Cortina Accu elektrische fiets

Met een Cortina accu revisie is het accupack van je Cortina elektrische fiets weer als nieuw. Dit merk heeft een heel groot assortiment elektrische fietsen op de markt gebracht. Ze zijn vooral aantrekkelijk vanwege de lage prijs. In de fietsen van Cortina worden verschillende merken accu’s en motoren gebruikt, zoals van Bafang, Avancer en Economo. Met een Cortina accu revisie kun je de accupacks vernieuwen en opwaarderen. Met een opgewaardeerde accu is het mogelijk om met één volle accu verder met de fiets te rijden, tot twee keer zo ver als voorheen.

Cortina Ecomo accu

De Ecomo-accu, geplaatst in de bagagedrager, voedt de motor die trapondersteuning biedt. Deze accu wordt aangeboden in vier verschillende capaciteiten: M, L, XL en XXL. Je kunt het type accu identificeren door naar de letter op de sticker aan de achterkant van de accu te kijken, net achter het doorzichtige rode achterlicht. De keuze voor een bepaalde accu hangt af van hoe de fietser de e-bike gebruikt en hoe ver hij of zij wil rijden op een enkele lading.

Dit trapondersteuningssysteem maakt gebruik van een Panasonic Lithium-ion accupakket. In elk pakket zijn zeven celpakketten in serie verbonden. Afhankelijk van de capaciteit bevat elk celpakket 4 (M), 5 (L) of 6 (XL en XXL) individuele cellen die parallel zijn geschakeld. Interessant is dat de XXL-accu is uitgerust met cellen die een 30% grotere capaciteit hebben. Als je het uitsplitst, zijn de Ecomo M, L, XL en XXL accu's samengesteld uit respectievelijk 28, 35 of 42 individuele cellen.

Cortina

Als je accupack aan het einde van zijn leven is kun je een nieuwe accu kopen. Dat is een kostbare grap, vooral omdat het niet altijd aan de accu ligt als je minder ver kunt fietsen op je elektrische fiets. Er kan ook een fout in één van de andere onderdelen zitten. Daarom kun je beter kiezen voor een Cortina accu revisie. Dan krijg je nieuwe cellen in je accupack, maar eerst wordt gecontroleerd of de andere elektrische componenten nog functioneren. Een Cortina accu revisie kost dus minder dan een nieuwe accu, terwijl je de garantie krijgt dat je fiets daarna jarenlang weer optimaal rijdt.

Hoe bestel je een Cortina accu revisie?

Voor een Cortina accurevisie moet je het accupack opsturen. De revisie duurt tien werkdagen. Het bestellen van een Cortina accu revisie doe je op de site van KWS Seuren. Zoek eerst het accupack op dat in jouw fiets zit. Selecteer daarna naar welk vermogen de accu moet worden opgewaardeerd en rond de bestelling af. Via e-mail krijg je een label toegestuurd om op de verpakking te plakken. Daarmee kun je het accupack kosteloos via PostNL verzenden. Vergeet niet om alle elektrische accessoires mee te sturen. In de e-mail kun je vinden welke dat zijn.

Wat doe je na een Cortina accu revisie?

Als je de accu krijgt thuisgestuurd na een Cortina accu revisie moet hij eerst volledig worden opgeladen. Het wordt aangeraden om de fiets daarna zolang te gebruiken totdat de trapondersteuning stopt. De accu is dan helemaal leeg. Herhaal deze cyclus de eerste vijf keer dat je de accu oplaadt. Dan heeft het accupack zijn maximale capaciteit opgebouwd. Daarna kun je je fiets gewoon gebruiken en het accupack af en toe een uurtje bijladen, bijvoorbeeld totdat de accu 75% is geladen. Als je het accupack op die manier gebruikt heeft het de hoogste levensduur.

De fietsaccu beschermen

De twee belangrijkste oorzaken van kapotte fietsaccu's, ook na een Cortina accu revisie, zijn opladen bij temperaturen onder nul en de accu gedurende lange tijd niet opladen. Door opladen bij temperaturen onder nu ontstaat er roest in de accu. Dat is funest en betekent het einde van de accu. Na een lange tijd niet opladen wordt de spanning in de cellen zo laag dat de accu niet meer kan worden opgeladen met de oplader. Dat heet diepteontlading. Als dat is gebeurd kun je de accu opsturen naar KWS Seuren. Daar kan de accu soms met een speciaal oplaadapparaat worden hersteld

Problemen Cortina fiets accu

Als u problemen ondervindt met uw Cortina Ecomo fiets, is de kans groot dat de accu de boosdoener is. Een van de veelvoorkomende Cortina Ecomo accu problemen is dat de batterij snel leeg raakt of zelfs geheel uitvalt tijdens het fietsen. Dit kan bijzonder frustrerend zijn, vooral als u afhankelijk bent van uw elektrische fiets voor dagelijks vervoer. Deze problemen zijn meestal het gevolg van versleten batterijcellen die na enkele jaren gebruik hun capaciteit verliezen. Een oplossing hiervoor kan zijn om de accu te laten reviseren, waarbij alle versleten cellen worden vervangen. Hiermee kunnen doorgaans alle klachten worden verholpen.

Cortina elektrische fiets accu

Cortina, het Nederlandse fietsmerk, heeft recentelijk Gazelle ingehaald als marktleider in stadsfietsen met een marktaandeel van 26 procent in augustus. Cortina staat bekend om modieuze en functionele fietsen, inclusief geavanceerde e-bikes zoals de Cortina Ecomo-serie. Ze richten zich op diverse doelgroepen, hebben een sterke reputatie voor kwaliteit en innovatie, en groeien niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen. Duurzaamheid en klanttevredenheid zijn prioriteiten voor Cortina, en ze zetten sterk in op e-bikes, waarbij ze anticiperen op de groeiende populariteit onder jongeren. Cortina's positie als marktleider bevestigt hun leidende rol in zowel traditionele als elektrische fietsen. Het merk heeft een nauwe relatie met Kruitbosch, een belangrijke speler in de fietsindustrie. Tegenwoordig onder de naam PENDLR.

Actieradius Cortina Ecomo

Wanneer u op uw e-bike rijdt, wilt u waarschijnlijk weten hoe ver u kunt gaan op een volle accu. Deze afstand, ook wel bekend als de actieradius, wordt berekend op basis van een 'Verbruiksparameter setting'. Hiermee wordt het gemiddelde energieverbruik van de accu geschat per afgelegde kilometer.

OndersteuningsniveauIngesteld verbruik [mAh/km]
1 – 3200
4 – 6230
7 – 9260
10 - 12295
13 - 15335

Ondersteuningsniveau 2: Omdat ondersteuningsniveau 2 binnen de categorie 1 – 3 valt, is het ingestelde verbruik 200mAh/km.

  • Berekening: Actieradius = Capaciteit van de accu / Verbruik per kilometer = 20 Ah / 0.200 Ah/km = 100 km
  • Bij ondersteuningsniveau 2 kan met een 20Ah accu theoretisch 100 km worden afgelegd.

Ondersteuningsniveau 14: Omdat ondersteuningsniveau 14 binnen de categorie 13 – 15 valt, is het ingestelde verbruik 335mAh/km.

  • Berekening: Actieradius = Capaciteit van de accu / Verbruik per kilometer = 20 Ah / 0.335 Ah/km = 59,7 km
  • Bij ondersteuningsniveau 14 kan met een 20Ah accu theoretisch 59,7 km worden afgelegd.


Houd er rekening mee dat de waarde die op uw display wordt getoond een theoretische schatting is en kan variëren afhankelijk van meerdere factoren zoals rijstijl, terrein en weersomstandigheden. U heeft ook de mogelijkheid om de vooraf ingestelde verbruikswaarden aan te passen, zodat de geschatte actieradius meer in lijn is met het daadwerkelijke energieverbruik van uw e-bike.

Accu Cortina Ecomo

Cortina Ecomo elektrische fietsen staan bekend om hun veelzijdigheid en betrouwbaarheid, wat gedeeltelijk te danken is aan de diversiteit in hun accugebruik. De verscheidenheid aan accu's, zoals de Bafang 43V, Cortina Ecomo 36V, Ecomo EN15194 24V, en andere typen zoals  een Phylion Frog 25.9V en Shimano Steps BT-E6000/6001 36V, biedt gebruikers flexibiliteit en maatwerk in prestaties en bereik.

Elke accutype, variërend van 24V tot 43V, is ontworpen om te voldoen aan verschillende eisen qua vermogen en uithoudingsvermogen. Zo kan bijvoorbeeld een hogere voltage accu zoals de Bafang 43V meer kracht bieden voor langere afstanden, terwijl een 24V accu, zoals de Ecomo EN15194, geschikt kan zijn voor lichter gebruik of kortere trajecten.

De keuze in capaciteit, variërend van 10Ah tot 20.1Ah, stelt gebruikers verder in staat om een accu te kiezen die past bij hun specifieke rijstijl en behoeften. Met opties voor revisie, reparatie, en zelfs refurbished modellen, biedt Cortina Ecomo een breed scala aan duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor het onderhoud van hun elektrische fietsen. Dit maakt de Cortina Ecomo-reeks bijzonder aantrekkelijk voor een breed spectrum van e-bikers, van de dagelijkse forens tot de recreatieve fietser.

CORTINA SPORTDRIVE

De nieuwe generatie Cortina e-bikes zijn voorzien van het Cortina Sportdrive systeem. Met een krachtige middenmotor of voorwielmotor.