Qwic E-bike Opladers: Voor een Optimale Laadervaring

Wanneer het gaat om e-bikes, staat Qwic bekend om zijn innovatie en kwaliteit. Net zo, hun acculaders zijn ontworpen om perfect samen te gaan met hun e-bike systemen. Of uw oude lader nu vervangen moet worden, of u zoekt naar een extra lader voor onderweg, wij hebben een assortiment aan Qwic acculaders die voldoen aan uw behoeften.

 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's
 • Gratis verzending en ophaalservice
 • 30.000+ accu's gerepareerd
 • 2 jaar garantie
 • 15.000+ tevreden klanten
 • 440+ merken
 • 660+ accu's

Het Opladen van Uw Qwic Elektrische Fiets

Om uw elektrische fiets op te laden, sluit u de oplader eerst aan op het stopcontact en vervolgens op de fiets. De LED-indicatoren op de lader tonen de voortgang van het opladen. Wij adviseren om de accu volledig op te laden voor optimale prestaties, vooral bij de eerste keer opladen van een nieuwe accu en voor aanvang van elke lange fietstocht.

Tips voor het Opladen van uw Qwic Fietsaccu

 1. Laadt de fietsaccu regelmatig op, idealiter na iedere rit.
 2. Als u uw e-bike voor een langere periode opbergt, zorg dan dat de accu minstens 50% opgeladen is.
 3. Controleer maandelijks of de accu bijgeladen moet worden.
 4. Eenmaal volledig opgeladen, ontkoppel de oplader van de accu.
 5. Vermijd het bedekken van zowel de accu als de oplader tijdens het opladen om oververhitting te voorkomen.

FAQ over Qwic Fietsaccu Opladers

 • Hoelang duurt het om mijn Qwic fietsaccu volledig op te laden?

  • Afhankelijk van het model en de capaciteit, meestal tussen 3-6 uur.
 • Is het veilig om mijn Qwic fietsaccu de hele nacht aan de oplader te laten?

  • Wij raden aan om de accu niet langer dan nodig aan de lader te laten. Zodra het vol is, ontkoppel het.
 • Wordt mijn Qwic acculader heet tijdens het opladen?

  • Het is normaal dat de lader warm aanvoelt, maar als het te heet wordt om aan te raken, stop dan onmiddellijk met laden en raadpleeg een specialist.

Nieuwe Qwic Oplader Kopen

Als u een nieuwe oplader voor uw elektrische fiets nodig heeft, zorg er dan voor dat deze compatibel is met uw fietsmodel en accutype. Een hoogwaardige oplader zorgt voor een snelle en efficiënte laadcyclus en draagt significant bij aan de algehele prestaties van uw e-bike.

Aanbod aan Qwic E-bike Opladers

Hoe weet ik welke Qwic acculader ik moet gebruiken?

Zorg ervoor dat de lader compatibel is met het voltage en type van uw Qwic accu. Qwic biedt verschillende ladermodellen aan, zoals de Bafang 2A en 3A 43V laders, en de Qwic 4 Pins 3A 36V lader. Raadpleeg de specificaties van uw e-bike of  handleiding. Met verschillende modellen en specificaties kan het kiezen van de juiste lader verwarrend zijn. Neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste Qwic lader voor uw elektrische fiets. We zijn er om u te helpen.

Wat Kost het Opladen van een Qwic Accu?

De kosten voor het opladen van een elektrische fietsaccu zijn relatief laag vergeleken met de brandstofkosten van traditionele voertuigen. De precieze kosten zijn afhankelijk van de capaciteit van de accu en de elektriciteitsprijzen in uw regio. Hieronder vindt u een tabel gebaseerd op energiekosten van €0,39 per kWh, die een nauwkeurig overzicht biedt van de kosten en verwachte laadtijden voor verschillende capaciteiten van QWIC accu's met 36V, gebruikmakend van zowel 2A als 3A laders:

Accucapaciteit Qwic AccuKosten Volledig Opladen (€)Laadtijd met 2A Lader (Uren)Laadtijd met 3A Lader (Uren)
300Wh (0,3 kWh)€0,1174,172,78
400Wh (0,4 kWh)€0,1565,563,70
500Wh (0,5 kWh)€0,1956,944,63
625Wh (0,625 kWh)€0,2448,685,79
750Wh (0,75 kWh)€0,29310,426,94

Qwic acculader

Kan ik de prestaties van mijn Qwic accu verbeteren door een lader met een hogere amperage te gebruiken?

Het gebruik van een lader met een hoger amperage dan aanbevolen kan de laadtijd verkorten, maar het is belangrijk om dit alleen te doen als de accu en fiets compatibel zijn met dergelijke laders. Het gebruik van een ongeschikte lader kan de accu beschadigen of de levensduur verkorten. Raadpleeg altijd de specificaties van uw fiets en accu of vraag advies aan een specialist voordat u een lader met een hoger amperage gebruikt. 

Is het mogelijk om de Qwic accu op te laden terwijl deze nog aan de fiets bevestigd is?

Ja, het is mogelijk om de Qwic accu op te laden terwijl deze nog aan de fiets bevestigd is, mits de oplaadpoort gemakkelijk toegankelijk is. Dit kan handig zijn voor gebruikers die de accu liever niet verwijderen voor elke oplaadbeurt. Zorg er echter voor dat de fiets stabiel staat en dat de oplaadomgeving veilig is.

Kan ik een universele lader gebruiken voor mijn Qwic e-bike accu?

Het gebruik van een universele lader wordt niet aangeraden tenzij deze specifiek compatibel is met Qwic accu's. Accu's vereisen laders die afgestemd zijn op hun specifieke voltage en amperage vereisten. Een verkeerde lader kan leiden tot ineffectief opladen of zelfs schade aan de accu.