Facebook Pixel

Shimano

Shimano accu revisie

Met een Shimano accu revisie kun je je sportieve prestaties verder verbeteren. Shimano accu’s worden als onderdeel van de befaamde Shimano Steps aandrijflijn gebruikt in sportieve E-bikes over de hele wereld. Deze aandrijflijn bestaat uit een middenmotor, software en een krachtige accu. Nadat deze accu een groot aantal keren opgeladen is geweest nemen de prestaties af. De actieradius van je fiets loopt terug. Dat is vervelend als je de E-bike wilt gebruiken om je grenzen te verleggen. Je accu krijgt een flinke impuls als je een Shimano accu revisie laat uitvoeren bij KWS Seuren Fietsaccu’s.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Shimano steps E-series accu 11.6Ah Refurbished
  Rating:
  0%
  € 380,00 € 314,05
 2. Shimano snake EMTB accu 36V revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 475,00 € 392,56
 3. Shimano EBP ACCU SHIMANO STEPS BT-E6001 500Wh GRIJS
  Rating:
  0%
  Vanaf € 620,00 € 512,40
 4. Shimano Accu Steps E-series Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00 € 247,93
 5. Shimano Steps BT-E6010 Accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00 € 276,86
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Wat is een Shimano accu revisie?

De Shimano Steps systemen worden wereldwijd toegepast in ongeveer 160 merken E-bikes. Het systeem is met name geschikt voor sportieve modellen fietsen, maar ook veel citybikes zijn met het systeem uitgerust. Je vindt de accu’s onder anderen in fietsen van Merida, Koga, Sparta en Gazelle. Bij een Shimano accu revisie worden de bestaande elektrische cellen, die na een aantal jaren gebruik versleten zijn, vervangen door nieuwe. De nieuwe cellen zijn lichter en krachtiger. Door een Shimano accu revisie krijgt je accupack zijn vermogen terug en kun je weer jaren met plezier op de E-bike rijden.

 

Prestaties verbeteren door een Shimano accu revisie

Bij een Shimano accu revisie kun je er minimaal vanuit gaan dat je met de gereviseerde accu even ver kunt fietsen op je E-bike als toen hij nog gloednieuw was. Maar als je kiest voor een upgrade kun je veel verder fietsen dan voorheen. Stel dat er een accu uit de E-series in je E-bike zit met een standaard capaciteit van 8,7 Ah. Die kun je bij een accu revisie opwaarderen naar 13,4 Ah. Dat is anderhalf keer zoveel. Die opwaardering betekent dat je ook anderhalf keer zo ver kunt fietsen dan toen je de E-bike kocht.

Is een accu revisie veilig?

Bij een Shimano accu revisie is veiligheid wel een issue. Een accu revisie moet met zorg worden uitgevoerd. Het accupack moet na de revisie weer goed waterdicht zijn, want als er vocht bij de elektrische cellen komt is gaat het accupack snel kapot. Er is ook een potentieel risico op brand bij het opladen van de batterij. Dat komt doordat de cellen bij het opladen erg heet kunnen worden als ze verkeerd worden gemonteerd. Om er zeker te zijn dat er geen ongelukken gebeuren na een accu revisie moet je die altijd laten uitvoeren door specialisten, zoals van KWS Seuren Fietsaccu’s.

 

Hoe kun je een Shimano accu revisie bestellen?

Een Shimano accu revisie moet worden uitgevoerd in de werkplaats van KWS Seuren. Op de website kun je een accu revisie bestellen. Na het afronden van het bestelproces worden de accu en de oplader opgestuurd naar het bedrijf. Een accu revisie duurt tien dagen, vanwege de vele controles die tijdens het proces moeten worden uitgevoerd. Daarna krijg je je accu weer thuisgestuurd. Nadat je het accupack volledig hebt opgeladen kun je er weer mee gaan fietsen. Op een Shimano accu revisie wordt door KWS Seuren twee jaar garantie gegeven.