Ansmann Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Ansmann accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of e-bike accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Ansmann Accu reparatie en revisie

Bij een Ansmann accu revisie wordt de capaciteit van je accu hersteld. Sterker nog, je kunt de actieradius van je Ansmann E-bike aanzienlijk vergroten. Dat doe je door te kiezen voor nieuwe cellen met meer vermogen dan de originele. Hierdoor kan de actieradius van je E-bike zelfs verdubbelen. Na een Ansmann accu revisie kun je dus tot wel twee keer zo ver fietsen met je E-bike. En het beste deel? Een Ansmann accu revisie is voordeliger dan het kopen van een nieuwe accu. Dit komt doordat alleen de oplaadbare cellen worden vernieuwd, terwijl de behuizing en elektronica nog in goede staat zijn.Is een Ansmann accu revisie riskant? Een accu revisie is een complexe klus. Het vervangen van de oude oplaadbare cellen in een accupack door nieuwe vergt meer dan het wisselen van batterijen in een afstandsbediening. Het opladen en ontladen worden elektronisch geregeld. Als de nieuwe cellen niet goed samenwerken met de lader en de elektronica, kan het accupack niet goed functioneren, zelfs brand veroorzaken. Bij een accu revisie door deskundige vakmensen, zoals bij KWS Seuren, is het risico op teleurstellende resultaten minimaal. We controleren ook de werking van de lader en de elektronica. Na een Ansmann accu revisie wordt de nieuwe accu grondig getest.

Hoe bestel je een Ansmann accu revisie?

Je kunt een Ansmann fietsaccu revisie eenvoudig bestellen via de KWS Seuren-website. Zoek eerst het type accu dat in je E-bike zit en ontdek welke capaciteit gereviseerd kan worden. Plaats vervolgens je bestelling. Je ontvangt een label per e-mail. Plak dit op de doos waarin je de oude accu verpakt. Zorg ervoor dat je ook de lader en eventuele andere accessoires meestuurt. De doos kan gratis via PostNL naar KWS Seuren worden verstuurd. Daar wordt je accu gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en gereviseerd. Na ongeveer tien dagen ontvang je de gereviseerde accu terug.

Hoe gebruik je je accu?

Voor oudere NiCad-accu's werd aanbevolen om ze volledig te ontladen en daarna volledig op te laden om 'luie' accu's te voorkomen. Dit gold niet alleen voor Amslod-accu's, maar voor alle accu's, zoals Gazelle- en Giant-accu's. Voor de nieuwe Li-Ion-accu's die worden gebruikt bij een Ansmann accu revisie is dit echter niet nodig. Je kunt een Li-Ion-accu gerust half opladen en gebruiken zonder problemen.

Het beste resultaat na een Ansmann accu revisie

Om maximaal te profiteren van je E-bike na een Ansmann accu revisie, gebruik je je fiets gewoon zoals je gewend bent. Uit tests blijkt dat je de nieuwe Li-Ion-accu het beste kunt gebruiken door hem niet volledig op te laden, bijvoorbeeld tot 85%. Op deze manier kun je tot wel 1500 laad-ontlaadcycli bereiken. We raden aan de accu niet te ver te ontladen, hooguit tot 30%. Accu's gaan snel kapot als ze worden opgeladen bij temperaturen onder nul. Als je de E-bike in de winter niet gebruikt, moet de accu toch elke maand worden opgeladen.