Oplader Gazelle Elektrische Fiets

Op deze pagina bieden wij een scala aan geschikte opladers voor uw Gazelle fiets, waaronder modellen speciaal ontworpen voor Gazelle Impulse en Gazelle Innergy fietsaccu's. Onze selectie omvat opladers met verschillende voltages, allen voldoende hoog om compatibel te zijn met alle Gazelle fietsaccu's. Afhankelijk van uw specifieke behoeften, vindt u hier zowel 2A als 4A laders.

Het Opladen van Uw Gazelle Elektrische Fiets

Sluit de Gazelle oplader aan op het stopcontact en vervolgens op de fiets om deze op te laden. De LED-indicatoren op de lader geven de voortgang weer. Voor de beste prestaties wordt geadviseerd om de accu volledig op te laden, vooral voor het eerste gebruik van een nieuwe accu en voor lange fietstochten.


Hoe laad ik de batterij van mijn Gazelle e-bike op?

Laad de accu op bij kamertemperatuur (tussen 10℃ en 25℃). Zodra de accu opgeladen is, ontkoppel hem dan meteen van de stroom en laat hem niet langer dan 24 uur aan de lader. Trek altijd aan de stekker, niet aan het snoer, om de accu los te koppelen, aangezien het snoer kwetsbaar is.

Onderhoud en Probleemoplossing van Uw Gazelle Oplader

Het regelmatig opladen van uw Gazelle fietsaccu helpt om de levensduur te verlengen. Bewaar de accu idealiter met minimaal 50% lading bij niet-gebruik op lange termijn. Als uw Gazelle oplader niet functioneert, controleer dan alle aansluitingen en de staat van de kabels. Oververhitting of knipperende indicatoren kunnen duiden op een probleem dat herstel of vervanging vereist.

 

Nieuwe Gazelle Oplader Aanschaffen

Bij de aanschaf van een nieuwe oplader voor uw Gazelle elektrische fiets, is het van belang om te zorgen voor compatibiliteit met uw fietsmodel en accutype. Een kwalitatief hoogwaardige oplader zorgt voor een snelle en efficiënte laadcyclus, wat essentieel is voor de prestaties van uw e-bike.

Kosten voor het opladen van Gazelle fiets

De oplaadkosten voor een Gazelle elektrische fietsaccu zijn relatief laag vergeleken met de kosten van traditionele brandstof. Deze kosten zijn afhankelijk van de accucapaciteit en de lokale elektriciteitstarieven.

Accucapaciteit Gazelle AccuKosten Volledig Opladen (€)Laadtijd met 2A Lader (Uren)Laadtijd met 3A Snellader (Uren)
750Wh (0,75 kWh)€0,22510,426,94
625Wh (0,625 kWh)€0,1888,685,79
500Wh (0,5 kWh)€0,1506,944,63
400Wh (0,4 kWh)€0,1205,563,70
300Wh (0,3 kWh)€0,0904,172,78

Gemiddelde laadtijd van de verschillende Gazelle Innergy accu's

  • Oplaadtijd Accu Brons: 5 uur
  • Oplaadtijd Accu Zilver: 7 uur
  • Oplaadtijd Accu Goud: 9 uur
  • Oplaadtijd Accu Platina: 12 uur

Let op dat de tijd kan afhangen van verschillende factoren, zoals kou, warmte. Maar bijvoorbeeld ook in hoeverre de accu versleten is.

Gazelle Impulse Lader 42V 4A

Deze krachtige lader is specifiek gemaakt voor Gazelle Impulse fietsen en biedt een efficiënte laadervaring met zijn 2A of 4A laadvermogen.

Gazelle Innergy Lader 48V 2A

Deze Gazelle Innergy lader is perfect geschikt voor Gazelle Innergy fietsaccu's. Met een voltage van 48V is deze lader in staat om alle capaciteiten van Gazelle Innergy accu's efficiënt op te laden. Dankzij de ingebouwde BMS wordt de spanning omgezet naar 36V, waardoor deze lader compatibel is met Innergy modellen waarbij de accu op de bagagedrager en de motor in het voorwiel geplaatst zijn. Deze originele Gazelle Innergy lader kan een oude of kapotte lader vervangen, of als extra lader dienen. Alle Gazelle Innergy fietsen tot en met het jaar 2013, waaronder modellen zoals de Gazelle Orange Innergy, Gazelle Medeo Innergy, en Gazelle Chamonix Innergy, kunnen met deze lader worden opgeladen.

Deze Gazelle Innergy lader, ook bekend als de 36V Gazelle lader voor Innergy modellen, zorgt voor betrouwbaar en efficiënt opladen.  

Gazelle Panasonic Lader 42V 4A

Deze lader, ontworpen voor Gazelle fietsen met Panasonic systemen, biedt een 42V 4A oplaadcapaciteit en is een uitstekende keuze voor sneller en efficiënter opladen.