Facebook Pixel

Trek en BionX

Trek en BionX

Wat is BionX?

BionX is een aandrijfsysteem dat veelvuldig gebruikt werd door Trek. BionX verzorgde een aantal jaar het systeem voor de elektrische aandrijving. Dit systeem bestaat uit de motor met ingebouwde regelaar, display, sensoren en de accu.  Fietsenspeciaalzaken hebben de mogelijkheid het systeem van BionX uit te lezen en programmeren.

 Het systeem is zeer geavanceerd. De motor is opvallend stil en de ondersteuning verloopt zeer soepel door de krachtsensor. Daardoor is het een erg fijn systeem en kunnen vele merken dit nog steeds niet evenaren. 


BionX bestaat niet meer

Helaas is het bedrijf failliet. Daardoor worden er geen nieuwe onderdelen meer geleverd. Op het moment dat de fiets het niet meer doet ligt dit vaak aan de accu. U kunt uw accu kosteloos aanbieden bij ons om het probleem te achterhalen. Na deze controle kunt u zelf beslissen wat u met uw accu wilt doen.

Naast accu’s leveren wij ook andere producten. Zoals laders, displays en andere toebehoren. Bekijk hier alle producten van BionX.

Ontwikkelingen KWS Seuren

Sinds mei 2019 kunnen wij als enige in Nederland de capaciteit programmeren van de BionX systemen.

Dit houdt in dat het display overeenkomt na revisie. De capaciteit kan in de meeste gevallen verdubbeld worden. Hierdoor kunt u twee keer zover fietsen met uw fiets dan met een nieuwe originele accu. Voorheen was het zo dat het display snel aangeeft dat deze bijna leeg is, maar dat is verholpen. 

Wij hebben zelf het BionX Programma in bezit waardoor wij alles kunnen aanpassen op het gebied van software. Bijvoorbeeld mate van ondersteuning, uitlezen van accu motor en display. Maar ook bijvoorbeeld de maximale snelheid aanpassen.

Kortom wij kunnen alle BionX programmeren.


Wat is BionX?

Programmeren BionX.

Snelheid aanpassen BionX.

Wij kunnen uw BionX accu reviseren

Voor bijna alle BionX accu's heeft KWS Seuren de kennis om de accu te reviseren. Kijk snel in het overzicht van BionX de mogelijkheden.

Aanvraagformulier

Neem contact met ons op