Flyer 36V accu

Zo kunt u uw Flyer accu resetten

Het is mogelijk zelf uw Flyer accu te resetten. Dit kan door middel van de indicator knop op de accu. Haal de accu uit de fiets en zet deze op de lader. Zodra de accu volgeladen is haalt u de accu uit de lader.

Nu de accu volgeladen is kunt u de Flyer accu resetten door middel van het inhouden van de indicator knop. Doe dit ongeveer 20 tot 30 seconden. Zodra de lampjes uitgaan op het display houdt u de knop ingedrukt. Vervolgens plaatst u de accu met nog steeds de knop ingedrukt op de lader.

De accu gaat nu verder met laden, en u kunt de knop loslaten. Het kan zijn zijn dat u dit tot 2 maal moet herhalen. Zodra de accu weer volgeladen is kunt u de fietsaccu helemaal leegfietsen totdat de ondersteuning wegvalt. U zult merken dat u weer verder kunt fietsen. De Flyer accu is nu gereset.

Gazelle Innergy 36V accu

Zelf uw Gazelle accu resetten

De Gazelle Innergy kan eenvoudig zelf gereset worden, uw Gazelle accu resetten doet u door middel van de knop achterop de fietsaccu. De gazelle innergy accu reset knop is verwerkt achterin de lamp. Deze reset-knop kunt u gebruiken Indien de accu niet meer opstart. Zo kunt u de knop een aantal seconden inhouden. In veel gevallen gaat het display vanzelf weer aan en is het resetten van de accu gelukt. U kunt de accu nu weer opladen tot deze weer volgeladen is.

Gazelle Innergy Indicator Resetten

Uw gazelle batterij resetten kunt u eenvoudig zelf doen. Om de Gazelle indicator weer overeen te laten komen met daadwerkelijk verreden kilometers dient u de accu geheel op te laden voor dat u gaat fietsen. Zodra de accu volgeladen is fietst u de accu leeg totdat de ondersteuning wegvalt. Dit dient 4 tot 6 keer herhaald te worden. Hierna zal de indicator beter overeen komen met het aantal kilometers dat u kunt rijden.

Haalt u nog steeds niet het gewenste aantal kilometers dan zal de accu versleten zijn. In dit geval is het mogelijk de accu te reviseren of vervangen voor een nieuwe accu. Na het reviseren van uw Gazelle innergy accu programmeren wij standaard de nieuwe capaciteit in uw batterij. Ook zorgen wij ervoor de de elektronica weer geupdate wordt naar de nieuwste versie.

Giant twist fietsaccu

Giant accu resetten

Kunt u uw Giant accu resetten? Het is mogelijk om uw Giant Twist accu in zijn geheel leeg te fietsen totdat de ondersteuning wegvalt. Doet u dit nadat de accu in zijn geheel volgeladen is geweest heeft u een totale laadcyclus gehad met uw Giant accu. Als u de afgelegde afstand bijhoudt op het display weet u precies hoe ver u komt met uw Giant batterij. Mocht de capaciteit niet voldoen aan uw verwachtingen hebben wij een oplossing voor u. Wij kunnen de capaciteit verhogen van uw fietsbatterij. En in een aantal gevallen zelf verhogen van uw Giant Twist accu. Kijk hiervoor op onze Giant accu revisie pagina.

Bosch powerpack 500

Bosch accu resetten

Eenvoudig zelf uw Bosch accu resetten door middel van het indrukken van het reset-knopje. Deze reset knop zit naast de indicator op de batterij. Deze knop gebruikt u ook om de mate van vulling weer te geven. Houdt de knop een aantal seconden ingedrukt, minstens 20 seconden om de accu te resetten. De accu wordt in zijn geheel gereset. Laad de accu weer helemaal op tot deze volgeladen is. De accu is volgeladen zodra de ledjes op de accu uitgaan. Vervolgens kunt u gaan fietsen tot de accu geen ondersteuning meer bied. U heeft de accu nu in zijn geheel leeg gefietst en gereset.

Valt de capaciteit van uw Bosch e-bike accu tegen? Wij hebben de mogelijkheid deze accu te reviseren. Ook kunnen wij vele reparaties uitvoeren aan deze Bosch batterijen. Neem hiervoor contact met ons op.

BionX 48V accu

BionX accu resetten

Uw BionX accu resetten kunt u eenvoudig zelf doen. Wij leggen u uitgebreid uit hoe dit in zijn werk gaat. Zorg ervoor dat uw BionX batterij volledig opgeladen is en zet uw elektrische fiets aan. Houd de aan/uit-knop op het display minstens 20 seconden ingedrukt. U zult zien dat de voor- en achterlamp snel achter elkaar gaan knipperen, wat betekent dat de reset is voltooid. De fietsaccu geeft nu de juiste vullingsgraad weer.

Heeft u een gereviseerde BionX fietsaccu dan is de capaciteit in veel gevallen verhoogd en komt de batterij indicator niet overeen met de werkelijkheid. Dit dient na revisie handmatig geprogrammeerd te worden. Wij voeren deze aanpassing in de software standaard uit bij revisie. Heeft u problemen met een onjuiste weergave van het display? Neem dan contact met ons op.

Uw Trek accu resetten

Zelf uw trek accu resetten is mogelijk. Dit is verschillend per aandrijf systeem. Trek fietsen zijn geleverd met het aandrijfsysteem van BionX of het nieuwe aandrijfsysteem van Bosch. Beide aandrijfsystemen zijn al uitgelegd op deze pagina. Indien het resetten niet lukt neem dan contact met ons op.  

Stella type accu

Stella accu resetten

De Stella accu resetten kan door middel van het leegfietsen van de accu. Zodra de ondersteuning wegvalt is de accu compleet leeg. De kilometers die nu gefietst zijn betekent de uiteindelijke actieradius van de batterij. Het kan wel eens voorkomen dat de accu het niet meer doet of de accu niet laad. De Stella accu laadt niet. Dit kan een probleem met het accupakket zijn maar ook zeker een probleem met de elektronica in de accu. Uit onze ervaring hebben wij dit al meerdere malen geconstateerd en kunnen wij de gehele elektronica + lader vervangen. Hiermee zal de accu nog een aantal jaren vooruit kunnen en hoeft u niet meteen grote kosten te maken.

Shimano accu resetten

Het resetten van uw Shimano Steps accu

Het is vaak mogelijk om zelf uw Shimano accu te resetten. Dit doet u door de indicator knop te bedienen, die zich kan bevinden aan de onderzijde, bovenzijde of soms zelfs aan de zijkant van de accu. Wanneer u op de knop drukt, tonen de ledjes de huidige lading van de accu. Als de ledjes niet oplichten, kan dit duiden op een slaapstand van de accu of een ander probleem. Het is dan raadzaam om eerst de acculader aan te sluiten.

Hulp nodig bij problemen met uw accu? 

Mocht de indicator niet aangaan na het aansluiten van de lader, dan wijst dit waarschijnlijk op een defect aan de accu. In zo'n situatie kunnen wij uw accu in alle gevallen inspecteren en eventueel repareren.   

LED-lampje van laderStatus
BrandtOpladen bezig
KnippertFout bij het opladen
Uit- Accu ontkoppeld

- 1 uur of meer na het voltooien van het opladen

- 1 uur of meer nadat er zich een fout voordoet

Het LED-lampje van de lader gaat niet direct uit zodra het opladen is voltooid. Voor de exacte oplaadstatus kunt u kijken naar het LED-lampje op de accu zelf.

Phylion accu resetten

Als u problemen heeft met het opladen van uw Phylion type Wall-E 2- of 5-polige accu, probeer dan eerst de accu volledig te ontladen en sluit hem daarna aan op de lader. Werkt dit niet, haal dan de accu uit de fiets en laat deze op kamertemperatuur komen voordat u hem weer oplaadt

Mocht u deze stappen hebben gevolgd en uw accu laadt nog steeds niet op, dan kunt u proberen de Phylion accu te resetten. Sommige fietsaccu's zijn uitgerust met een resetknop die deze taak kan vergemakkelijken. Voor de Phylion Wall-E 2- en 5-polige accu’s kunt u de accu uit de slaapmodus halen door tegelijkertijd het LED-indicatieknopje ingedrukt te houden en de accu aan de lader te koppelen. Deze stappen kunnen helpen om de functionaliteit van uw accu te herstellen.

Uw Qwic accu resetten

Laad uw accu niet geheel op, of is deze gestopt met ondersteunen? Start met het compleet ontladen van uw accu door te fietsen totdat er geen ondersteuning meer is en laad hem daarna op. Als alternatief kunt u de accu uit uw fiets verwijderen en op kamertemperatuur laten komen, aangezien koude temperaturen soms problemen met het opladen kunnen veroorzaken. Zodra de accu op temperatuur is, kunt u hem weer opladen.

Mocht uw Qwic accu met oranje laadpoort niet meer opladen, probeer dan een reset. Aan de linkerzijde van de accu, bij de LED-indicatielampjes, zit een klein wit knopje. Houd dit knopje 20 seconden ingedrukt en laat het los, en druk het vervolgens nogmaals 5 seconden in. Na deze stappen is uw accu gereset en klaar om opgeladen te worden.

Bij sommige Qwic Premium/Performance modellen kan het voorkomen dat de accu geen ondersteuning meer biedt vanwege een defectezekering. In bepaalde gevallen kunt u dit zelf controleren, aangezien dit een bekend probleem is. Deze zekering zit aan de zijde van de fiets.

Qwic display resetten

Om het Qwic display te resetten, houdt u de knop langer dan 3 seconden ingedrukt. Als u de Trip Distance (Trip Dist) wilt resetten, drukt u 2 seconden op de onderste knop in het Trip Dist scherm.

Mocht u na het uitproberen van deze stappen nog steeds problemen ondervinden met uw Qwic accu, dan staat KWS Seuren klaar om u te helpen. Wij kunnen uw accu grondig nakijken en indien nodig repareren.

Bafang accu resetten

Als u problemen ondervindt met het opladen van uw Bafang accu, is het mogelijk om deze te resetten. Zoek aan de zijde van de accu, nabij de LED-indicatorlichtjes, naar een klein wit knopje. Houd dit knopje 20 seconden ingedrukt en laat het daarna los. Vervolgens drukt u het opnieuw in, ditmaal voor 5 seconden, en laat u het weer los. Dit proces reset uw accu, waarna u hem weer normaal kunt opladen. Door deze stappen te volgen, zou u succesvol de accu van uw Bafang elektrische fiets moeten hebben gereset.

Heeft u nog steeds problemen met het laden of ontladen van uw bafang accu? Mogelijk is er een defect in de elektronica of cellen van uw Bafang batterij 

Waarom fiets accu resetten?

De reden waarom je je fietsaccu regelmatig reset heeft verschillende voordelen. Het kan voorkomen dat uw fietsaccu niet meer optimaal presteert of zelfs helemaal weigert dienst te doen. Een mogelijke oplossing hiervoor is het resetten van de accu. Hiermee worden kleine softwarematige problemen verholpen en kan een accu die in slaapstand is geraakt weer worden geactiveerd. De methode verschilt per merk, zoals Flyer of Gazelle, maar het principe blijft gelijk: volledig opladen, ontladen en vervolgens de reset-knop indrukken.

Uw fietsaccu regelmatig resetten

Als u uw batterij regelmatig volledig ontlaad en daarna pas weer aan de lader legt heeft u een beter idee van de werkelijke actieradius. Dit kan bijvoorbeeld 1x per maand als u veel fietst. Maakt u minder gebruik van uw elektrische fiets kunt u dit bijvoorbeeld ook half-jaarlijks doen. U heeft meer plezier van uw e-bike als u vol vertrouwen een mooie lange fietstour kunt gaan ondernemen.

Wat te doen als het resetten van uw elektrische Fietsaccu niet lukt?

Heeft u uw fietsaccu gereset maar is dit helaas zonder resultaat? Dan is vrijwel zeker de accu kapot of versleten. Dit is mogelijk door verschillende oorzaken. De leeftijd van de batterij, het aantal herladingen of een fout in de accu zelf. Wilt u uw accu weer als nieuw gebruiken? Of er juist meer uithalen dan u ooit heeft gedaan? Laat uw batterij reviseren of nakijken door ons. Bij KWS Seuren zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen. Revisie van uw e-bike batterij is vele malen goedkoper en er is de mogelijkheid de capaciteit te verhogen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de fietsaccu. Benieuwd of uw accu voor revisie in aanmerking komt? Bekijk hier een overzicht van alle accu elektrische fiets die wij tot nu toe al gereviseerd hebben.