Bafang Accu elektrische fiets

Heeft u voor uw elektrische fiets een Bafang accu nodig? Wij hebben een groot aanbod van verschillende Bafang accu's geschikt voor verschillende merken en typen e-bikes. Een Bafang e-bike accu is makkelijk in gebruik en deze zijn bijna allemaal ontworpen voor onder de bagagedrager. Wij hebben een ruim aanbod aan nieuw, revisie en refurbished Bafang accu's.

Bafang accu

Het resetten van uw Bafang fiets accu kan door middel van het indrukken van de indicator aan de zijkant of bovenkant van de accu. Na het indrukken van de indicator geeft deze aan hoe vol de batterij is. Laad de Bafang fiets accu helemaal op totdat deze vol is. Bij een aantal accu's kunt de de indicator inhouden als de accu vol is en de lader er nogmaals aanleggen. Met een volle accu kunt u gaan fietsen tot de ondersteuning uitvalt. Houd er rekening mee dat u de kilometers bijhoudt. Zodra de accu leeg is betekend dit dat de capaciteit van de fiets accu in zijn geheel verbruikt is. De accu kan weer opgeladen worden en de accu is nu weer klaar voor gebruik. Houd de kilometers goed in de gaten zodat u niet meer stil komt te staan.

Foutcodes Bafang accu

FoutcodeOorzaak
33Remdetectie circuit fout
35Detectie circuit voor 15V fout
36Detectie circuit op keypad fout
37WDT circuit fout
41Totale batterijspanning te hoog/laag
42Totale batterijspanning te hoog/laag
43Totale vermogen batterijcellen te hoog
44Enkele celspanning te hoog
45Batterij temperatuur te hoog
46Batterij temperatuur te laag
47SOC van de batterij te hoog
48SOC van de batterij te laag


Bafang fiets accu opladen

Uw Bafang accu opladen gaat doormiddel van bijgeleverde acculader. Het beste is om de accu op te laden als de accu leeg is. Controleer regelmatig of de accu nog opgeladen is. Doe dit ongeveer 1 x per maand. Dit voorkomt een diepte-ontlading. De accu's van Bafang zijn in de meeste gevallen een 36V accu. Deze zijn op te laden met een 42V acculader. Ook zijn er een aantal 48V bafang accu's en 43V systemen op de markt. Deze zijn voornamelijk voorzien van een middenmotor aandrijvingen. 

Bafang accu laadt niet op

Indien de bafang accu niet meer laad kan dit verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is het niet laden door een defecte acculader. Ook komt het wel eens voor dat de elektronica van de bafang accu een fout heeft. Door het vervangen van de printplaat kan het euvel dan nog worden opgelost. 

Bafang lader blijft rood knipperen

Dit betekent in de meeste gevallen dat er een fout in de elektronica zit van de accu. Zo kan er bijvoorbeeld een onbalans zijn waar de BMS een melding van geeft.

Bafang lader knippert groen

Dit betekend dat de temperatuur bij het laden te laag is, ook kan het zijn dat er geen goede verbinding is. Probeer nog een keer aan te sluiten. Meestal gaat het groene lichtje dan uit en wordt rood. De accu kun je het beste binnen op huiskamertemperatuur opladen. 

Zorg er ook voor dat u eerst de stekker in het stopcontact doet en daarna pas in de accu.

Bafang lader brand rood

Dit betekend dat de lader aan het laden is. Deze zal na een aantal minuten warm worden waardoor je voelt dat deze aan het laden is. Zodra de rode lamp weer groen wordt is de accu vol. Ook zal de lader niet meer warm zijn.

Bafang laadconnector stuk

De laadconnector van een bafang is behoorlijk gevoelig en van slechte kwaliteit. De middelste pin in de oranje stekker kan wel eens verbranden of verslijten door gebruik.

Bafang accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Bafang accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Bafang fiets accu revisie

Een Bafang accu revisie wordt toegepast op de elektrische fietsen van verschillende merken. Bafang is namelijk een leverancier van motoren voor elektrische fietsen. Merken als Gazelle en Cortina maken bijvoorbeeld gebruik van deze motoren. Voor de Bafang motoren zijn speciale accupacks ontwikkeld. Met een Bafang accu revisie kun je zo’n accu nieuw leven inblazen. Een Bafang accu revisie zorgt ervoor dat de accu wordt uitgerust met de modernste elektrische cellen en dat het vermogen weer helemaal up-to-date wordt gebracht. Je E-bike voelt dan weer als nieuw aan.

Hoe bestel je een Bafang accu revisie?

Een Bafang accu revisie bestel je op de site van KWS Seuren Fietsaccu’s. Het is handig als je van tevoren checkt welk type accu er in jouw elektrische fiets zit. Op de site navigeer je naar het merk Bafang en dan zie je meteen dat er twee typen accu’s zijn waarvoor een Bafang accu revisie kan worden uitgevoerd. Eerst kies je het juiste type accupack. Daarna kun je aangeven hoeveel vermogen de accupack moet kunnen leveren. Als je huidige accu al vanaf het begin te snel leeg was, kun je bij deze Bafang accu revisie kiezen voor wat meer vermogen.

Bafang middenmotor M420 Problemen en Oplossingen

De Bafang M420 middenmotor is een geavanceerd product van Bafang, een toonaangevende fabrikant van e-bike componenten in China. Deze middenmotor is ontwikkeld om een ideale balans tussen kracht en efficiëntie te bieden, en is bijzonder populair in sportieve elektrische fietsmodellen. Een van de meest opvallende kenmerken is het hoge koppel van 80 Newtonmeter (Nm) en een beenkrachtversterking die begint bij 300%. Deze specificaties zorgen ervoor dat de motor uitstekende trapondersteuning levert, vooral in uitdagende terreinen zoals heuvels en bergen.

Toch zijn er gevallen waarin gebruikers vinden dat de motor onvoldoende koppel levert. In zulke situaties is het aan te raden de koppelsensor te kalibreren of de overbrengingsverhouding aan te passen. Deze aanpassingen kunnen helpen bij het verbeteren van de rijervaring. Bovendien kan dit bijdragen aan een langere levensduur van de motor en zelfs de accu.

Bafang Error codes

Serie: Middenmotor Bafang

FoutcodeFoutbeschrijvingAanbevolen Actie
03HDe remonderbrekers blijven actiefControleer of de remkabel klem zit of moeilijk beweegt
04HDe gashendel komt niet terug in de beginstandControleer of de gashendel blijft hangen. Ontkoppel de gashendel. Vervang indien nodig.
05HStoring in de gashendelControleer op schade, check connectors en draden op breuk
06HLaag voltage protectieControleer het voltage van de batterij
07HHoog voltage protectieControleer het voltage van de batterij
08HStoring hall-sensor kabel bij de motorControleer de motor en motorkabel
09HStoring in de motorfasesControleer de motor en de motorkabel
11HTemperatuur regelaar te hoogControleer de controller en laat afkoelen
12HStoring sensor controllerNeem contact op met uw dealer
13HTemperatuur batterij te hoog of te laagControleer de batterij. Laat afkoelen of opwarmen
21HStoring in de externe speed-sensorControleer snelheidssensor, kabelbreuk, connectors, magneetafstand
22HBMS communicatie-foutVervang de batterij, of laat deze nakijken
30HCommunicatie-foutControleer verbindingen bij de regelaar. Neem contact op met uw dealer


Serie: Voorwiel motor Bafang

LED WeergaveOnderdeelProbleemOplossing
Het derde LED knippert 6 keer snel achter elkaar.BatterijLage voltage beveiligingControleer de batterijspanning.
Het derde LED knippert 7 keer snel achter elkaar.BatterijOver voltage beveiligingControleer de batterijspanning.
Het derde LED knippert 8 keer snel achter elkaar.Motor/sensorHall signaalkabel defectRaadpleeg uw dealer voor de motor
Het derde LED knippert 9 keer snel achter elkaar.MotorFase kabel defectRaadpleeg uw dealer voor de motor
Het eerste LED knippert 1 keer, daarna knippert het derde LED 1 keer.ControllerController temperatuur is te hoog en bereikt het beschermingspunt.Raadpleeg uw dealer voor de controller.
Het eerste LED knippert 1 keer, daarna knippert het derde LED 2 keer.ControllerDefect met temperatuursensor binnenin controllerRaadpleeg uw dealer voor de controller.
Het eerste LED knippert 1 keer, daarna knippert het derde LED 3 keer.BatterijDefect met temperatuursensor binnenin batterijVerwissel de batterij of laat deze nakijken.
Het eerste LED knippert 2 keer, daarna knippert het derde LED 1 keer.SensorSnelheidssensor foutControleer de positie van de sensor.
Het eerste LED knippert 2 keer, daarna knippert het derde LED 2 keer.BatterijBMS communicatieprobleemVerwijder en plaats vervolgens de batterij terug, helpt dit niet? Laat de accu nakijken.
Het eerste LED knippert 3 keer snel achter elkaar.
CommunicatieprobleemControleer de verbinding tussen de EB-BUS en de besturingseenheid.
Verwijder en vervang de besturingseenheid.

Bafang accu kopen. Hoe wordt je accupack verstuurd?

Zodra je het bestelproces op de site hebt afgerond, ontvang je van KWS Seuren een e-mail met daarop een label. Dat moet op de doos worden geplakt waarmee je de accupack naar KWS Seuren wilt versturen. Check goed in de bijgevoegde documentatie of je alle benodigde accessoires hebt bijgevoegd. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om ook de oplader en – als die aanwezig is – een sleutel voor het accupack mee te sturen. Als je dat vergeet loopt je Bafang e-bike accu revisie vertraging op en dan ben je je accupack meer dan de gebruikelijke tien dagen kwijt.

Amslod Bafang accu, met Amslod middenmotor

De Bafang accu wordt op verschillende modellen fietsen gebruikt. De meest voorkomende zijn de Brinckers fietsen. Maar ook de Amslod fietsen, voornamelijk uitgevoerd met een middenmotor in het frame verwerkt.  De Bafang 36V wordt het meest gebruikt bij fietsen van brinckers.  De 43V accu's worden tegenwoordig meer gebruikt in de fietsen  van Amslod.

Wat gebeurt er na de Bafang accu revisie

Als je accu is gereviseerd wordt hij naar je teruggestuurd. Het wordt aanbevolen om de accu de eerste vijf keren helemaal op te laden en vervolgens helemaal te ontladen. Dat wil zeggen dat je moet doorfietsen totdat de trapondersteuning stopt. Dit is om twee redenen nodig. Ten eerste krijgt de accu door die vijf keer maximaal opladen en ontladen zijn maximale vermogen. Ten tweede heeft de elektronica in je fiets daardoor de kans om zichzelf opnieuw in te regelen. Daardoor zal het nog resterende aantal kilometers op de resterende acculading nauwkeuriger worden aangegeven.

Bafang accu problemen

Bafang accu problemen die onder andere voorkomen zijn een afname van de te fietsen kilometers. Het plotseling wegvallen van de ondersteuning, waterschade, het niet meer opladen van de fietsaccu maar ook een valschade kan een probleem veroorzaken bij deze bafang accu's. In veel gevallen kunnen wij voorzien in een nieuwe batterij. Wat vaak prijsgunstiger is, is dat wij de accu kunnen repareren of de fietsaccu reviseren.

Bij elke accu kan het weleens gebeuren dat de elektrische fiets met accu, ondanks uitgebreide controles, toch niet goed functioneert. Dan zullen de monteurs hun uiterste best doen om die problemen op te lossen. Als het nodig is zullen ze de gehele fiets controleren. Het gebeurt maar heel zelden dat een mankement niet wordt gevonden. Want onze monteurs hebben al zoveel elektrische fietsen van een gereviseerd accupack voorzien, dat ze alle mogelijke defecten al een keer voorbij hebben zien komen.


Hoe lang gaat een Bafang accu mee?

Een bafang fietsaccu heeft een gemiddelde levensduur van 4 tot 8 jaar. Afhankelijk van het gebruik en hoe de accu wordt opgeslagen. Met een reparatie is deze levensduur vaak te verlengen.

De Bafang M400 versus M420: Een Minimaal Verschil

Wat is nu precies het verschil tussen de voorganger, de M400, en de M420? In feite zijn de verschillen marginaal. De M420 weegt slechts 0.3 kg minder dan de M400, maar qua functionaliteit zijn ze bijna identiek. Het ligt in de verwachting dat Bafang uiteindelijk zal kiezen om verder te gaan met slechts één van de twee modellen. En gezien de lichtere gewicht en vergelijkbare prestaties van de M420, lijkt het erop dat dit model de toekomst is van Bafang's middenmotoren.