Bikkel Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Bikkel accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Bikkel

Een Bikkel accu revisie is een goedkope oplossing om de kwaliteit van je accupack nieuw leven in te blazen. Bikkel Bikes verkoopt een flinke collectie elektrische fietsen en daar zit uiteraard een Bikkel accu in. Net zoals bij alle elektrische fietsen, dus ook van merken als Giant, Batavus, Trek en Stella, loopt de kwaliteit van de accu na verloop van tijd terug. Bij elk accupack zit er een maximum aan het aantal keren dat een oplaad- en ontladingscyclus kan worden doorlopen. Zo’n accupack kan worden hersteld met een Bikkel accu revisie.

Wat is een Bikkel accu revisie?

Bij een Bikkel accurevisie wordt de elektrische fiets accu, de oplader en eventuele andere accessoires bij de accu opgestuurd naar KWS Seuren. Daar werken specialisten, die bijna alle elektrische problemen met E-bikes kunnen oplossen. Een Bikkel accu revisie is daar één van. Zo’n revisie verloopt in een aantal stappen. Eerst wordt de werking van de accu, de power management elektronica en de elektrische fiets oplader gecheckt. Daarna worden de oude elektrische cellen vervangen door nieuwe. Na nog een uitgebreide controle en een volledige oplaad- en ontladingscyclus is de Bikkel accu revisie voltooid. Tenslotte wordt het gereviseerde accupack teruggestuurd naar de eigenaar.

Waarom moet de accu worden opgestuurd?

Een Bikkel accu revisie is, zoals de revisie van elk merk fietsaccu, een behoorlijk ingewikkeld proces. Daarvoor is speciale testapparatuur nodig. Die is aanwezig in de centrale werkplaats van KWS Seuren in Beugen, een klein plaatsje onder Nijmegen. In deze centrale werkplaats kunnen accu’s worden gereviseerd, maar ook is het mogelijk om de volledige elektrische installaties van de fietsen te laten onderzoeken. Dat is nodig als een elektrische fiets onverklaarbare storingen heeft. De specialisten van deze fietsaccu specialist slagen er vrijwel altijd in om deze problemen in de werkplaats te lokaliseren en te repareren.

Twee jaar garantie op een Bikkel accu revisie

Een Bikkel accu revisie is ene stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuw accupack. Een accu revisie is tot ongeveer 40 procent goedkoper dan een nieuwe accu. Er wordt twee jaar garantie gegeven. Met een accu revisie is het eindresultaat even goed en soms zelfs beter dan met een nieuwe accu. Want vooral bij een Bikkel accu revisie van een oud accupack is goed te merken dat er een betere kwaliteit elektrische cellen worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om de accu volledig op te laden. Het telkens kort opladen van een nieuw accupack is niet schadelijk.

Advies bij een Bikkel accu revisie

KWS Seuren is van mening dat iedereen maximaal gebruik moet kunnen maken van een elektrische fiets. Het bedrijf geeft daarom op de site allerlei tips om de accu in een goede conditie te houden. Het is niet moeilijk om die op te volgen. Het belangrijkste is dat je je accupack beschermt tegen winterkou. Vooral opladen bij temperaturen onder nul is erg schadelijk. Als je zuinig bent en je elektrische fiets in de wintermaanden liever niet gebruikt, moet je niet vergeten om de accu elke maand een keer op te laden. Liefst bij kamertemperatuur.