Facebook Pixel

Zelf fiets accu reviseren?

Wilt u zelf uw fiets accu reviseren? Omdat uw accu niet meer naar behoren werkt? U niet ver genoeg op 1 lading kunt. Of dat uw fiets accu hapert. U bent al aan het kijken naar een nieuwe accu. Of toch een nieuwe elektrische fiets? U vraagt zich natuurlijk af of u dit zelf kunt doen. Dit gaan we uitleggen in dit artikel.

Zelf fiets accu reviseren.

Een elektrische fiets is ideaal als u wat verder wilt fietsen. U wilt kunnen vertrouwen dat u niet onverwachts stil komt te staan. Dan is het vervelend als uw accu niet naar behoren werkt.

Uw fietsaccu reviseren betekent het vervangen van het gehele binnenwerk. Er wordt wel eens gesproken over het geheel opladen en weer leegtrekken van de accu. Dit is geen revisie, en in de meeste gevallen maakt dit voor de werking en levensduur van de accu ook niet heel veel uit. Op de lange termijn merkt u dat uw fietsaccu nog steeds niet voldoende kilometers maakt.

In een aantal gevallen zijn de cellen uit balans. Dit wil zeggen dat een aantal cellen een ander voltage hebben. Soms is het mogelijk de spanning gelijk te trekken met een aparte voeding. Vaak is de accu dan van korte duur weer goed.

Dit doordat er vaak een andere oorzaak is. Er zitten slechte kwaliteit cellen tussen, de cellen zijn versleten, gecorrodeerd of er is een slechte verbinding. Dit maakt het vaak voordeliger het gehele pakket te vervangen. Zo bent u er ook zekerder van dat de accu weer jaren meegaat.


Fietsaccu reviseren

Wilt u weten of uw accu gereviseerd kan worden? Kijk dan eens in onze fietsaccuwinkel. Staat uw accu er niet bij? Stuur dan een aanvraag via ons aanvraagformulier.

Wilt u zelf uw fietsaccu reviseren? Stuur de accu naar ons op.

Bij KWS Seuren zijn wij dagelijks bezig met elektrische fiets accu’s. Wij reviseren en repareren fietsaccus van alle merken. Het komt regelmatig voor dat een accu nog niet geheel gereviseerd hoeft te worden en dat alleen een reparatie voldoende is. Zo hebben wij er al verschillende kunnen redden.

Fietsaccus bestaan niet alleen uit oplaadbare cellen. Bij iedere accu is er namelijk ook een printplaat aanwezig. Deze houdt alle cellen in de gaten. Tegenwoordig zijn er ook veel accus waarbij er communicatie van de accu naar de fiets aanwezig is. Zonder deze communicatie gaat de accu niet werken. Hierbij is het dus belangrijk dat deze intact blijven.

Zelf uw fietsaccu reviseren kunnen wij dan ook niet aanraden. Het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Het kan snel al duurder worden indien het mis gaat. U bent uw accu bij ons ongeveer 1 week kwijt en er zeker van dat u 2 jaar garantie meekrijgt. Met onze ervaring weten wij inmiddels wat de problemen zijn en hoe wij deze op de beste manier kunnen oplossen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw fietsaccu? Kijk dan op onze fietsaccu revisie pagina.

Veelvoorkomende merken

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.