Facebook Pixel

Oplader elektrische fiets

Op zoek naar een oplader voor uw elektrische fiets? Wij bieden verschillende acculaders aan voor verschillende merken. Wij hebben een ruim aanbod aan diverse opladers geschikt voor uw elektrische fiets. Kunt u uw acculader niet vinden? Neem dan even contact met ons op.Producten 1-8 van 57

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Giant

Giant energypack snellader 4A 5 pins 36V

Giant Energypak acculader 36V 5 Pins

Deze Li-Ion fiets acculader 36V is geschikt voor de Giant Energypak fietsaccu’s met een 5 pins aansluiting. Deze kwalitatieve lader is voorzien van de keurmerken CE en RoHS en voldoet aan de belangrijkste kwaliteitseisen. Deze batterij lader kan zonder problemen de originele lader vervangen of als reserve lader worden gebruikt. De fietsacculader is voorzien van een LED indicator lampje. Rood betekent dat de fietsaccu wordt geladen en groen betekent dat de accu is opgeladen.

Meer
119,90
Gratis Verzending

Gazelle

Gazelle innergy 3A snellader 36V

Meer
115,00
Gratis Verzending

Flyer

Flyer Panasonic acculader 36V

Panasonic acculader voor Flyer 36V accu's

Originele en universele Panasonic acculader 36V. Geschikt voor alle 36V accu’s voor modellen met Panasonic motor. Onder andere gebruikt door de merken Flyer en Kalkhoff. Geschikt voor modellen vanaf 2012. Universeel voor 36V te gebruiken voor bijvoorbeeld de capaciteiten 8Ah, 12Ah , 13.2Ah en 15,4 accu’s.

Meer
320,00
Gratis Verzending

Gazelle

Gazelle Panasonic acculader 36V

Een nieuwe lader? Daarom:

Wordt je accu niet meer opgeladen en je weet zeker dat de accu goed is, ga je opzoek naar een nieuwe lader. Noodzakelijk is vervanging ook als de isolatie van de vaste bekabeling of het huis stuk is, er een kabelbreuk is, enzovoort, veiligheid staat voorop. Maar er zijn ook “luxe” redenen om een nieuwe lader aan te schaffen. Bijvoorbeeld als extra lader voor op de camping of voor op het werk. Is er te weinig tijd om je accu onder toezicht te laden? Het is dan vaak mogelijk een snellader aan te schaffen die de laadtijd van de accu aardig kan inkorten.

Meer
115,00
Gratis Verzending

BionX

BionX Gashendel G2 controller

Nieuw en ongebruikte BionX G2 gashendel Trek RIDE+ gashendel geschikt voor alle elektrische fietsen met het BionX systeem. Met deze gashendel kunt u de mate van ondersteuning instellen. Daarnaast is het mogelijk om het gas te regelen. Deze kunt u instellen voor loophulp of volledig gas. U hoeft dan niet te trappen. De gashendel kan op de G2 display en RIDE+ display aangesloten worden - Deze gashendel wordt normaal gesproken gebruikt voor de Trek RIDE+ Pro controller. - Komt met een 2.5mm audio jack connector. - Kabel lengte is 45cm

Meer
65,00
Gratis Verzending

E-motion

E-motion acculader 5 polig 36V

Meer
85,00
Gratis Verzending

Qwic BA 55 connector reparatie

Qwic BA 55 connector reparatie

Soms is het slechts een kleinigheid die je accu ervan weerhoudt om te presteren, en dat kan dus ook de connector zijn waarom dat je accu niet geladen kan worden of je aandrijving niet kan voeden.

Meer
125,00
Gratis Verzending

KWS Seuren

36V 2A lader met XLR3 plug connector

Meer
65,00
Gratis Verzending

Producten 1-8 van 57

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Groot aanbod elektrische fiets opladers

In ons aanbod aan elektrische fiets opladers kunt u kiezen uit verschillende laders. WIj hebben een uitgebreid aanbod aan originele laders, maar ook vervangende acculaders. Deze fiets accu opladers hebben wij zelf geselecteerd. Door onze kennis en kunde weten wij wat de juiste oplader is die bij uw elektrische fiets past. Dit is een belangrijk onderdeel van uw e-bike als u nog jaren plezier wil hebben van uw e-bike.

Opladen elektrische fiets accu

Het opladen van uw elektrische fiets accu is zeer belangrijk. Houdt er rekening mee dat een fietsaccu die volledig ontladen is op den duur stuk zal gaan. Daarnaast  heeft dit een nadelig effect op de levensduur van de accu. Een aantal tips om dit te voorkomen:

 1. Laadt de fietsaccu regelmatig op (bijvoorbeeld na iedere rit)
 2. Zorg ervoor dat de accu tot minimaal 50% opgeladen is wanneer je de e-bike met accu gaat opbergen.
 3. Check regelmatig (het liefst maandelijks) of de accu bijgeladen dient te worden om een diepte ontlading te voorkomen.
 4. Zodra de accu vol is, ontkoppel dan de lader van de accu. Laat de accu nooit langer dan nodig aan de oplader staan.
 5. Let op dat zowel de lader als de accu niet afgedekt worden. Op deze manier kan de warmte die ontwikkeld wordt vrijkomen. Dit voorkomt dat de accu en/of lader defect raakt of dat er brand kan ontstaan.

FAQ Fietsaccu oplader

 1. Hoelang duurt het om mijn fiets accu op te laden?

  Gemiddeld duurt het zo’n 4 a 5 uur om de batterij van je e-bike volledig op te laden. Dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van de capaciteit van de accu en het vermogen van de lader. Een accu met een hogere capaciteit heeft meer tijd nodig om op te laden. Toch zijn er tegenwoordig ook manieren om het oplaadproces veilig te versnellen met bijvoorbeeld snelladers van hoge kwaliteit.

 2. Kan mijn fiets accu aan de lader blijven?

  Wij raden aan om de accu nooit langer dan 24 uur aan de lader te laten liggen. Hierdoor kunnen de Lithium Ion cellen beschadigen en ervoor zorgen dat de accu vervroegd versleten raakt. Uiteindelijk zal ook de levensduur van de accu afnemen.
 3. Mijn acculader wordt warm, is dit normaal?

  Elke adapter wordt warm bij gebruik. Dit is een gevolg van de stroom die door het apparaat loopt. Sommige laders worden echter zeer heet. Onder te heet wordt verstaan dat de lader niet meer met de hand vast te houden is. In dit geval is er hoogstwaarschijnlijk een probleem met de lader of accu

  Als de lader te heet wordt is dat vaak een teken dat hij overbelast wordt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een acculader versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dat geval is het verstandig de lader te vervangen.

  Wanneer blijkt dat een nieuwe lader wederom snel heet wordt, bestaat er een kans dat uw accu versleten is. Hierdoor moet de accu zo veel bijgeladen worden dat de lader te zwaar belast wordt. De lader wordt dan zeer heet en het risico van beschadiging of doorbranden is zeer groot. In dit geval is het verstandig om revisie uit te laten voeren.

Gebruik je e-bike oplader veilig:

Niet alleen tijdens het laden is enige oplettendheid gevraagd. Vocht en kou zijn twee zaken die ongewenst zijn tijdens het opladen. Laat je accu drogen op kamertemperatuur na een regenbui voor je hem aansluit (en het liefste niet bij de kachel!)

Het is belangrijk de accu en lader rustig op kamertemperatuur te laten komen. Vocht en temperatuurverschillen in de accu en lader kunnen de vorming van condenswater tot gevolg hebben. Dit moet je ten allen tijden vermijden.

Oplader elektrische fiets kopen?

Wil je je elektrische fiets opladen? Maar lukt dit niet? Wordt je accu niet meer opgeladen en je weet zeker dat de accu goed is, ga je opzoek naar een nieuwe lader. Maar dat is niet de enige reden om een acculader te vernieuwen, als de behuizing stuk is, of het onvervangbare snoer is beschadigd, ga je met het oog op de veiligheid op zoek naar een nieuwe.

Accu snellader

Een andere reden voor het kopen van een nieuwe lader is de snellader. Een luxe reden om een nieuwe lader aan te schaffen is natuurlijk dat je sneller wil laden, of een tweede lader op een andere vaste plek wil hebben. Duurt het laden je te lang af? Wil je de laadtijd van je accu inkorten is de aanschaf van een snellader een goed idee.

Een vervangende oplader elektrische fiets kopen

Het gebruik van een elektrische fiets om mee te fietsen kent vele voordelen. De elektrische fiets is voor iedereen een uitkomst. U bent sneller op uw eindbestemming, kunt langere afstanden fietsen en dat allemaal met minder inspanning. Deze voordelen komen allemaal voort uit de energie die de fiets accu levert. Net zoals de accu van een elektrische auto of de accu van uw telefoon dient de e-bike accu opgeladen te worden. Hiervoor heeft u dus een oplader elektrische fiets nodig. In het geval van een defecte of kapotte acculader heeft u de mogelijkheid een nieuwe acculader te kopen. Ook kunt u er voor kiezen een vervangende fietsaccu lader te kopen. Het kopen van een vervangende elektrische fiets oplader heeft zo ook zijn voordelen en zo wordt de keuze snel gemaakt. Een vervangende universele lader is in veel gevallen vele malen goedkoper. Ook is het mogelijk in sommige gevallen een lader aan te schaffen met een hogere laadstroom. Op deze manier is de accu sneller vol. Houd er wel rekening mee dat u de juiste oplader elektrische fiets voor uw e-bike accu koopt.

Aanbod e-bike opladers

Het aanbod e-bike opladers is enorm. Helaas betekent dit niet dat u zomaar een e-bike lader kunt kiezen die u als eerste tegenkomt. Het is belangrijk dat u de juiste lader bij de juiste e-bike accu kiest. Niet iedere lader is compatibel bij alle accu's. Er is een groot verschil in amperages en spanningen bij ieder merk en type opladers. Het kan namelijk heel gevaarlijk zijn als u de verkeerde lader voor een verkeerde fietsaccu gebruikt. Dit kan ervoor zorgen dat de accu overladen wordt, of zelfs niet meer laadt. Bekijk altijd of de spanning van de lader overeenkomt met de gegevens die op de accu staan. Bent u er niet zeker van of u de juiste oplader heeft neem even contact met ons op.

Oplader elektrische fiets doet het niet

Is uw elektrische fiets oplader defect? Sluit eerst het probleem uit. Dit doet u snel en eenvoudig door een kleine test. Probeer eerst uw fietsaccu aan een andere fiets accu lader te koppelen. Laad de fiets accu nog steeds niet op? Dan zit het probleem waarschijnlijk eerder in de accu dan in de lader. Laad de accu met een andere oplader wel op dan klopt het wel dat uw eigen oplader het niet doet.

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.