Accu elektrische fiets vervangen

Een elektrische fiets is fantastisch als u grotere afstanden wilt fietsen en op uw fietsaccu wilt vertrouwen. Niets is vervelender dan onverwachts stil komen te staan omdat uw accu niet meer goed werkt.

Het reviseren van uw fietsaccu betekent dat het binnenwerk wordt vervangen. Soms wordt gesproken over het volledig opladen en ontladen van de accu, maar dit is geen revisie en heeft vaak weinig invloed op de werking en levensduur van de accu. Op de lange termijn zult u merken dat uw fietsaccu nog steeds niet voldoende kilometers maakt.

Risico's van Zelf Reviseren

Zelfs met enige ervaring in elektrotechniek zijn de risico's hoog. Een verkeerde handeling kan leiden tot onherstelbare schade aan uw accu of erger, tot gevaarlijke situaties zoals brand. Het binnenwerk van een fietsaccu is ingewikkelder dan het lijkt, compleet met een battery managementsysteem (BMS) en soms zelfs geavanceerde software.

In sommige gevallen zijn de cellen in uw accu uit balans, wat betekent dat sommige cellen een ander voltage hebben. Het is soms mogelijk om deze spanning gelijk te trekken met een aparte voeding. Vaak is de accu dan tijdelijk weer goed.

Maar vaak is er een andere oorzaak, zoals slechte kwaliteit cellen, versleten of gecorrodeerde cellen, of een slechte verbinding. In deze gevallen is het meestal voordeliger om het hele cellenpakket te vervangen, waardoor u er zeker van bent dat de accu weer jaren meegaat.

Accu uit elektrische fiets halen

De accu is in bijna alle gevalllen zelf uit uw fiets te halen. Door middel van een aparte sleutel, maar soms ook gewoon door middel van dezelfde sleutel als uw slot. In een aantal gevallen zit de accu vast doormiddel van een kliksysteem maar in de meeste gevallen zit de accu in de fiets in de slede.

Professionele Revisie is de Veilige Keuze

Het reviseren van een fietsaccu is specialistisch werk dat gemiddeld 3 uur duurt, zelfs voor een ervaren reparateur. Bij KWS Seuren zijn we experts in het reviseren en repareren van fietsaccu's van alle merken. We bieden ook 2 jaar garantie op onze revisies, wat u de zekerheid geeft dat uw accu in goede handen is.

Als u zich afvraagt of uw accu gereviseerd kan worden, bekijk dan onze fietsaccuwinkel. Staat uw accu er niet tussen? Neem dan contact met ons op of ga naar onze fietsaccu reparatiepagina.

Waar moet ik op letten bij Fietsaccu Reviseren?

Als u overweegt om uw fietsaccu te laten reviseren, zijn er enkele belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het cruciaal om te kiezen voor een betrouwbare specialist met ervaring in accurevisie. Vraag altijd om een diagnose vooraf, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de staat van uw accu en de kosten voor revisie. Daarnaast is het een pluspunt als het revisiebedrijf een brede ervaring heeft met verschillende merken en types fietsaccu's. Dit verhoogt de kans op een succesvolle revisie en een accu die nog jaren meegaat.

Voordat u beslist waar u dit laat doen, zijn er enkele aandachtspunten. Allereerst is het belangrijk om de technische expertise van de aanbieder te beoordelen. Een tweede overweging is de klantenservice; goede communicatie en helderheid over het revisieproces zijn essentieel.   

Contact

Bel de klantenservice

+31 (0)485 782 565

Vind antwoord op jouw vraag in ons helpcentrum

Wij hebben veel vragen al beantwoord voor je.

Naar het helpcentrum

Zelf Uw Fietsaccu Reviseren? Stuur deze naar Ons!

Bij KWS Seuren zijn we dagelijks bezig met elektrische fietsaccu's. We reviseren en repareren fietsaccu's van alle merken. Vaak is een volledige revisie niet nodig, en volstaat een reparatie. We hebben al talloze fietsaccu's kunnen redden.

Fietsaccu's bestaan niet alleen uit oplaadbare cellen; er zit ook een printplaat in. Deze houdt alle cellen in de gaten, en bij veel accu's is er zelfs communicatie tussen de accu en de fiets. Zonder deze communicatie werkt de accu niet. Het is essentieel dat deze intact blijft.

Gazelle Accu's Repareren?

Bijvoorbeeld bij Gazelle-accu's hebben wij speciale software ontwikkeld waarmee we iedere Gazelle Innergy-accu kunnen herprogrammeren en updaten naar de juiste capaciteit. We raden het niet aan om zelf uw Gazelle Innergy-accu te reviseren.

Zelf Uw Accu Vervangen?

Zelf uw fietsaccu reviseren raden wij meestal niet aan. Het is belangrijk te weten waar u mee bezig bent, anders kan het snel duurder worden als er iets misgaat. Als u uw accu bij ons brengt, weet u zeker dat u 2 jaar garantie krijgt en dat uw accu in goede handen is. Met onze ervaring kennen we de problemen en weten we hoe we ze het beste kunnen oplossen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw fietsaccu? Kijk dan op onze fietsaccu revisiepagina.

De kosten van revisie versus nieuwe aankoop

Naast het risico en de complexiteit van zelf reviseren, is het ook belangrijk om de kosten in ogenschouw te nemen. Een nieuwe accu kan aanzienlijk duurder zijn dan het laten reviseren van uw huidige accu. Bij KWS Seuren Fietsaccu reviseren bieden we een kostenefficiënte oplossing die uw accu weer als nieuw maakt, vaak tegen een fractie van de prijs van een nieuwe accu. Onze grondige diagnose vooraf zorgt ervoor dat we precies kunnen inschatten wat er nodig is om uw accu te herstellen. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. Het reviseren van uw accu bij een specialist is daarom niet alleen de veiligste, maar vaak ook de meest economische keuze.