Italwin Accu elektrische fiets

De Italwin accu zal na verloop van jaren slijtage vertonen en capaciteit verliezen. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Er zijn geen producten beschikbaar

Italwin Accu elektrische fiets

Als de actieradius van jouw Italwin E-bike ernstig terugloopt is het tijd voor een Italwin accu revisie. Italwin is een Italiaanse fabrikant van een grote collectie eigentijdse elektrische fietsen. Er zijn diverse modellen beschikbaar, ook in Nederland. Net als bij de elektrische fietsen van merken als Bosch, Shimano, Stella, Batavus, etc. kun je ook met een fiets van Italwin steeds minder ver rijden op een volle accu. Dat komt doordat de oplaadbare cellen van de accupacks in deze fietsen langzamerhand uitgeput raken. De oplossing is de accu vervangen of een Italwin accu revisie laten uitvoeren door KWS Seuren Fietsaccu’s. 

De risico’s van een nieuwe accu

Een nieuwe accu voor een elektrische fiets is erg duur. Je moet niet verbaasd zijn als je daar tussen de 500 en 900 euro voor moet neertellen. Bij het kopen van een nieuwe accu loop je bovendien het risico dat je een product krijgt dat niet meer in goede conditie is. Dat komt doordat je een accu koopt voor een ouder model E-bike. Het is goed mogelijk dat die nieuwe accu al een aantal jaren in een magazijn heeft gelegen. Het is maar de vraag of de oplaadbare cellen dan nog in een goede conditie zijn. Een Italwin accu revisie is minder riskant en minder kostbaar dan een nieuwe accu.

Wat is een Italwin accu revisie?

Bij een Italwin accu revisie krijg je in zekere zin ook een nieuwe accu. Want de oplaadbare cellen in je accupack worden vervangen door nieuwe exemplaren. Die zijn niet van hetzelfde type als de oude cellen. Het zijn moderne cellen, waarin de nieuwste technologie is toegepast. Bij een Italiwin accu revisie worden het batterij management systeem, de oplader en de behuizing niet vervangen. Daarom is een Italwin accu revisie tot wel 40 procent goedkoper dan een nieuwe accu. De kwaliteit is minstens even goed als die van een nieuwe accu.

Zelf kiezen voor de capaciteit van het accupack

Een Italwin accu revisie kun je bestellen op de site van KWS Seuren. Als je via het eenvoudige zoeksysteem bent aangekomen bij het model accu in jouw Italwin E-bike heb je de mogelijkheid om de capaciteit van de nieuwe oplaadbare cellen uit te kiezen. Je kunt je accupack dus een upgrade geven naar maximaal het dubbele van de originele capaciteit. Dat betekent dat je de actieradius van je E-bike verdubbelt. Het kiezen van extra capaciteit voor het accupack is niet schadelijk voor de motor van je elektrische fiets. Je kunt er ook niet sneller door fietsen, alleen verder.

Een Italwin accu revisie kopen

Een accu revisie wordt uitgevoerd in de werkplaats van KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar moet je je accupack en de oplader van de fiets naartoe sturen. Het laten uitvoeren van een Italwin accu revisie kost ongeveer tien werkdagen. Zoals al eerder is aangegeven is een Italwin accu revisie te bestellen via de website van KWS Seuren Fietsaccu’s. Als je het bestelproces hebt doorlopen en je bestelling hebt afgerekend krijg je via e-mail instructies over de wijze waarop je de accu en de accessoires moet verpakken en opsturen.