Reparatie en revisie van Elektrische machines en gereedschap

Reparatie en revisie van elektrische machines en gereedschap zijn essentiële diensten die de levensduur en efficiëntie van uw apparatuur kunnen verlengen. Elektrische machines zoals graafmachines, trilplaten en palletwagens zijn vaak onderhevig aan slijtage door intensief gebruik. In veel gevallen is het echter mogelijk om door middel van reparatie de machine weer volledig operationeel te maken, wat doorgaans een kostenefficiënte oplossing is.

Wanneer het accupakket van een machine zo ver is versleten dat er nieuwe cellen nodig zijn, komt revisie in beeld. Hierbij worden versleten of beschadigde onderdelen, inclusief de accu, vervangen om de prestaties te verbeteren. Vooral bij machines die afhankelijk zijn van een betrouwbare energiebron is een goed functionerende accu cruciaal.

Zowel reparatie als revisie zijn daarom waardevolle opties die kunnen bijdragen aan een langere levensduur van uw elektrische machines en gereedschap. Ze zorgen voor minder onverwachte uitval, waardoor u bespaart op de kosten van volledige vervanging en ongeplande stilstandtijd.

Elektrische Trilplaat: Reparatie en Revisie

Elektrische trilplaten zijn machines die worden gebruikt voor het verdichten van verschillende soorten grond, zoals zand, grind en asfalt. Ze worden vaak ingezet bij bouwprojecten, bestratingswerkzaamheden en andere toepassingen waar een stevige, vlakke ondergrond nodig is.

Energiebron

Elektrische trilplaten worden, zoals de naam al suggereert, aangedreven door een elektromotor, die vaak wordt gevoed door een accu of een stroomaansluiting.

Accu's

De meeste elektrische trilplaten maken gebruik van lithium-ion accu's vanwege hun hoge energiedichtheid, lange levensduur en het feit dat ze geen geheugeneffect hebben. Het is aan te raden een extra accu aan te schaffen voor langdurig gebruik.

Milieuvoordelen

Elektrische trilplaten bieden het voordeel van geen emissies, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief vormen ten opzichte van modellen op benzine of diesel. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor werkzaamheden in tunnels en gebouwen. Bovendien voldoen ze aan de strenge milieueisen voor gebruik in stadscentra, publieke projecten en raffinaderijen. Gezien de toenemende bouwactiviteiten is er een groeiende vraag naar trilplaten die minder hinder veroorzaken in de vorm van rook, geur en geluid.


MerkType(s)Beschrijving
Wacker NeusonAPS 1030, BPS-serie, APS1030e, APS1135e, APS1550e, APS2050e, AP2560e, APU3050eBekend om hun geavanceerde technologie en hoge kwaliteit. Bieden accu-aangedreven trilplaten aan.
BomagBT 60 E Stamper, BP 10/36 E Trilplaat, BP 18/45 E Trilplaat,Breed scala aan trilplaten en andere verdichtingsapparatuur.
HusqvarnaLFe 60 LAT, Honda eGX accu's van 72V en 720Wh 
Bieden ook industriële machines zoals trilplaten, naast hun tuingereedschap.
Weber MTWeber CF 2 DC, Weber CF3 DC, Weber Honda Lithium Trilstamper SRE 590, Weber CR2 DC trilplaat
Gespecialiseerd in machines voor grondverdichting.
AmmannAMMANN eAPF 12/40 & eAPF 12/50
Biedt een reeks trilplaten en andere bouwmachines.
MikasaMVH-ER 60 VAS, MVC-e60 VAS, MT-e55HBekend om hun compacte en efficiënte trilplaten.
GiantGP1950EElektrische trilplaat.
SwepacF50B, FB300B, FB200B, FB92B, F90BA, FR95B, FB200BElektrische trilplaten variërend in slagkracht.Met slagkrachten tussen 900 kg en 3.2 Ton.
MilwaukeeMILWAUKEE MXF PC50-122 MX FUEL ACCU-TRILPLAAT


Elektrische trilplaten variëren in capaciteit voor diverse toepassingen. Een 15 kN model is ideaal voor lichte werkzaamheden zoals terrassen en looppaden. Een 30 kN versie is geschikt voor opritten en gebieden met hogere verdichtingseisen. Voor zware klussen zoals grote parkeerplaatsen en straatwerk is een 60 kN trilplaat aan te raden.Accu Trilstamper

Elektrische trilstampers zijn een innovatieve oplossing in de bouw en wegenbouw, met name voor werkzaamheden die een hoge mate van bodemverdichting vereisen. In tegenstelling tot traditionele benzine- of dieselmodellen zijn elektrische trilstampers emissievrij, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor gebruik in slecht geventileerde of afgesloten ruimtes zoals tunnels, gebouwen en stedelijke omgevingen.

Een van de grootste voordelen van elektrische trilstampers is het gebruiksgemak. Ze zijn over het algemeen lichter en starten eenvoudig met een druk op de knop, wat de bediening vereenvoudigt en de efficiëntie verhoogt. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van snellaadbare accu's, die eenvoudig te verwisselen zijn voor maximale werkduur.

Qua prestaties doen moderne elektrische trilstampers niet onder voor hun benzine- of diesel-aangedreven tegenhangers. Velen hebben krachtige motoren en accu's die een hele werkdag meegaan, waardoor er weinig tot geen compromis is op het gebied van vermogen en slagfrequentie. Dit maakt ze een praktische keuze voor een verscheidenheid aan verdichtingstaken, van lichte werkzaamheden zoals het aanleggen van paden en terrassen tot zwaardere toepassingen zoals het verdichten van grote parkeerplaatsen en straatwerk.

Accu gereedschap

KWS Seuren specialiseert zich in het repareren, reviseren en leveren van accugereedschap, voornamelijk gericht op grootschalige zakelijke klanten. We werken met diverse soorten accu's zoals NiCd, NiMh en Li-ion, deze zijn geschikt voor een breed scala aan apparaten, van handgereedschap en meetapparatuur tot robotmaaiers en kraanafstandsbedieningen.

Moderne accugereedschappen zijn uitgerust met krachtige Li-Ion accu's, die lang meegaan en prestaties leveren vergelijkbaar met elektrisch aangedreven machines. Ze zijn licht, compact en dus essentieel voor zowel hobbyisten als professionals. 

Elektrische graafmachines

Waarom Kiezen Voor Elektrische Graafmachines?

Elektrische graafmachines zijn meer dan een trend; ze zijn een cruciale stap in de richting van duurzaamheid en efficiëntie in de bouwsector. Er zijn verschillende redenen om over te stappen:

 • Minder CO2-Uitstoot: Verklein uw ecologische voetafdruk door te kiezen voor machines die geen fossiele brandstoffen verbruiken.
 • Lager Geluidsniveau: Werk ongestoord in woonwijken en in de buurt van scholen dankzij de stille werking van elektrische machines.
 • Verbeterd Werkcomfort: Geen schadelijke dampen en minder trillingen zorgen voor een betere werkomgeving voor medewerkers.


Soorten Accu’s voor Elektrische Graafmachines

 • LiFe PO4 Accu's

  • Meestal gebruikt voor zware toepassingen
  • Geen geheugeneffect
  • Hoge energiedichtheid
 • Lithium NMC Accu's

  • Flexibele toepassingsmogelijkheden
  • Geen geheugeneffect
  • Hoge energiedichtheid
  • Iets duurder in aanschaf, maar langere levensduur
 • NiCd Accu's (Nikkel-Cadmium)

  • Eerder veel gebruikt, maar minder populair nu
  • Hebben een geheugeneffect: moeten volledig worden ontladen en opgeladen
  • Risico op verlies van capaciteit als niet volledig gecycled
 • NiMH Accu's (Nikkel-Metaalhydride)

  • Verbeterde versie van NiCd accu's
  • Minder last van geheugeneffect
  • Goed om regelmatig volledig te ontladen en op te laden
 •  Lithium Accu's

  • Geen geheugeneffect
  • Hoge energiedichtheid
  • Iets duurder


 Lithium-gebaseerde accu's zijn vaak duurder bij aanschaf maar bieden op de lange termijn meer waar vopr het geld vanwege de langere levensduur en betere prestaties.

Elektrische palletwagen

Bij het kiezen van een elektrische pompwagen, ook bekend als elektrische palletwagen, is de keuze van de batterij van cruciaal belang. Of u nu kiest voor Lithium-ion of Loodzuur, elke batterijsoort heeft zijn eigen voordelen. Overweeg ook de aanschaf van een tweede batterij; terwijl u de ene gebruikt, kan de andere worden opgeladen. Dit verzekert een continu werkproces.

Vooral de lithium-ion batterijen staan bekend om hun snelle oplaadtijd en lange levensduur. Met een laadcyclus die de gebruiker niet aan het wachten zet, kunt u de batterij binnen slechts 10 seconden verwisselen. Daarnaast zorgt de moderne lithium-ion technologie voor een levensduur die uw werkduur optimaliseert; de batterij kan tot wel 5 uur meegaan.

De elektrische pompwagens zijn niet alleen krachtig, maar ook veilig. Veel modellen gebruiken geavanceerde rem- en hulpsystemen om veilig transport te garanderen. Zo worden er bijvoorbeeld automatische achteruitrijremmen ingeschakeld zodra de bediener het rijpedaal loslaat, en kunnen elektromagnetische noodstop- of parkeerremmen worden geactiveerd naar behoefte.

KWS Seuren staat altijd klaar om u te voorzien van hoogwaardige accu's, of u nu op zoek bent naar reparatie, revisie of een gloednieuwe accu. Neem contact met ons op voor de beste accu-oplossingen voor uw elektrische pompwagens.

Emissievrij Elektrische machines en gereedschap

Elektrische machines en gereedschappen zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen, vooral vanwege hun emissievrije aard. Deze machines bieden een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele benzine- of dieselapparatuur, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor duurzaam bouwen en onderhoud.

Een van de grootste voordelen van emissievrije, elektrische apparaten is de mogelijkheid om te werken in omgevingen waar ventilatie beperkt is, zoals binnenruimtes, tunnels of dichtbevolkte stedelijke gebieden. Dit maakt ze ideaal voor verschillende toepassingen, van bouw en wegenbouw tot land- en tuinbouw.

Bovendien zijn elektrische machines vaak stiller in gebruik, wat de geluidsoverlast vermindert en bijdraagt aan een betere werkervaring. Ze zijn meestal ook lichter en gemakkelijker te manoeuvreren, wat de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid verhoogt.

Wat betreft prestaties, moderne elektrische machines en gereedschappen doen niet onder voor hun brandstofaangedreven tegenhangers. Dankzij technologische vooruitgang, zoals krachtige lithium-ion-accu's en efficiënte elektromotoren, kunnen deze machines een hele werkdag functioneren zonder aan kracht in te boeten. Snellaadtechnologieën en verwisselbare accu's maken het bovendien mogelijk om bijna ononderbroken te werken.

Tenslotte bieden elektrische machines langetermijnvoordelen, zoals lagere onderhoudskosten en operationele kosten, omdat ze minder bewegende delen hebben en geen brandstof nodig hebben. Dit maakt ze op de lange termijn vaak een kosteneffectievere keuze.