E-Drive Accu elektrische fiets

Er is een E-drive accu revisie verkrijgbaar bij [Welkom bij KWS Seuren](october://page@link/3). E-drive is geen elektrische fiets, maar een leverancier van ombouwsets. Er zijn ombouwsets met trapondersteuning verkrijgbaar voor gewone fietsen, duo-fietsen en zelfs voor fietsen die met de hand moeten worden aangedreven. Deze ombouwsets zijn ideaal als je een speciaal ontworpen vervoersmiddel hebt, dat zonder elektrische ondersteuning niet hanteerbaar is. Met een E-drive accu revisie kun je de accu’s van deze systemen een flinke impuls geven. Ze krijgen hun oude capaciteit weer terug, zodat je er weer verder mee kunt rijden.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

E-Drive

Bij een E-drive accu revisie worden nieuwe oplaadbare cellen in het accupack gemonteerd. De oude versleten cellen worden op een milieuvriendelijke manier afgevoerd, zodat de waardevolle materialen beschikbaar komen voor hergebruik. Omdat het belangrijk is dat de nieuwe oplaadbare cellen goed samenwerken met het oude batterij management systeem wordt de werking van deze elektrische componenten gecontroleerd. Voor de volledigheid wordt ook gecheckt of de originele oplader samenwerkt met de nieuwe cellen. Daartoe doorloopt de accu met de nieuwe cellen een volledige cyclus. De cellen worden dus met de originele accu een keer helemaal opgeladen en daarna wordt de accu volledig ontladen.

Kwaliteitsgarantie bij een E-drive accu revisie

KWS Seuren Fietsaccu’s is gespecialiseerd in de elektrische aspecten van de E-bike. Vrijwel elke accu die ooit in Nederland is verkocht kan worden gereviseerd. Zelfs de accu’s van bijzondere E-bikes van Fischer en Dahon. Het resultaat van een accu revisie is zo goed, dat het bedrijf er twee jaar garantie op geeft. Een E-drive accu revisie is dus eigenlijk een slimmere keuze dan de aanschaf van een nieuwe accu. Want na een E-drive accu revisie krijg je de garantie dat je E-bike elektrisch weer uitstekend functioneert. Na aanschaf van alleen een nieuwe accu moet je dat nog maar afwachten.

Aandacht voor veiligheid

Het open maken van het accupakket voor een E-bike is een klus, die door gespecialiseerd personeel moet worden uitgevoerd. Als er iets verkeerd wordt gedaan kan dat veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Dat komt doordat er tijdens het opladen van een accu in een accupakket veel warmte wordt geproduceerd. Als niet goed wordt gecontroleerd of de nieuwe oplaadbare cellen passen bij het batterij management systeem en bij de oplader, kan het accupack of de oplader in brand vliegen. Een E-drive accu revisie is dus een zorgvuldig werkje, dat aan specialisten moet worden overgelaten.

Zelf de levensduur van de accu beïnvloeden

Hoe lang een accu mee gaat na een E-drive accu revisie heb je voor een deel zelf in de hand. Een accupack gaat kapot als er vocht in terecht komt. Bescherm je accu dus goed tegen regenbuien. Opladen bij temperaturen onder nul wordt absoluut afgeraden. Dan ontstaat er condensatievocht in de accu, waardoor hij binnen korte tijd kapot gaat. Een accupack mag ook niet te ver ontladen. Dat kan gebeuren in periodes waarin de E-bike niet wordt gebruikt. Zorg er daarom voor dat het accupack te allen tijde elke maand tot minimaal 50 procent wordt opgeladen, uiteraard bij kamertemperatuur. Met deze voorzorgsmaatregelen gaat je accu jaren langer mee.