BionX

BionX R250 RIDE+ 36V

bionx 36v accuTrek BionX BionX R250 RIDE+ 36VbionxTrek 40,7Vbionx accu

Type

Kies je capaciteit

Omschrijving

De BionX R250 36V accu wordt gebruikt in verschillende e-bike modellen, waaronder de Trek Transport+, 7200+, 7200+ WSD, T400+, L100+ BLX, evenals e-bikes van Diamant en Villiger. Deze accu voorziet de fietsen van de benodigde stroom om elektrische ondersteuning te bieden tijdens het fietsen.

Specificaties

Geschikt voor

Diamant, Trek

Nominale spanning accu

36 V

Originele capaciteit

5.2 Ah

Productnaam

R250 RIDE+

Merk

BionX

KWS product code

acc-bio-250-rid-36v

Maximale spanning lader

42 V

Kleur

Grijs

Toepassing

Elektrische fiets

Laadaansluiting

Niet bekend

Afmetingen

Niet bekend

Plug en play

Ja

Geïntegreerd achterlicht

Ja

Beschikbare capaciteiten

10 Ah

Bevestiging

Bagagedrager

Aansluiting op fiets

Niet bekend

Type oplader aansluiting
Technologie

Lithium-ion

Heb je een vraag? Neem contact op

Bellen

Neem contact op met de klantenservice. Je kunt ons bereiken van maandag tot en met zaterdag.

+31 (0)485 782 565

E-mailen

Je ontvangt binnen enkele uren een antwoord op jouw vraag.

info@kwsseuren.nl

Whatsapp

We reageren zo snel mogelijk op je bericht op werkdagen tussen 10:00 en 17:00.

+31 (0) 6 36 40 05 73

Hoe werkt revisie of reparatie van mijn BionX R250 RIDE+ 36V?

Zoek en bestel jouw accu in de webshop

Je kan jouw BionX R250 RIDE+ 36V in de webshop vinden op basis van de merknaam of het modelnummer op de accu.

Stuur jouw accu gratis op of laat hem kosteloos ophalen.

Na je bestelling ontvang je een e-mail met verzendinstructies.

Wij reviseren of repareren je BionX accu.

We reviseren of repareren je accu en houden je op de hoogte van de voortgang.

Dit zeggen onze klanten

Origineel was stuk, bij fietsenmakers en trek niet te krijgen meer. Werkt nu weer prima samen met Bionx displayGerard Bouma
Accu's worden goed gereviseerd en gekeken wat er nog mogelijk is. De accu van mijn rolstoel doet het echt super lang! Ben ik heel blij mee; kan er veel kilometers mee rijden.Soms ben je de accu wel wat langer kwijt; heb nu van alles een tweede exemplaar daarom.Astrid Oomens
Afspraken, vervoer enz. keurig geregeld !Marius de Graaff
Levering snel en perfectJan van Maanen
Zoals eerdere ervaringen, weer prima verzorgd!Fred Bendijk

BionX R250 RIDE+ 36V

Zodra je BionX fietsaccu niet meer naar behoren werkt is een BionX batterij revisie de goedkopere oplossing van de problematiek. De BionX accurevisie is dé methode om oorzaak en gevolg van een minder presterende batterij op te lossen. Oude en versleten fietsaccu’s kunnen vaak weer tot ongekende prestaties gebracht worden met het vernieuwen van de batterijcellen. Doordat de nieuwste Li-Ion accucellen geplaatst worden, is het tegelijkertijd mogelijk om een grotere accucapaciteit te laten plaatsen. Daar een slechte batterij niet altijd zijn oorzaak vindt in oude en/of versleten accucellen, worden alle fietsaccu’s voor de revisie plaatsvindt, inclusief batterijlader, door ons geheel gecheckt. Tijdens onze controle worden lader en BMS grondig bekeken zodat storingen in deze componenten ontdekt en verholpen kunnen worden. Soms kunnen hierdoor de kosten van revisie bespaard worden, en kan volstaan worden met een reparatie of het vernieuwen van de batterijlader.

Actieradius en de invloed BionX batterij revisie

De BionX accu heeft een spanning van 36V/37V en, afhankelijk van je keuze heeft u de mogelijkheid een hogere lading te kiezen van 10,05 Ah 362Wh. Nadat de accurevisie is volbracht zal bij identiek gebleven fietsaccu specificaties, de actieradius van de BionX fietsaccu het niveau bereiken van de accu in nieuwtoestand. Aangezien de BionX fietsaccu revisie de mogelijkheid biedt om de fiets accu capaciteit uit te laten breiden, zal de actieradius van de accu dienovereenkomstig evenredig doen toenemen. Een verdubbeling van de accucapaciteit resulteert in een verdubbeling van de te fietsen afstand.

Het revisieproces van een BionX accu revisie

Is de BionX fiets accu eenmaal op onze locatie aangekomen, wordt hij grondig bekeken met de bedoeling, de bron van het mankement op te sporen. Onze diagnose is er op gericht dat symptomen en de oorzaak van het symptoom te verhelpen. Accuprestaties die afnemen kunnen immers worden veroorzaakt door een defecte acculader, elektronica, of de regelelektronica in de accu. Normale slijtage is vaak oorzaak en gevolg in één. Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond, maar voordat we een geheel gereviseerde accu terug sturen, wordt deze nog eenmaal geladen en ontladen terwijl alle belangrijke parameters van de accu tegelijkertijd met speciale meet- en testapparatuur worden gemeten. Pas nadat alle resultaten van de test de kwaliteit van de uitgevoerde revisie heeft bevestigd, wordt de gereviseerde batterij verzendklaar gemaakt.

Vaker voorkomende problemen van de BionX/Trek R250 RIDE+ batterij

De BionX batterij is over het algemeen een goede accu. Een van de meest voorkomende klachten zijn onder andere het verlies van de trapondersteuning tijdens een E-biketocht en de snelle terugloop van het vermogen. Dit laatste houdt in dat het aantal beloofde kilometers, oftewel de actieradius, op één volgeladen fietsaccu die niet gehaald wordt. Het gebruik van het display en haar indicatie is niet voor iedereen even gemakkelijk en logisch. Soms vermeldt het display een probleem die niet goed te herleiden is. Ook kunt U er tegen aan lopen dat de fiets er tijdens een E-biketocht het opeens niet meer doet of stopt bij een percentage van rond de 50%.