E.move Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw E-Move accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

E.move

Met een E.move accu revisie kan het accupack van de oudere modellen elektrische fietsen van dit Belgische merk weer een flinke impuls krijgen. Dat is handig, want deze fietsen worden al een flink aantal jaren geproduceerd, net als sommige modellen van Sparta en Giant. Niet voor alle modellen is nog een nieuw accupack verkrijgbaar. Een E.move accu revisie is een betaalbare optie, die minstens zoveel kwaliteit biedt als een nieuwe accu. Als je een oude E.move elektrische fiets hebt met een slechte accu kun je daar na een E.move accu revisie weer jarenlang mee rond rijden.

De actieradius na een E.move accu revisie

In het algemeen kun je zeggen dat de actieradius na een E.move accu revisie hersteld wordt naar het niveau van toen je de fiets kocht. Maar het begrip actieradius is niet voor iedereen hetzelfde. Want de actieradius hangt af van meerdere factoren. Rijd je vaak rond in een heuvelachtig gebied. Woon je in een regio waar het hard waait? Ben je zelf erg zwaar? Gebruik je de maximale trapondersteuning vaak? Als het antwoord op één van deze vragen ‘ja‘ is, zal de actieradius van jouw fiets kleiner zijn dan de opgave van de fabrikant. Met een E.move accu revisie kun je daar iets aan doen.

Wat is een accu revisie?

Bij een accu revisie van kws seuren wordt het accupack van je elektrische fiets open gemaakt. Alle versleten elektrisch oplaadbare cellen worden verwijderd en vervangen door nieuwe oplaadbare elektrische cellen. Daarna wordt gecontroleerd of het batterij management systeem, dat in het accupack is ingebouwd met de nieuwe cellen goed kan samenwerken. Tenslotte wordt getest of de oplader nog intact is. Je krijgt bij een E.move accu revisie dus een nieuw accupack in de oude behuizing, en er wordt goed gecontroleerd of alles naar behoren werkt.

Met een E.move accu revisie de actieradius opwaarderen

Het leuke van een E.move accu revisie is, dat je meer energie in je accu kunt stoppen dan er in paste toen je de E-bike kocht. Dat komt doordat de nieuwe oplaadbare cellen die worden gebruikt van het nieuwste type zijn. Deze li-ion-cellen kunnen veel meer energie opslaan dan de oude. Daardoor heb je de mogelijkheid om cellen met extra capaciteit voor je accupack te kopen. Zelfs als de accu extra wordt belast doordat je de elektrische fiets altijd in zware omstandigheden gebruikt, zal de actieradius flink stijgen. Na een E.move accu revisie kun je dus aanzienlijk verder rijden met een volle acculading dan daarvoor.

Na een accu revisie langer plezier van je accu

De moderne oplaadbare cellen die bij een E.move accu revisie in je accu worden geplaatst zijn minimaal in staat om 500 keer een oplaad- en ontladingscyclus te doorlopen. Door de accu op een juiste manier te gebruiken kan dat aantal aanzienlijk worden vergroot. Als je de accu af en toe een uurtje aan de oplader hangt en niet verder oplaadt dan tot 80 procent gaat hij veel langer mee. Dan kan de accu tot wel 2000 keren worden opgeladen. Het helpt ook enorm als je de accu alleen bij kamertemperaturen oplaadt en niet bij vorst.