FMH Accu elektrische fiets

Als je je FMH accu al enige jaren gebruikt zal je merken dat de capaciteit afneemt. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

FMH

Met een FMH accu revisie bij KWS Seuren krijgt je elektrische fiets weer zijn volledige vermogen terug. Een FMH accu revisie is veel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe accu. Die lage prijs moet jou wel aanspreken, want je hebt destijds niet voor niets een ombouwset van FMH gekocht voor je gewone fiets. Zoals bij elke elektrische fiets zal ook de accu die je bij de ombouwset geleverd hebt gekregen zijn kracht na verloop van tijd kwijtraken. Dat kun je eenvoudig herstellen door online een FMH accu revisie te bestellen.

Hoe gaat een FMH accu revisie in zijn werk?

Een FMH accu revisie wil zeggen dat er nieuwe oplaadbare cellen in je accupack worden gezet. Dat is technisch een lastige klus, want een accupack is niet ontworpen om er onderdelen uit te vervangen. Bij een FMH accu revisie moet erg voorzichtig te werk worden gegaan, om te voorkomen dat het accupack later bij het opladen in brand kan vliegen. Als je dat bij KWS Seuren laat doen is het risico daarop nul. Want de technici hebben zoveel ervaring dat je accupack na de revisie even veilig is als daarvoor.

De capaciteit van het accupack

De capaciteit of het vermogen van je accu bepaalt hoe ver je kunt fietsen met een opgeladen accu. Door het gebruik neemt de capaciteit van je fietsaccu in de loop der jaren langzaam af. Je kunt dus steeds minder ver rijden. Op den duur wordt dat vervelend, want dan moet je de accu telkens opladen. Met een FMH accu revisie worden nieuwe moderne oplaadbare cellen in je accupack gezet. Die werken prima samen met het batterij management systeem en met de elektrische fiets oplader. Bij een FMH accu revisie heb je zelfs de mogelijkheid om meer capaciteit in je accupack te laten inbouwen dan toen je hem nieuw kocht.

FMH accu revisie in tien dagen

Op de site van KWS seuren kun je vrij gemakkelijk een FMH accu revisie bestellen. Je kiest eerst het merk FMH. Anders dan bij merken als Giant en Batavus zie je maar één model accu staan, dus dat is vrijwel zeker de accu uit jouw naar elektrisch omgebouwde fiets. Kies vervolgens de capaciteit die je wilt hebben en rond het bestelproces af. Je krijgt dan een e-mail met instructies hoe je de accu, de lader en eventuele andere accessoires moet opsturen. Na ongeveer tien werkdagen wordt de gereviseerde accu volledig opgeladen teruggestuurd. Je kunt hem dus meteen gaan uitproberen.

De levensduur verlengen na een FMH accu revisie

Je hebt zelf veel invloed op de levensduur van je fietsaccu. Bij de nieuwe oplaadbare cellen hoef je de accu niet meer helemaal leeg te fietsen voordat hij weer volledig wordt opgeladen. Tussentijds opladen is zelfs beter. Probeer wel te voorkomen dat de accu helemaal ontladen raakt. Vooral als je de fiets in de winter niet gebruikt is het noodzakelijk om de accu elke maand tot 50% op te laden. Opladen bij temperaturen onder nul moet je absoluut voorkomen, want dat is funest. Laad je accu het liefst op bij kamertemperatuur.