Hercules Accu elektrische fiets

Wanneer de actieradius van je elektrische fiets langzamerhand terugloopt is het tijd voor een Hercules accu revisie. Hercules is een Duitse fabrikant van diverse modellen elektrische fietsen in het middensegment. Er zijn stadsfietsen, vouwfietsen, sportieve fietsen en een cargobike. Deze zijn allemaal uitgerust met motoren en accupacks van Bosch. Zoals bij alle oplaadbare elektrische vervoermiddelen, ook die van topmerken als Giant en Koga, zal de kracht van de accu na een aantal jaren minder worden. Met een Hercules accu revisie kun je dat voor relatief weinig geld verhelpen.

Een nieuw Hercules accupack of een Hercules accu revisie?

Eigenaren van elektrische fietsen twijfelen soms of ze een nieuwe accu moeten kopen of dat ze een accu revisie uit moeten laten voeren. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s wordt altijd geadviseerd om te kiezen voor een accu revisie. Dat is veel goedkoper dan een nieuwe accu. Bij een Hercules accu revisie wordt als onderdeel van de revisie de werking van het hele accupack gecontroleerd. Daardoor krijg je de garantie dat de accu helemaal in orde is. Als je een nieuw accupack koopt moet je maar afwachten of dat helemaal goed werkt. Het kan immers al een aantal jaren in een magazijn hebben gelegen.

De truc van een Hercules accu revisie

De meeste mensen hebben bij een revisie het idee dat een apparaat uit elkaar wordt gehaald om het schoon te maken. Daarna wordt het weer in elkaar gezet en dan moet het beter functioneren. Een accu revisie werkt anders. Het accupack wordt inderdaad uit elkaar gehaald en de behuizing en de elektrische systemen worden hergebruikt. Maar de oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Dat zijn niet cellen van hetzelfde type, maar nieuwe. Die zijn krachtiger, kleiner en wegen minder. Bij een Hercules accu revisie worden dus wel degelijk onderdelen vervangen door nieuwe. Echter, de componenten die nog in orde zijn worden hergebruikt.

Twee jaar garantie

De kwaliteit van een Hercules accu revisie is zo goed dat er twee jaar garantie op wordt gegeven. Als je problemen ondervindt nadat je de accu terug krijgt worden die vaak gratis verholpen. Bij KWS Seuren wordt geadviseerd om ook bij klachten na afloop van de garantieperiode contact op te nemen. Het bedrijf heeft sinds het bestaan vele duizenden elektrische fietsen gerepareerd en beschikt over uitermate veel expertise. KWS Seuren Fietsaccu’s is niet alleen deskundig op het gebied van accu’s, opladers en batterij management systemen. De monteurs kunnen ook de elektrische systemen van E-bikes repareren.

Hoe bestel je een Hercules accu revisie?

KWS Seuren Fietsaccu’s heeft een werkplaats in het midden van het land. Voor een Hercules accu revisie moet je de accu opsturen. Tien werkdagen later krijg je de gereviseerde accu weer thuisgestuurd. Het bestellen van een accu revisie is simpel. Op de website zoek je eerst het merk van de accu op en daarna het model accu. Vervolgens kies je de gewenste capaciteit die ingebouwd moet worden. Na het afronden van de bestelling krijg je een e-mail met aanwijzingen hoe je het accupack en de oplader via PostNL gratis kunt opsturen.