Oplader E.move Elektrische Fiets

Voor het optimaal functioneren van uw E.move elektrische fiets is het essentieel om de juiste acculader te gebruiken. Het is belangrijk om een lader te kiezen die compatibel is met de accu van uw E.move-model of andere merken die u wellicht bezit. Een passende oplader zorgt voor een efficiënte en veilige laadmethode, wat cruciaal is voor het behoud van de levensduur van de batterij. Let op de benodigde spanning voor uw specifieke accu, die kan variëren van 24V, 36V tot zelfs 48V.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Het Opladen van Uw E.move Elektrische Fiets

Om uw E.move elektrische fiets op te laden, sluit u de acculader aan op een stopcontact en daarna op de fiets. De LED-indicatoren op de lader geven de voortgang van het opladen aan. Voor de beste prestaties van de batterij wordt het aanbevolen om de accu volledig op te laden, met name bij het eerste gebruik van een nieuwe accu en voorafgaand aan lange fietstochten. Voor kortere ritten hoeft de accu niet altijd volledig opgeladen te worden.

Kosten voor het Opladen van een E.move Accu

De kosten voor het opladen van een E.move elektrische fiets zijn over het algemeen lager dan die van traditionele brandstof. Deze kosten variëren afhankelijk van de capaciteit van de accu en de elektriciteitsprijzen in uw regio.

Wat Kost het Opladen van een E.move Batterij?

In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de kosten en geschatte laadtijden voor het volledig opladen van verschillende capaciteiten van E.move accu's met 36V, gebruikmakend van 2A en 3A laders, afgerond naar halve uren:

Accucapaciteit E.move BatterijKosten Volledig Opladen (€)Laadtijd met 2A Lader (Uren)Laadtijd met 3A Lader (Uren)
300Wh (0,3 kWh)€0,1174,53
400Wh (0,4 kWh)€0,1565,53,5
500Wh (0,5 kWh)€0,19574,5
625Wh (0,625 kWh)€0,2448,55,5
750Wh (0,75 kWh)€0,29310,57

 

Het Opladen van de E.move Fietsaccu

Regelmatig opladen van uw E.move fietsaccu wordt aangeraden om de levensduur te verlengen. Bewaar de batterij bij voorkeur op ten minste 50% lading bij langdurig niet-gebruik om diepteontlading te voorkomen.

Probleemoplossing: Acculader E.move

Als uw E.move oplader niet functioneert, controleer dan alle verbindingen en de staat van de kabels. Warmteontwikkeling of knipperende lichten kunnen duiden op een probleem dat reparatie of vervanging vereist. Dit kan ook wijzen op een probleem met de E.move accu zelf, zoals een defect cellenpakket of een beschadigd BMS.

Nieuwe E.move Oplader Kopen

Als u een nieuwe oplader nodig heeft voor uw E.move elektrische fiets, zorg dan dat deze compatibel is met uw fietsmodel en accutype. Een kwalitatief goede oplader biedt een snelle en veilige laadcyclus, wat cruciaal is voor de prestaties en levensduur van uw e-bike.