Hollandia Accu elektrische fiets

Na jaren van gebruk neemt de capaciteit van uw Hollandia accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Hollandia Accu elektrische fiets

Voor een upgrade van de actieradius van je E-bike moet je een Hollandia accu revisie bij KWS Seuren Fietsaccu’s laten uitvoeren. Dat is veel goedkoper dan een nieuwe accu. Onder de merknaam Hollandia worden E-bikes van onder de 1.000 euro verkocht. Je vindt de fietsen van dit merk bij enkele dealers, maar ook vaak bij supermarkten en bouwmarkten. Bij een Hollandia accu revisie worden de versleten oplaadbare NiCad cellen vervangen door moderne oplaadbare Li-Ion cellen. Je kunt kiezen voor dezelfde capaciteit als in het accupack zit, maar een Hollandia accu revisie is ook een mooie gelegenheid om de capaciteit van je accu op te waarderen.

Waarom een Hollandia accu revisie?

De E-bikes van Hollandia worden niet op veel plaatsen verkocht. Als je op zoek gaat naar reserveonderdelen, zoals een nieuwe accu, zijn die erg moeilijk te vinden, tenzij je weet dat Hollandia gebruik maakt van accu’s van Phylion en Prophete. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om een Hollandia accu revisie te laten uitvoeren. Voor een Hollandia accu revisie moet je het accupack en de oplader van je E-bike opsturen naar de werkplaats van KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar wordt je accu gecontroleerd en weer helemaal in orde gemaakt. Dat duurt ongeveer tien werkdagen. Daarna wordt de accu weer bij je thuis afgeleverd.

Betere kwaliteit na een Hollandia accu revisie

De oplaadbare cellen die bij een accu revisie in het accupack worden geplaatst zijn van een veel betere kwaliteit dan de oorspronkelijke cellen. Dat komt doordat de producenten van oplaadbare cellen de afgelopen jaren veel innovaties hebben doorgevoerd. Het effect daarvan is dat nieuwe oplaadbare cellen veel vaker een cyclus van opladen en ontladen kunnen doorlopen dan de oud. Ze wegen een stuk minder en ze zijn een stuk kleiner. Dat zijn allemaal voordelen waar je van kunt profiteren bij een Hollandia accu revisie.

Regelmatig het accupack kort opladen

Bij de oude Ni-Cad accu’s kreeg je het advies om die altijd helemaal op te laden voordat je ging fietsen. Het beste was het om de accu helemaal leeg te rijden voordat je hem opnieuw ging opladen. Dat is uiteraard niet erg praktisch in het dagelijks gebruik. Het is daarom prettig dat je de nieuwe Li-Ion-cellen af en toe een uurtje aan de oplader kunt hangen. Dat is zelfs bevorderlijk voor de levensduur van de accu. Als je een Li-Ion accu regelmatig half oplaadt kan hij wel 2000 cycli van opladen en ontladen doorstaan.

Beschermen van je accupack na een Hollandia accu revisie

Als je de accu weer thuis krijgt na een accu revisie verkeert hij in topconditie. Er is een aantal manieren waarmee je ervoor kunt zorgen dat de accu zo lang mogelijk in een goede conditie blijft. Ten eerste is dat de temperatuur bij het opladen. Die mag niet onder nul zijn. Laad de accu het liefst binnenshuis op bij kamertemperatuur. Voorkom ook dat de accu te ver leeg loopt. Laad hem daarom elke maand een keer op tot minimaal 50 procent. Dat moet elke maand, dus ook in de wintermaanden, als je de E-bike minder vaak of niet gebruikt.