bijvoorbeeld bekende merken een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld accu's uit China.

In een aantal gevallen zien we dat de kwaliteit van de Chinese cellen een stuk minder is dan de bekendere merken of de Europese fabrikanten. In dit soort gevallen kan een goedkope fiets accu als een behoorlijk dure aankoop uitvallen. 

Goedkope accu elektrische fiets

Een goedkope accu voor je elektrische fiets is alleen mogelijk als de fietsaccu ook daadwerkelijk geschikt is voor je elektrische fiets. Een Trek fiets met een Bosch aandrijving heeft een Bosch fietsaccu nodig.

Zo past er bijvoorbeeld geen Shimano accu op van een Shimano aandrijving. Dit begint dus al bij de aankoop van een elektrische fiets. Dit bepaald voor het grootste deel hoeveel je uiteindelijk kwijt bent voor een accu.

Zorg bij aankoop van je elektrische fiets dat je bekend bent met de prijzen van de accu die je gaat aankopen. Je kunt er namelijk vanuit gaan dat een accu 5 tot 10 jaar mee gaat.

E-Bike accu's: Goedkoop is duurkoop

Wat we vaak zien is dat dit niet altijd op gaat. Een dure nieuwe accu van een bekend merk kan kwalitatief heel goed zijn. Maar zodra de accu na een aantal jaren versleten is zal de accu vervangen moeten worden. Maar wat kost een fiets accu nou eigenlijk? Dit is afhankelijk van het model, de spanning en capaciteit.

Het kan voorkomen dat dit bepaalde model uit productie gehaald is waardoor er geen nieuwe accu's meer van beschikbaar zijn. In een aantal gevallen zijn de accu's ook afgeschermd tegen bijvoorbeeld reparaties of revisies. Hierdoor kan het zijn dat je elektrische fiets niet meer te gebruiken is.

Goedkope elektrische fiets

Het kopen van een goedkope elektrische fiets is een goede optie voor mensen die de kosten willen drukken of op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier van vervoer. Een betaalbare e-bike kan een goede keuze zijn, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Bij het kiezen van een goedkope elektrische fiets moet je goed kijken naar de motor, de accu, de remmen en de kwaliteit van de componenten.

Het is belangrijk om te weten dat je met een goedkope elektrische fiets wat inlevert wat betreft prestaties en kwaliteit. De accu, de banden, het zadel, de motor en andere onderdelen zijn vaak van lichtere kwaliteit. Ook is het belangrijk om te weten of je een nieuwe of tweedehands e-bike wilt kopen. Nieuwe e-bikes hebben meestal een fabrieksgarantie, terwijl tweedehands e-bikes vaak met storingen of andere problemen te maken kunnen krijgen.

Een goedkope elektrische fiets met voorwielmotor is de meest betaalbare optie. Er zijn e-bikes van rond de 1000 euro te vinden en sommige hebben zelfs een lage instap. Als je een e-bike met middenmotor wilt, moet je rekening houden met een prijs vanaf ongeveer 1800 euro.

Het is belangrijk om bij het kopen van een goedkope elektrische fiets goed op de kwaliteit te letten. Zorgervoor dat de motor, de accu en de remmen van goede kwaliteit zijn. Kijk ook naar de kwaliteit van de componenten en het afgemonteerde materiaal. Vergelijk de prijs met andere modellen en controleer of er een goede service aanbieder beschikbaar is voor de producten.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.