Winora Accu elektrische fiets

De krachtige accu’s uit de elektrische fietsen van Winora zorgen voor jarenlang plezier tijdens lange fietstochten, maar op een gegeven moment moet je toch een Winroa accu revisie laten uitvoeren. Dat komt doordat de oplaadbare cellen van je accupack dan uitgeput zijn door het vele gebruik. In de elektrische fietsen van Winora worden voor de trapondersteuning onderdelen van bekende bedrijven gebruikt, zoals de motoren van Bafang en de accu’s van TranzX. Dat zijn allemaal systemen waarbij door KWS Seuren Fietsaccu’s op een veilige manier een Winora accu revisie kan worden uitgevoerd.

Winora accu Elektrische fiets

Door een Winora accu revisie worden de bezitters van allerlei merken E-bike blij. Want TranzX is een bedrijf dat, net als Shimano, systemen verkoopt om elektrische fietsen van trapondersteuning te voorzien. Dat zijn motoren, accu’s met opladers en displays. Je vindt de producten van TranzX in fietsen van Union, Raleigh, Cumberland, etc. Het fenomeen dat de kwaliteit van de oplaadbare accu van dat soort fietsen na verloop van tijd achteruit gaat treedt ook hier op. Met een Winora accu revisie zijn al die verouderingseffecten terug te draaien. Een accu revisie kan veilig en goedkoop worden uitgevoerd door KWS Seuren Fietsaccu’s.

Doordat bij een fietsaccurevisie een groot deel van de onderdelen van een accupack worden hergebruikt, is een Winora accu revisie veel goedkoper dan een nieuwe TranzX accu. Voor een nieuwe accu moet je rekening houden met prijzen van 500 tot 800 euro. Een TranzX accu revisie kost tussen de 275 en 425 euro. Hoe duur een accu revisie precies is hangt af van het model accu en van de gekozen capaciteit. Een nieuwe accu wordt wel sneller geleverd dan een accu revisie, want dat kost 10 dagen tijd.

 

Extra capaciteit bij een Winora accu revisie

Zoals al aangegeven is het mogelijk om je accu te laten reviseren en tegelijk de capaciteit van de accu te vergroten. Daardoor kun je een grotere afstand met je E-bike rijden, tot wel twee keer zo ver als toen je de E-bike kocht. Voor uitbreiding van de capaciteit betaal je nauwelijks extra. Houd er rekening mee dat het opladen van een accu met een grotere capaciteit langer duurt. Als je de capaciteit van je accu verdubbelt zal het opladen dus ook minimaal twee keer zo lang duren. Op een TranzX accu revisie wordt twee jaar garantie gegeven.

Het onderhoud na een Winora accu revisie

Door goed onderhoud kun je de levensduur van je fietsaccu aanzienlijk verlengen, tot wel een aantal jaren. Neem daarom de volgende tips ter harte. Laad je accu nooit op in een omgeving waar het vriest. Daardoor ontstaat condensatievocht in het accupack en dat is funest voor de accu. Zorg er ook voor dat een accupack nooit nat kan worden door regen. Een schadelijke diepteontlading wordt voorkomen door de accu elke maand op te laden tot minimaal vijftig procent, ook als de E-bike niet wordt gebruikt. Wen je aan om de accu na een TranzX accu revisie altijd binnenshuis op te laden.